Böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan teknolojiler nelerdir

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan teknolojiler ve teknolojik gelişmeler nelerdir 7. sınıf özet vikipedi bilgisi.

Toplumda böbrek hastalığı olarak bilinen ve sıkça rastlanılan sorun böbrek yetmezliğidir. Ayn zamanda böbrek taşı da bir böbrek hastalığıdır. Bu hastalıkların tedavilerinde çeşitli teknolojik yöntemler kullanılmış ve zamanla geliştirilen bu yöntemler hastanelerde sıkça kullanılmaktadır.

Bu teknolojik aletlerden birisi Diyaliz Makinasıdır.

Diyaliz makinası: Böbrek yetmezliği olan hastalarda böbrek eksikliğinden kaynaklanan ve vücutta biriken fazla atık ve sular bu makine sayesinde atılarak tedavi yapılır. Bu geçici bir yöntemdir. Böbrek yetmezliği olanlarda kesin tedavi yöntemi böbrek naklidir.

Böbrek taşlarını kırma makinesi

Vücutta biriken böbrek taşını ışın yöntemiyle kırarak parçalayan teknolojik bir gelişmedir. Bu sayede hastalar açık ameliyat olmaktan kurtulur.

Böbrek biyopsisi

Böbrek iltihabı olarak bilinen nefrit hastalığı ve buna benzer bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir teknolojik gelişmedir. Bu yöntemde böbreğin hasarlı kısmından ufak bir parça alınarak mikroskop altında incelenmesi sağlanır.

böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılan teknolojik gelişmeler sırasıyla bunlardır.
 
Üst