Bir Bardak Su

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
selamun aleyküm
Bugün dinlediğim bir hikayeyi sizlere de anlatmak istiyorum:

"Bir zaman, bir karı koca hiç geçinemiyor sürekli tartışıyorlarmış, bu hal epey böyle sürüp devam ederken kadın bir komşusundan bir olay dinler : Yakınlarda oturan bir saliha kadın bazı kişilere dua edip bazı tavsiyelerde bulununmuş ve her ne hikmetse çoğu da derdinin dermanına kavuşmuş. Bunu duyan kadın kendi halleriyle ilgili danışmak için bu kadını ziyarete gitmeye karar verir. Gelir ve durumunu anlatıp yardım ister. Ziyaretine gittiği kadın mutfağa gider bir bardak su doldurur, getirip kocasıyla geçinemediğini söyleyen kadına verir ve ekler "Ne zaman kocan sana karşı kötü davranarak kavga çıkartacak bir hal sergilerse bu sudan bir yudum ağzına al ve sinirin geçene kadar yutma." Kadın okunmuş olduğunu düşündüğü suyu da alarak bu tavsiyeyi bir müddet uygular ve sonrasında tekrar aynı kişiye gelir ve teşekkür ederek artık mutlu bir yaşantısının olduğunu söyler. "

Buradan da anlaşılacağı üzere hayatımızda birçok zaman bizi çok kızdıran, öfkeden deliye döndüren haller olmuştur ve bu gibi durumları ortaya çıkaracak sebepler olmaya da devam edecektir. İşte böyle durumlarda ağzımıza bir yudum su almış gibi susup öfkemizi yenebilirsek ne mutlu bize...

Abdullah bin Mes'ud (r.a.) anlatır:
Rasülullah (S.A.V.):
“Aranızda pehlivan kime dersiniz?” diye sordu. (Orada bulunanlar,) “Kendisini erkeklerin yenemediği kimseyi (pehlivan sayarız.)” cevabını verdiler.
Hz. Peygamber (s.a.v.): “Hayır, gerçek pehlivan rakibini yere çalan değildir. Lakin pehlivan kızgınlık anında kendisini tutan (öfkelendiğinde nefsine hakim olan) kimsedir.” buyurdular.
(*)

(*)-
Müslim, Birr, 30 (106,107,108); Ebu Davud, Edeb; Buhari, Edeb, 102; Ahmed, Müsned, 1/382, 5/367, 2/236,268,517; Muvatta, Hüsnü'l-Huluk, 12.
 

mekke-medine

KF Ailesinden
Özel Üye
Hz. Peygamber (s.a.v.): “Hayır, gerçek pehlivan rakibini yere çalan değildir. Lakin pehlivan kızgınlık anında kendisini tutan (öfkelendiğinde nefsine hakim olan) kimsedir.” buyurdular. (*)
Peygamberimiz "beni seviyorsanız benim ahlakımla ahlaklanınız "diye buyurmuş. İnşALLAH bizlerde Peygamberimiz (as) ahlakından nasibimizi alırız da nefsimize uyanlardan olmayız..
Allah cc razı olsun güzel paylaşım için
 

Kraliçe

KF Ailesinden
Özel Üye
Allah razı olsun keşke sinirlendigimiz zamanlarda gerçekten susa bilsek.
Aslında susmakta bir cevaptır ama yapabilene bide anlayana
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

' Yaren

KF Ailesinden
Özel Üye
Yapabilene guzel.ozellikle yazida dendigi gibi esler arasindaki sorunlar icin birebir yapilmasi gereken seylerden biri.nefislere yaptirmak zor olsada nefis terbiyesiyle kazanabiliriz cogu seyi.

Sormak istedigim birsey var.diyelim ki buyuk veya kucuk haksizlik yapiliyor bize ve sinirleniyoruz.bu durumlarda da bunu uygulayip susmak mi gerekir icimize atip yoksa sakinlesmeyi bekleyipte mi konusmak gerek illaki konusma aninda bi sinirlilik soz konusu olacaktir.en iyisi susup Allaha birakmak galiba.kendi cevabimi kendim vermis oldum.

Konu icin sagolun.
 

cenneteyn

Yolcu..
Kademeli
aleykümselam
susmak bazen haykırmaktır demiştim.


ramazanda ağızda su ile susmak biraz zor olur yalnız.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst