Arıların Yaşamı ve Arı türleri nelerdir?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Kaç çeşit arı vardır? Arı türleri kaç tanedir adları nelerdir? Arıların gruplandırılması ve türleri hakkında bilgiler aşağıda yer almaktadır. kaç çeşit arı türü vardır
Bize onlarca yararı olan balı veren arılar kaç adettir hiç merak ettiniz mi?
Arılar, işçi arı, kraliçe arı ve bal arılarıolmak üzere 3 gruba ayrılır.
Arılar tek tek hareket etmezler ve kraliçe arının etrafında sürü şeklinde hayatlarını sürdürürler. Lider kraliçe arıdır.
Arı kovanındaki arı sayısı yaklaşık olarak 10 bin – 20 bin arası değişmektedir. Arı türleri kendi içinde gruplanmanın dışında ayrıca bölgesel olarak da isimlendirilirler. Bölgeden bölgeye arılar şekil ve boy açısından bir takım farklılıklar gösterir.
Anadolu bal arısı, kafkas arısı, siyah ve esmer bal arıları, sarı arı, kıbrıs bal arısı, suriye bal arısı ve carnio bal arıları olarak sıralanabilir.
Ayrıca insanlara zararı olan arılar da mevcuttur. Bu arılara örnek olarak herkesin bildiği eşek arılarını söyleyebiliriz. Diğer bir yaban arısı da kum yaban arısı olarak bilinir.
Eşek arıları gibi yaban arıları normal bal arılarına da zarar vererek öldürebilir ve yaptıkları balları yer. Ayrıca bütün arılar sokma halinde bütün insanlara zararlı olabilmektedir.
Kaç çeşit arı vardır?

Kısaca:
arıların çeşitleri
sarı arı
siyah arı
corniola bal arısı
kafkas arısı
kıbrıs bal arısı
suriye bal arısı
anadolu arısı



Kaynak: Kaç çeşit arı vardır?
 
S

sevolika

Ziyaretçi
,






çoook teşekkür ettiiimmm çoook yardımcı oldun sğolasan:) başka sorular içinde rahtsz edrm habrn ola gerkten çook teşekkür ederim :)
 
Üst