18 Yaş Altı Çocuklara Pasaport Çıkartmak Nasıl

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Yakın bir zamanda yurt dışı bir seyahate çıkmayı düşünüyor ve 18 yaşın altında bir çocuğa sahipseniz , bu bilgiye göz atmanızda fayda var. Çocuğunuz için nasıl pasaport çıkartırsınız ?

veya pasaport vermeye yetkili makamlar huzurunda verilecek muvafakatname alınıyor. Anne ya da babaları tarafından çocuklarıyla beraber yapacakları pasaport müracaatlarında, çocuk kendi başına pasaport alacaksa anne – baba ikisi de; anne – babadan birinin pasaportuna işlenecekse diğer tarafın vereceği noterden tasdikli veya pasaport biriminde hazırlanacak muvafakatname ile müracaat etmeleri gerekiyor. Kendisine pasaport alınacak veya anne ya da babadan birinin pasaportunun refakat hanesine kaydedilecek çocukların müracaata getirilmeleri zorunlu…

18 yaşından küçük çocukların müracaatı için de 4 fotoğraf, nüfus cüzdanı ve fotokopisine ihtiyaç var. Anne ve baba refakatine kaydolsa bile 7 yaşından büyükse, çocuklar için de müracaat sırasında harç makbuzu alınıyor. 18 yaşından küçük çocukların pasaportlarını kanuni temsilcileri teslim alabiliyor.
 
Üst