Asr Suresi Türkçe Okunuşu ve Anlamı

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Asr suresi okunuşu meali anlamı dinle.

Asr suresinin Türkçe ve Arapça okunuşunu ardından da Türkçe anlamını (mealini) konumuzda bulabilirsiniz.

Asr Suresi Türkçe Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrâhîm.
Vel'asr. İnnel'insâne lefî husr. İllellezîne âmenû ve amilûssâlihâti vetevâ savbilhakkı vetevâ savbissabr.

Asr Suresi Anlamı

Ant olsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir
Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka... [Onlar ziyanda değillerdir].

Video olarak dinlemek için:
 
Son düzenleme:

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Asr Suresi
Asr suresi, Mekke-i mükerreme de inmiştir ve Üç ayettir. Surede insanların zararda oldukları, bu kötü durumdan kimlerin kurtulacakları haber veriliyor. (Taberî, İbn-i Abbâs)

Bismillahirrahmanirrahim.

1. Ayet : Vel'asr.

Anlamı : Asra andolsun

2. Ayet : İnnel'insâne lefî husr.

Anlamı : Gerçekten insan, ziyandadır.

3. Ayet : İllellezîne âmenû ve amilûssâlihâti vetevâ savbilhakkı vetevâ savbissabr.

Anlamı : Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka

Asr suresi meali

Asra yemin olsun ki, muhakkak insan (ömrünü yalnız geçici dünya isteklerine kavuşmak için harcadığından) büyük bir (zarar ve) ziyandadır. Ancak iman edenlerle, Salih (iyi işler) amel yapanlar, birbirlerine hakkı, (inanılması ve yapılması lazım olan şeyleri ve ibadetleri yapmak, günahlardan sakınmak hususunda) sabrı tavsiye edenler böyle değil (onlar zararda ve ziyanda değildirler). (Ayet: 1-3)

Kim Asr suresini okursa, Allah'u teala onun günahlarını affeder. Hakkı ve sabrı tavsiye edenlerden olur. (Hadîs-i şerîf-Envâr-ut-Tenzîl ve Esrâr-üt-Te'vîl)

Kur'an-ı kerimde başka hiç bir sure nazil olmasaydı, inmeseydi şu pek kısa olan Asr suresi bile, insanların dünya ve ahiret saadetlerini te'mine
 
M

Misafir Yorumu

Ziyaretçi
Sizin sitenizi ben çok okuyorum ve çok takip ediyorum. Devamını bekliyorum. Zaman zaman sık sık migrenim tutuyor o zaman hiç göremiyorum hiç okuyamıyorum yatak döşek yatıyorum. Allah hiç kimseye dert verip derman aratmasın. Asla ve asla yollara kapılara camlara bakıtmasın. Allah hiç kimselere muhtaç etmesin amin.
 
Üst