arkadaşım çok küfrediyor bundan nasıl korunurum

yusuf_123

Yeni Üye
Üye
Selamün Aleyküm ben 13 yaşındayım ergenlik çağına yeni girdim fakat arkadaşım yanımda çok küfrediyor bende ne yazıkki nefsime ve şeytana yenik düşüyorum nolur yardım eder misiniz? :ağlama: :ağlama: :ağlama:
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Arkadaşlarının yanındayken ister istemez onların,konuşmalarından,huylarından,ve ahlaklarından etkilenebilirsin.Buna direnmeye çalışmak da genelde netice vermez.Çünkü kötü alışkanlıklar çok daha kolay ve fazla yayılır.Arkadaşınla konu hakkında görüş ve rahatsızlığını onunla paylaş.Devam ederse arkadaşlığınızı yeniden gözden geçirebileceğini söyleyebilirsin...Eğer beklediğin değişim olmazsa arkadaş seçimin konusunda tekrar karar vermen gerekebilir.
Kötü arkadaşlıklar,senin de toplumda ki yerini ve itibarını olumsuz etkiler.Ailevi ilişkilerin ve okuldaki başarın da olumsuz etkilenir. Bu öyle hassas bir konudur ki atalarımız "Bana arkadaşını söyle,sana kim olduğunu söyleyeyim." demişlerdir.Arkadaşın toplumda nasıl biliniyorsa,sen de onunla aynı kefeye konur,aynı muameleyi görürsün.
Kötü arkadaş,kötü alışkanlıkları,kötü alışkanlıklar, toplumda kabul görmeyen ve suç teşkil eden davranışları ve bunlarda günahları beraberinde getirir.Dünya hayatında sıkıntı ve zorluklardan başka,ebedî ahiret hayatında da zarar görmene sebep olur...Şimdi önünde iki seçenek var,Ya arkadaşın sana dönecek,ya da sen ona....İlkini başarabilirsen ne mutlu sana....Allah bütün gençlerin yardımcısı olsun....
 
Üst