BitDefender Linux Edition (Linux kullananlar için antivirüs programı)

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
BitDefender Linux Edition
http://www.bitdefender.com/PRODUCT-6...x-Edition.html
Kod:dpkg -i BitDefender-Console-Antivirus-7.0.1-3.linux-gcc3x.i586.deb
ile kurulumu tamamlayın.
Uygulamanın bir konsol uygulaması olduğunu fakat gerçekten kullanımı çok kolay olduğunu hatırlatayım. kurulum yaptıktan sonra ilk yapmak istediğiniz kullanımla ilgili komutları vs görmek.
Kod:bdc --help
Kod:bdc --update
update bittikten sonra yapılacak iş elbetteki virüs taramasını başlatmak. ancak yukarıdaki --help parametresinin sonucunda çıkan birçok farklı arama yöntemi bulunmakta. Uygulamanın sıkça sorulan kısmına bakarsanız test amaçlı olarak eicar.com adlı bir dosyayı http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm adresinden çekerek herhangi bir dizine koyuyoruz. uygulama bunu bir virüs dosyası olarak görecek. Ancak bu bir virüs değil elbette.Bu sadece uygulamayı test etmek için kullanılıyor yapmak zorunda değilsiniz. Ben tüm sistemi aramayı tercih ettiğimden;

Kod:bdc --files /
arama sonuçlarında 3 adet virüs blunduğunu rapor ediyor, zaten taramanın sonunda eicar.com u tespit ettiğini de göreceksiniz..
Silmek için
Kod:bdc --delete /root/eicar.com
(yada bulunan parametreyi yazarakda silebilirsiniz,)
Siz isterseniz --help parametresiyle belirtilen birçok özelliği kullanabilirsiniz, sadece bir dosyayı ya da belirtilen uzantılı dosyaları taratabilir, bazı istemediğiniz dosyaları da tarama dışı bırakabilirsiniz.
İsterseniz virüs güncelleme ve tarama işlemlerini crontab ile programlayıp belirli saatlerde otomatik olarak yaptırabilirsiniz.
Bunun için ,
Kod:crontab -e
komutuyla açılan dosyada bir satıra
00 02 * * * /opt/bdc/bdc --update
yazdığınızda gece 02:00 da #bdc --update komutunu çalıştırmasını söyleyerek virüs güncellemesi yaptırabilirsiniz.. İsterseniz başka bir satıra,
00 03 * * * /opt/bdc/bdc --files /
yazarak tüm sistemi saat 3 te taratabilirsiniz....
 
Üst