2 Tane Sorum Var

basaknazik

Üye
Üye
BİRİNCİ SORU
Okulda hani hep kalıplı, çalışkan \:cool: ama hep ezilen vardır ya o benim \:( . Sırf beni ezmemeleri için ve bunları daha çekilir kılmak için ve benimde arkamda birilerinin olması için kopya veriyorum \:(. Doğru değil biliyorum ama ne yapsam fayda etmiyor. Ne yapmalıyım?

İKİNCİ SORU
Bugün görsel sanatlar öğretmenim çalışmaları kontrol etmek için benim resmime baktığın nota ilk başta 100 yazacakmış. İlk başta sadece 1 yazdığı için korktum ve "N'olur hocam!" dedim. Bunun üzerine gelip notu 15 puan düşürdü ve "Neden benimle pazarlık yapıyorsun?" dedi. Bende kızlar lavabosuna gidip küfrettim. Biliyorum yaptığım kötü ama günah yazılır mı? \:(\:mad:\:confused:
 

Münzevi

KF Ailesinden
Özel Üye
1-Kopya vermek etik değil, haksız kazanç elde etmek isteyen birine yardım etmek haksız kazanç elde etmek kadar doğru değildir.

2-Bakın peygamberimiz ne diyor;

Müslüman, Müslüman’ın elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir.” (Riyâzu’s-Sâlihîn, 211)

Allah Rasulu (s.a.v.) şöyle konuşuyor:
Biri sana dil uzatır ve sende olmayan bir kusurla seni ayıplarsa, sen onu sahip olduğu kusurla dahi ayıplama. Onu, günahı kendine, sevabı sana olduğu halde terk et. Kimseye asla sövme.”(Câmiu’s-Sağîr, 1/66)

Birbiriyle sövüşen iki kimsenin söyledikleri şeylerin günahı, kendisine sövülen haddi aşmadığı sürece ilk sövmeye başlayan kimse üzerinedir.” (Muslim, Birr, 68)
 
Üst