Adım adım kestane şekeri yapımı

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Bursa'nın meşhur kestane şekeri asırlık bir tat. Osmanlı'dan bugüne gelen bu özel lezzet, herkes tarafından keyifle tüketiliyor. Kestanenin, dalından sofralarımıza kadar uzanan yolcuğu aslında hiç de kolay değil. Aşama aşama işlenen kestaneler, ilk olarak kabuklarından arındırılıyor. Makinelerde kabukları ayrılamayan kestaneler tekrar fabrika personeli tarafından bıçaklarla ayıklanıyor. Temizlenen kestaneler irliklerine ve boylarına göre ayrılıyor. Daha sonra kazanlara alınan kestaneler haşlanıp şerbete yatırılıyor. 3 gün şerbette bekleyen kestaneler, şerbetini emdikten sonra paketleme bölümüne geçiriliyor. İri olanlar kestane şekeri olurken, kırık ve küçük olanlar da kestane ezmesi olarak kullanılıyor.

[KURE]113842[/KURE]
 
Üst