Bilişim dersinin hayatımızdaki etkileri nelerdir?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Bilişim dersinin hayatımızdaki etkileri nelerdir? arkadaşlar 6. sınıf öğrencisiyim lüfen yardım edin
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Bilişim Teknolojileri dersi olmasaydı neler olurdu?

* Çocuklar facebook kullanmayı bilebilirler ama kendilerine arkadaşlık teklif eden kötü niyetli yabancı kişilere karşı kendilerini korumayı bilemeyecekler.

* Öğrenciler ödevlerini internetten arayıp bulmayı bilebilirler ama bu ödevleri araştırırken karşılarına çıkan yaşlarına uygun olmayan linklere bilinçsizce tıklayarak maddi ve manevi yıkıma uğrayacaklar.

* Öğrenciler e-posta adresi almayı ve e-posta hesaplarını kullanmayı bilebilirler ama ilerleyen yıllarda sahtekar kişilerce e-postalarına gönderilen “lütfen kredi kartı bilgilerinizi güncelleyiniz” linkine tıklayarak maddi kayba uğrayacaklar.

* Bilişim Teknolojileri dersi olmazsa Musa Kang’ların sayısında artış görülecek.

* Bilişim Teknolojileri dersi olmazsa çocuklar ahlak çöküntüsü yaşayacak.

* Bilişim Teknolojileri dersi olmazsa; insanlar internet üzerinden tanıştıkları kötü niyetli kişilere inanacak ve maddi manevi yıkıma uğrayacaklar.

* Bilişim Teknolojileri dersi olmazsa her türlü işlemin internet üzerinden yapıldığı/yapılacağı bu çağda bireyler kolaylıkla kandırılabilecek.

Evet… Bilişim Teknolojileri dersinin tek amacı çocuklara bir kaç program öğretmek ve internette bir kaç işlemi yerine getirmeyi öğretmek değildir! Bilişim teknolojileri dersi, aynı zamanda bireylerde güvenli internet kullanımı, yeni teknolojilere uyum sağlamayı ve gelişen teknolojinin farkındalığını sağlamaktır. Bu ders bu devirde her şey değildir ama bu devirde Bilişim Teknolojileri gibi bir derse kesinlikle ihtiyaç vardır.

haberiklimi
 
Üst