Bizler vatanımızı niçin sevip korumalıyız

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Bizlerin barınağı nasıl evimiz ise insanların barınağı da vatanıdır. Üzerinde yaşadığımız toprak parçası vatan olarka isimlendirilmektedir. Eğer evimiz olmaz ise düşeceğimiz çarsizlik nasıl olursa vatan olmadan da içinde bulunulacak durum o kadar kötü olur.

Vatan tesadüfen kazanılmış bir toprak değildir. Atalarımız kurtuluş mücadelesi ile kazanmış ve her karışında şehit kanı bulunmaktadır. Eğer vatanımızı sevip korumazsak bu öncelikle atalarımıza yapılan saygısızlık olacaktır. Ayrıca gelecek nesillerin de bizler gibi vatan sahibi olarka yaşamasını istiyorsak onlara bu vatanı sağlam şekilde emanet etmeliyiz.

Vatan bir milletin kültür, geleneklerini taşımaktadır. Vatan toprağının kaybedilmesi bütün kültür ve geleneklerimizin işgale uğraması olacağından, bu toprak parçası olan vatanımıza mutlak süretle sahip çıkmalı ve sağlam bir şekilde gelecek nesillere emanet etmeliyiz. Ancak bu şekilde atalarımızın şehit olarak kazanıp bize emanet ettiği vatanımızı gelecek nesillere aktararak atalarımıza olan ödevimizi yerine getirmiş oluruz.

Bizler vatanımızı niçin sevip korumalıyız şeklinde bir soruya bu cevabı yazabiliriz. Umarım işinize yarar.
 
Üst