2012 Buğday Alım Fiyatı

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
2012 Buğday Alım Fiyatı kaç para, 2012 yılı devlet buğdayı ne kadardan alıyor. 2012 dönemi TMO müdahale alım fiyatları ile hububat politikalarını açıklandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2012 müdahale alım fiyatının, Anadolu kırmızı sert ekmelik buğday için ton başına 665 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Bakan Eker, TMO Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında 2012 dönemi TMO müdahale alım fiyatları ile hububat politikalarını açıkladı.

TMO'nun alım fiyatları belirlenirken devir stoku üretim miktarı, maliyet iç ve dış piyasa fiyatları, enflasyon refah payı, üretimin sürdürülebilirliği ve diğer ürün alımlarında uygulanan fiyatların dikkate alındığını belirten Eker, geçtiğimiz yıl ton başına 605 TL olarak açıkladıkları müdahale alım fiyatının 2012 yılında Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için ton başına 665 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Bu fiyatın yüzde 11,5-12 oranında protein içeren buğday için belirlendiğine işaret eden Eker, proteini yüzde 13 ve üzerinde süne oranı düşük olan kaliteli buğdaylarda ise ton başına 685 liraya kadar çıkabileceğini ifade etti.
 
Son düzenleme:

duadostu

Üye
Üye
Emtia çeşitlerinden bir tanesi olan buğdaya bende yatırım yapmaktayım arkadaşlar. Uzun süredir yatırımcılığını yaptığım buğday bana birçok kazanç elde ettirdi. Buradan an ve an buğday emtiasını takip ediyorum.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Like
Tepkiler: mss
Üst