Ağız İçi Yaraları

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Ağız içi yaraları (aft) nedenleri nelerdir?

Ağız içinde husule gelen aftların nedeni vücudun bağışıklık sistemindeki zayıflıktır. Vücut bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla paralellik gösteren aftlar, iç yanak, üst ve alt dudakta meydana gelerek kişilerde çeşitli sıkıntılara yol açar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ise sebze ve meyve ağırlıklı beslenmemekten, iyi bir uyku düzeni olmamasından, stresli bir yaşam tarzına sahip olunmasından ve ağız temizliğine gerekli özenin gösterilmemesinden kaynaklanır.

Ağız içi yaraları ile başı dertte olanlar bu sorunlarından kurtulmak için bağışıklık sistemlerini güçlendirme yöntemlerine başvurmalıdır. Genellikle 4-5 günde kendiliğinden geçen bu sorunu daha az sıkıntılarla atlatmak ve bir daha da yaşamak istemiyorsanız sebze tüketimine ağırlık vermeli, ağız temizliğine dikkat etmeli ve uykunuzu düzene sokmalısınız. Ayrıca stresten uzak yaşamakta aftların görülmesini engelleyecektir.

Ağız içinde oluşan ve bulaşıcı olmayan bu sorunlar çoğu kişi tarafından uçukla karıştırılır, ancak uçukların ve aftların aynı olmadığını bilmelisiniz. Çünkü aftlar bir virüsten kaynaklanmaz. Oysaki uçuk virüs kaynaklıdır ve bulaşıcıdır
 
Üst