Böcek Isırıklarına Karşı Önlemler

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
Böcek Isırıklarına Karşı Önlemler

Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadriye Çimen, böcek ısırmaları karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgiler verdi.

12285d1316091959-bocek.jpg



Basit bir sivrisinek ısırığından akrep sokmalarına kadar geniş bir yelpazedeki ısırmaların bir kısmının çok önemsiz olduğunu belirten Çimen, şiddetli alerjik reaksiyonlara yol açabilen bazı ısırıkların önem arz ettiğini dile getirdi.


Bazı böcek ısırıklarından bir hafta sonra ciddi alerjik reaksiyonların ortaya çıktığını söyleyen Çimen, böcek ısırığına bağlı yaralı enfeksiyonlar ve ciltteki enfeksiyonların kişilere ciddi rahatsızlıklar verdiğini anlattı.


KOLONYA KULLANMAYIN !


Isırıklar
sonucunda yanlış uygulamaların yapıldığını hatırlatan Çimen, "Böcek ısırmasına maruz kalan bazıları bir hekime başvurmak yerine kolonya sürerek bunu gidermeye çalışıyorlar. Yapılan en büyük yanlışlardan biri budur." dedi.

Genellikle köy yerlerinde hayvan besiciliği ile uğraşan kişilerin ısırmalarda karşı karşıya kaldıklarını bildiren Çimen, "İsırmadan dolayı bir
takım enfeksiyonların vücuda bulaşmasından kaynaklanan ensefalit enfeksiyonlarından tutun da basit deri enfeksiyonlarına kadar enfeksiyonlara aracılık
ediyor. Böcek ısırmalarından kaçınılması gerekiyor." diye konuştu.

MİDE BULANTISINA
NEDEN OLABİLİR

Enfeksiyonun yanında bir takım alerjik reaksiyonların ortaya çıkabildiğini ifade ede Dermatoloji
Uzmanı Dr. Kadriye Çimen, şu bilgileri verdi, "Böcek ısırmasının olduğu yerde lokal şişme, kızarıklık gibi reaksiyonlar görülebilir. Bunun yanı sıra anaflaktik şok denilen vücutta kas krampları, tansiyon düşüklüğü, midede kasılmalar ve midede bulantılar gibi anaflaktik yan etkiler ile karşılaşılabilir. Bu nedenle böcek ısırıklıklarına karşı tedbir almak gerekir."

ÇİÇEK KOKUSUNDAN UZAK DURUN !


Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadriye Çimen, ısırmalara karşı alınması gereken tedbirler konusunda da uyarılarda bulundu. Çimen, piknik alanı gibi gezi yapılacak olan yerlere gidilirken giysilere dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Vücudu kapatacak giysiler giyinilmesi gerektiğini hatırlatan Çimen, "Parlak giysilerden kaçınılması, çiçek kokusu gibi kokulardan uzak kalınması gerekiyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerin üstünün açık kalmaması lazım. Özellikle yaz aylarında seyahat ederken araba camlarının açık olmasından dolayı bu olaylar ile sık karşılaşılıyor. Evlerde de açık olan kapı ve pencerelerel sineklik takılmalı." ided.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Kadriye Çimen, dikkate alınmayan bazı ısırıınralk aşırı kızarıklığa, kaşınmalara ve o bölgede yerel enfeksiyonlara yol açabildiğini vurguladı.


Çimen bu böceklerin taşıyıcı rol oynadığını ve bu ısırmalar yoluyla bazı enfeksiyonların vücuda geçtiğini sözlerine ekledi.

(alıntı)
 
Üst