2012 intibak yasası ne oldu ne olacak

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
2012 intibak yasası ne oldu ne olacak hakkında bilgi
intibak yasasından emekliler ne kadar nasıl etkilenecek bu yasa ile maaşlar ne kadar artacak avantajları nelerdir.
İntibak yasası ile emekli maaşları kaç tl olacak ve yasa ne zaman çıkacak.
bu yasa ile emekli maaşları ne kadar düşecek avantajları ve dezavantajları


10-20 lira gibi simgesel artışlardan az sayıda emekli yararlanacak. 1,5 milyon kişi ise 100 TL'nin üzerinde zam alacak. Bunların büyük bölümünün alacağı fark 200 lirayı geçecek. Ödemeler 2013'te yapılacak. Yasa, Meclis'ten geçtiği tarihten itibaren geçerli olursa 1 yıllık zam farkı gündeme gelecek.

10-20 lira gibi simgesel artışlardan az sayıda emekli yararlanırken 1,5 milyon emekli 100 TL'nin üzerinde zam alacak. Bunların önemli bir bölümüne yansıyan zam ise 200 TL'den fazla olacak. İntibak düzenlemesinin kısa sürede Meclis'ten geçmesi beklenirken ödemeler 2013'te yapılacak.

İntibak düzenlemesi, 2000 yılından öncesi için geçerli olacak. Ancak bu kapsamda toplam 2 milyon 743 bin 371 emekli var. Bunlardan mağduriyeti söz konusu olanlar intibak kapsamına girecek. Yasanın çıkmasının ardından ise Sosyal Güvenlik Kurumu hummalı bir çalışma başlatacak. İntibak kapsamına giren 1,9 milyon dosya teker teker incelenecek. İntibak kapsamına girenlerin maaşları, ödedikleri prim gün sayısına ve prim miktarına göre yeniden hesaplanacak. Yasaya özel bir yürürlük maddesi konularak zamların 2013'ten geçerli olacağı belirtilirse bu durumda geriye yönelik zam farkı ortadan kalkacak.
 
Üst