Arpacık ( Hordelenum ) it dirseği

ma'vera

Emektar
Özel Üye
İt Dirseği Halk arasında bilinen adıyla, Asıl ismi Arpacık olan bu göz hastalığı genelde baş ağrısı gibi yaygın bir hastalıktır. Peki it dirseğinin belirtileri nelerdir ? İt Dirseği Neden Olur ? İt Dirseği için bitkisel ve evde uygulanacak tedavi yöntemleri nelerdir?

Arpacık göz kapaklarındaki yağ bezelerinin iltihabı sonucunda oluşmaktadır. Köz kapaklarındaki yağ bezelerinin iltihabını

  • Aşırı stres sıkıntı,
  • Tozlu ve havalandırmasız ortamlar,
  • Sivilceli cilt tipi,
  • Göz kanallarının kapanması veya tıkanıklığı,
  • Başkalarının havlusunu kullanmak
Gibi etkenler ve olaylar tetiklemektedir.

İtdirseği tedavisinin doktorlara bırakılması daha doğru bir davranış olacaktır. Ancak bazı durumlarda erken müdahale gözü rahatlatacağından önemlidir. Arpacık rahatsızlığına yapılacak en iyi erken müdahale göz kanallarının açılarak buralardaki mikrobik birikintiyi uzaklaştırmaktır.

Göz kanallarının açılmasını sağlayan en iyi uygulama ise sıcak tampon uygulamasıdır. Sıcak veya ılık suya batırılmış bir pamuk parçası veya temiz havlu alınarak göz üzerine hafif baskılar yapılır ve beklenir. Bu yöntem gerçekten çok etkili bir yöntemdir.Kan dolaşımına olan mucizevî etkisinden dolayı Yaban mersinini tüketmek iyi bir seçenek olduğu gibi ılık gülsuyu, çay ve papatya çayı da göze tampon yapılabilir.

İt dirseği bazı durumlarda açıkta göz kapağının üzerinde veya kirpiklerin hemen dibinde oluşabilmektedir. Bu durumda dışarıdan it dirseğine sürülecek közlenmiş soğan çok faydalı olabilmektedir. Sarımsak arpacığa iyi gelse de göze sürülmesinin sakıncalarından dolayı dikkatli olunmalıdır.
alıntı
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst