Bilim adamları olmasaydı ne olurdu

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Bilim insanlarının çalışmaları olmasaydı hayatımız nasıl etkilenirdi ACİL yarına
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Daha önce *Mujaahed* nickli üyemiz bu konu hakkında sizlere bilgi vermiştir.

Ulaşmak için Tıklayınız.


Şu an en temel olarak kullandığmız bütün haberleşme teknolojileri, elektrikle ile çalışan hiç bir şey olmazdı. orta çağ karanlığındaki gibi yaşardık.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Kişisel görüşümdür.

Gaybı Allah bilir.Allah ilediğini yapar.O olmasaydı ne olurdu yerine elektrik olmasaydı ne olurdu denebilir sonuçta bu nimetler Allahın izniyledir.İnsan gayret eder çabalar ama onu sonuçlandıracak ve başarıya ulaştıracak Allahtır.
Örneğin newton yerçemiyle ilgili bir hikaye var.Kafasına elma düşmüş ve yerçemi ile ilgili düşünüp formüller yazmış. Allah o elmayı tutmayada kadir düşürmeyede.Başka birinede ilmini attırıp farklı şekilde onudada yerçekimi hakkında yazılar yazdırtabilirdi.Kaza ve kaderde Allahtandır.Onun emri "ol"dan ibarettir.

Hz. isa (a.s.) birçok hastaları iyi ederdi.Şimdi Hz isa (a.s) Allahın izniyle bir mucize olarak bunu yaptığını hatta ölüleri diriltiğini biliyoruz.Sonuçta Allah vesile ediyor.Bunları Allahtan bir nimet olarak bilmek gerekmez mi?

Örneğin;Bilgisayar Allah imtihan aracı kılmıştır.Hayra kullanmakta şerre kullanmakta sizin elinizdedir.Ahir zamanda birçok fitne geleceği peygamber efendimiz(s.a.v) bildirilmiştir.Televizon her evde vardır bence kişisel görüşüm büyük fitnedir.Reklam diye neler gösteriyorlar ne ahlak kaldı ne edep.

Biz kul olarak o olmasaydı(kişi olarak) şu olurdu veya olmazdı diyemeyiz arkadaşlar.
Allahın verdiği nimet olarak düşünülebilir.Elektrik olmasa zorluk çekerbilirdik,karaklıkta kalırdık... hem hayır hem şer olarak sıralanabilir.

Tüm ilim Allahtandır.İnsana öğreten o dur.Cennet için çalışmazsan başkası senin yerine varis olur.Sonuçta değişen bişey olmuyor Allahın hükmü kesindir ve onu değiştirecek hiç kimse yoktur.Allah hesabı en iyi yapandır.
 
Üst