2012 Ramazan Fıtır Fitre Sadakası Miktarı Ne Kadar

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator

2012 Ramazan Fıtır Sadakası Miktarı Fitre Tutarı Ne Kadar Yılı Ramazan Oruç Fidyesi Fitresi Ne Kadar Fitre Miktarı



Diyanet oruç tutamayacak kişilerin günlük olarak en az 8.5 lira fidye vermeleri gerektiğini bildirdi. Geçen yıl fidye miktarı 7.5 liraydı.

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Raşit Küçük başkanlığında toplanarak, 2012 yılı fidye ve verilecek sadaka-ı fıtır (fitre) miktarını belirledi. Yapılan görüşme sonrası Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan müslümanların, kendileri ve sorumlukları altındaki kişiler için, günlük 8.5 lira ödemeleri ve bunun mali bir ibadet olduğu belirtildi.

Kurul tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yoksulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak suretiyle, toplumda karşılıklı sevgi ve kardeşlik bağlarının pekişmesine vesile olan bu mali ibadetin meşru kılınmasındaki temel hedeflerden biri, insanların paylaşma bilincini canlı tutmaktır. Bu sayede her Müslüman, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşar. Bundan dolayıdır ki fıtır sadakası (fitre) ve fidye, zekattan farklı olarak, yerine getirilir. Kurulumuz, fıtır sadakasının Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olmasını da dikkate almak suretiyle; hem sadaka-i fıtır’ın asgar? miktarını belirleyen hadis-i şeriflere dayanarak, hem de ülkemizdeki mevcut sosyo-ekonomik hayat şartlarını ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulundurarak; 2012 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2013 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede, sadaka-i fıtır ve günlük fidye miktarının 8 .5 lira olarak belirlenmesine, bu miktarın asgari olduğu ve üst sınırın olmadığı kararlaştırılmıştır” denildi.
 
Üst