Açelya Bakımı Nasıl Yapılır?

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Açelya çiçeğinin bakımı nasıl olur evde ve saksıda açelya bakımı nasıl yapılır?

Açelya Bakımı Nasıl Yapılır? hakkında bilgi kısaca.

Açelya çok güzel renkleri vardır ve çiçekleri uzun ömürlüdür. Ve yetiştirilmesi kolay bir çiçektir. Açelya çiçeğini doğrudan güneş ışığına maruz bırakmak gerekmez. Çok az bir gün ışığı bu çiçek için yeterlidir.

Açelya orta derecede bir sıcaklıkta bırakılacak bir çiçektir. Yani ne soğuk ne de çok sıcak ortamda bırakmamalıyız. Oda sıcaklığı çiçek için en uygun ortamdır. Hava akımı olan yerlerde muhafaza etmemeliyiz. Çünkü hava akımı olan yerlerde bu bitki olumsuz etkilenmektedir.

Kışları açelya çiçeğini soğuktan korumalı ve en az 15 derece sıcaklığa kadar koymalıyız. 15 derecenin altındaki sıcaklıkta etkilenecek ve zarar görecektir. Kış aylarında da susuz bırakmamalıyız.

Açelya çiçeği sulaması önemli bir mevzudur. Sularken dikkat etmemiz gerekenler vardır ve bunlar önemlidir. Sularken akıtılan su çiçeğin her bölümüne ulaşmalı ve taabnda su kalmamasına özenmeliyiz. Bitkiye her seferinde aynı miktar su ile sulamalı ve istikrarı bozmamalıyız.

Sakın dışarı ve balkona koymayınız. Odada fazla güneş olmayan bir yerde muhafaza ediniz. Açelya çiçeği zaten uzun ömürlüdür ve kendisini koruyacaktır odada.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst