Ah Kardeşlik!

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
Eğer Müslümanlar sıkıntıda ise bunun sorumluları yine kendileridir. Bizim bir an önce yabancı hayranlığını bırakıp kendimize dönmemiz gerekmektedir. Artık Arabıyla, İranlısıyla, Türküyle, Kürdüyle, Acemiyle, Çeçeniyle tüm Müslümanlar olarak bir olma zamanı gelmiştir. Sözde değil özde bir olmamız lazımdır. Bu nasıl olur peki; Filistin, Afganistan, Irak kan ağlarken biz burada batı medeniyetinin bizlere lüks çılgınlığı çerçevesinde sunduğu oyuncaklarla ilgilenmeyi bırakmalıyız. Ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.

İlk görevimiz İman aşılamaktır. Memlekette Müslüman’ım deyip de ehli kitap’ın da cennete gireceğini iddia edenler vardır. Evrim teorisine ve Darvinizm’e, dinsizliği aşıladığını bilmeden inananlar vardır. Dinlerini paraya değiştirenler vardır. Ve daha birçok felaket. İman en önemli varlığımızdır. O adeta bir tohuma benzer kalpte filizlenir ve vücuda can verir. İman kuvvetli oldu mu o bedeni hiç bir kuvvet zedeleyemez, yıkamaz.

Bir diğeri okumaktır, ilimdir. Gençlerimiz gerçek tarihi öğrenmelidir artık. Gerçek ve İslam ile bilimi zıt gibi göstermeye çalışan saçma anlayıştan da sıyrılmalıyız. İslam medeniyettir, ilerlemedir, sanattır, ilimdir. İşte bu nedenle İslam’a sarılan toplumlar hep güçlenmiştir, zenginlemiştir ve mutluluğa ermiştir. Bakınız en büyük kanıtı Peygamberimizin (SAV) devlet başkanlığını yürüttüğü Medine devletidir. Bir diğeri Osmanlı devletidir. Ve diğer inançlı medeniyetlerdir.

Hepsinin en büyük silahı, daha doğrusu avantajı kardeşlik olmuştur. Ne zaman ki Siyonist komplo olan ırkçılık akımına kapılmışız işte o zaman parçalanmışız, bitmişiz. Türk olmak Türkü sevmek atalarının yaptığı gibi olmaktan geçer. Kürdüne, Arabına sahip çıkmakla olur. Osmanlı Devleti de kurulurken diğer tüm beylikleri bünyesine alarak güçlenmiştir.

Ayrıca bana göre bir insanın milliyetinin hiçbir önemi yoktur. Bu konuya değinmemin nedeni insanların sadece başka ırklardan diye birbirlerini dışlamasını engellemek içindir. Ne Arap olanın başkasına, ne de başkasının Arap olana üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır diye buyurmuyor mu, Peygamberimiz (SAV) veda hutbesinde.

Kardeşlerim birbirimizi sevelim, Allah için sevelim ki Allah da bizi sevsin. Kurtuluş yine kendimizdedir. Unutmayın ki Türkiye’de gerçekleşmiş darbeler aslında insanların bu parçalama siyasetinin engellemeye çalıştığı, kardeş kanının dökülmemesi için bir şeyler yaptığı dönemde yabancı güçler tarafından gerçekleşmiştir. Çünkü onlar da biliyor ki Müslüman bir oldu mu dünya karşısına dikilse hiçbir şey yapamaz...


Mehmet Meşin
 

CaNdAn ÖtE

Üye
Üye
Alah razı olsun.imanlı olmak ve imanı yaymak dinimizde çok önemli.ilmide her daim Allah tan istemeliyiz.çünkü Rabbim parayı dilediğine,ilmi ise isteyene verendir.her insan Alah katında birdir.zenginide fakiride arabıda türküde.selametle..
 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
:tşk::gül2::gül2::gül2:Kardeşlerim birbirimizi sevelim, Allah için sevelim ki Allah da bizi sevsin. Kurtuluş yine kendimizdedir. Unutmayın ki Türkiye’de gerçekleşmiş darbeler aslında insanların bu parçalama siyasetinin engellemeye çalıştığı, kardeş kanının dökülmemesi için bir şeyler yaptığı dönemde yabancı güçler tarafından gerçekleşmiştir. Çünkü onlar da biliyor ki Müslüman bir oldu mu dünya karşısına dikilse hiçbir şey yapamaz...
 
Üst