Bir Bilgisayardaki İnterneti Paylaştırma

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Internet Connection Sharing

Internet Connection Sharing (ICS): Var olan bir internet bağlantımızı bir ana bilgisayar üzerinden diğer kullanıcılara paylaştırmamızı sağlar. Bunu yapabilmemiz için birden fazla ethernetin olması gerekir. Laptoplarda hem kablosuz hem kablolu ethernet olduğu için bunu yapabilmemiz kolaydır.

c8nWQ.jpg


ICS’yi Internet bağlantısı üzerinden etkinleştirirsiniz. Ağınızdaki diğer bilgisayarlar bu işlemden sonra ana bilgisayara bağlanır, buradan da ana bilgisayarın paylaşılan Internet bağlantısı üzerinden Internet’e bağlanır.


ICS’yi Etkinleştirme

Ana bilgisayarınızda ICS’yi etkinleştirmek için:

Başlat > Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ Bağdaştırıcılarını Görüntüle
tıkladıktan sonra paylaşmak istediğiniz bağlantıya sağ tıklayın ve ardından Özellikler’i tıklayın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin. Paylaşım sekmesini tıklayın ve ardından Diğer ağ kullanıcılarının bu bilgisayarın Internet bağlantısını kullanarak bağlanmalarına izin ver onay kutusunu seçin.

Normal bir kasadan bahsediyorsak en az iki ethernet olması gerekir. Bunlardan hangisine internet geliyor bunu bilmemiz gerekir. Boştaki ethernetten (yani ana bilgisayarın ikinci etherneti) client bilgisayarın ethernetine bir cross kablo(crossed over) çekmemiz gerekir. Internet gelen ethernet üzerinden (ana makinede)internet connection sharingi açtığımız zaman boşta olan diğer adaptörüne kendisi bir IP verir. Client bilgisayarlar ise direk ana makineden IP’sini alarak devam eder. Ana makinenin bağlantısını kestiğimiz zaman client makine interneti de çalışmaz.

/Ayrıntılı bilgi için bknz: ICS
 
Üst