Aşure Nasıl Yapılır Malzemeler ve Aşure Tarifi

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Aşure Nasıl Yapılır Malzemeler ve Aşure Tarifi
MALZEME: 2 bardak aşûrelik buğday, yarımşar bardak pirinç, nohut, kuru fasulye, kuru üzüm, 3 kaşık kuş üzümü, 3 kaşık çam fıstığı, 3 bardak şeker, 15 bardak su, 3-4 incir, 5-6 kayısı, antep fıstığı, badem, ceviz, kestane, nar.


YAPILIŞI: Aşûre yapmak için akşamdan buğday, fasulye, nohut, kuru üzüm ve kuş üzümleri yıkanıp, ayrı kaplarda ıslanmaya bırakılır. Ertesi gün buğday oldukça büyük bir tencerede 15 bardak su ile ağır ateşte taneleri iyice ezik bir hâl alıncaya kadar kapalı olarak 5-6 saat kaynatılır. Kaynamaya başlarken, üstünde oluşan köpükler delikli kepçe ile alınıp atılır. Buğday kaynarken, ayrı kaplarda nohut ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirilir. Buğdayın suyu özleşip, suluca bir koyuluğa erişince 3 bardak şeker, suyu süzülen nohut ve fasulye ilâve edilir. Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ıslanmış kuru üzüm, kuş üzümü ve leblebi büyüklüğünde doğranmış kuru incir ve kayısılarla çam fıstığı tencereye konup, birkaç defa karıştırıldıktan sonra ateşten indirilir. Servis kaplarına konup soğutulduktan sonra üstü ceviz, badem, antep fıstığı, kestane, fındık, nar ile süslenir.
 
Üst