Allah bizden ne istiyor biliyor musunuz?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
SADECE VE SADECE MUTLU OLMAMIZI İSTİYOR DAİMİ BİR MUTLULUK

Simdi birsey istiyoruz ve onu elde ettigimiz zaman mutlu oldugumuzu saniyoruz Hayir o mutluluk degil o sadece bir sevinctir. O anlik sevinc yasariz sonra yine eski mutsuz halimize doneriz.

Etrafiniza hic baktinizmi ozelliklede sevgililere. Gezerler el ele goz goze aman ne mutludurlar ne mutlu onun mutluluk oldugunu sanirlar sonra en olmadik seyden kavga ederler birbirlerine hic hos olmayan sozler sarfederler. Sonra ya barisirlar tekrar yada ayrilirlar. Hani siz birbirinizi cok seviyordunuz. Bu mu SEVGİ? Seven insan sevdigine kiyabilir mi? birak hos olmayan sozler sarfetmeyionun icin ne yaparimda onu mutlu ederim diye dusunur. Bu sevgi degil sadece bir TUTKU

Allah'ımız bizim uzulmemisi hic istemez kiyamaz bize. O BİZİ HERŞEYDEN COK SEVİYOR. Bizim O'nu sevdigimizden iki kat daha cok seviyor.

Herşeyi bizim icin yaratmis Yerleri gokleri herseyi bizim emrimize muzahhar kilmis. İste Casiye suresinin 13. ayeti kerimesi

CASİYE-13: Ve sahhare lekum mâ fîs semâvâti ve mâ fîl ardı cemîan minh(minhu) inne fî zâlike le âyâtin li kavmin yetefekkerûn(yetefekkerûne).
Ve göklerde ve yerde olanların hepsini kendinden (bir lütuf olarak) size musahhar (emre amade) kıldı. Muhakkak ki bunda tefekkür eden bir kavim için mutlaka âyetler (ibretler) vardır.

Öyleyse neden bizler bizi çok seven rabbimize koşmuyoruz.

SEVEN SEVDİGİNE KOŞAR
KORKAN KORKTUGUNDAN KAÇAR.

Her şeyi bizim için yaratan rabbimiz bizide kendisi için yaratmış. Kendisine kulluk vazifemizi yerine getirmek için. Bizden sadece mutlu olmamizi istiyor. Bizden O’na dost olmayı dilememizi istiyor.
 
Üst