Filistin İçin 3 Günlük Eylem Takvimi

  • Konuyu başlatan Ze'Mahşer
  • Başlangıç tarihi
Z

Ze'Mahşer

Ziyaretçi
Türkiye'nin dört bir yanında Filistinle dayanışma ve İsrail'i tel'in için etkinlikler, protestolar düzenleniyor. İşte Filistin dostlarının 3 günlük eylem takvimi..

2 OCAK CUMA
İSTANBUL
İHH, Özgür-Der, Mazlumder, Akabe Vakfı, AKV, Anadolu Gençlik, Medeniyet Derneği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Akdav
gibi İslami kuruluşların oluşturduğu Filistin Dostları, 2 Ocak Cuma günü duyarlı herkesi Beyazıt Meydanı'na çağırıyor. Siyonist İsrail'in devam eden Gazze katliamını protesto etmek ve Filistinli şehitler için gıyabi cenaze kılmak üzere Cuma namazı sonrasında yine Beyazıt Meydanı'nda toplanacak olan Filistin Dostları, eylemde ayrıca Meclis'ten ve Hükümet'ten İsrail ile ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunacak.
İZMİR
Özgür-Der İzmir Şubesi
, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında 12:30'da Konak Meydanı'nda Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve katliamı protesto etmek üzere kitlesel basın açıklaması yapmaya çağırdı.
TOKAT
Filistin Dostları
, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Tokat Ali Paşa Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılacak ve katliamı protesto edecek.
BURSA
Gönüllü Kuruluşlar Platformu
, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Bursa Ulu Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve katliamı protesto etmek üzere kitlesel basın açıklaması yapmaya çağırdı.
SAPANCA (Sakarya)
Özgür-Der Sakarya Şubesi ve SABED,
2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Sapanca Rüstempaşa Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve katliamı protesto etmek üzere kitlesel basın açıklaması yapmaya çağırdı.
GEYVE (Sakarya)
Özgür-Der Geyve Temsilciliği
, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Merkez Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve katliamı protesto etmek üzere kitlesel basın açıklaması yapmaya çağırdı.
ÇORUM
İlke-Der ve Özgür-Der Çorum Şubesi'nin de yer aldığı Çorum Filistin Dostları, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Çorum Ulu Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve dua etmeye çağırdı.
MALAZGİRT (Muş)
Malazgirt'te Müslümanlar, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılıp, katilleri ve işbirlikçileri protesto edecekler.
TATVAN (Bitlis)
Özgür-Der Tatvan Şubesi, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Tatvan Merkez İbadullah Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve dua etmeye çağırdı.
KAYSERİ
Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Hunat Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve dua etmeye çağırdı.
MERSİN
Anadolu Gençlik Derneği, 2 Ocak Cuma günü Cuma namazı sonrasında Mersin Ulu Camii'nde Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmaya ve dua etmeye çağırdı.
ADANA
25'ten fazla sivil toplum kuruluşunun desteği ile sabah namazı sonrası Adana Merkez Camii'nde sabah namazı kılınıp Gazze için dua edilecek. Cuma namazı sonrasında ise Gazze şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınacak. Ayrıca Saadet Partisi Adana İl Başkanlığı öncülüğünde Asri mezarlıkta buluşulacak ve ABD Konsolosluğu'na doğru yürüyüş yapılarak ABD Adana Konsolosluğu'na siyah çelenk bırakılacak. Adanalı bir grup hanım tarafından saat 13:00'te Adana Merkez Postane'de yetkilileri duyarlılığa ve daha fazla inisiyatif almaya davet etmek üzere faks çekme eylemi yapılacak.
ERZURUM
2 Ocak Cuma
Günü Lalapaşa Camii'nde bütün sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa katılımıyla geniş çaplı miting düzenlenecektir.
Cuma namazını müteakip başlayacak olan mitingte Katil Terör çetesi İsrailin gerçekleştirdiği Gazze katliamında şehid olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılınıp STK ların ortak basın açıklamasından sonra hatim duası okunacaktır. Cuma namazı çıkışında yapılacak olan mitinge ÇAĞRI-DER, ABDURRAHMANGAZİ VAKFI,VUSLAT DER, MÜSİAD, TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MEMUR-SEN İL BŞK.,EĞİTİM BİR SEN 1 NOLU ŞB BŞK., DİYANET SEN, MEMUR-SEN BEM BİR SEN, AGD,AGD MÜSİAD, PALANDÖKEN KALKINMA VAKFI VE HARB İŞ üyeleri öncülüğünde tüm duyarlı müslümanların katılımı beklenmektedir.
NİKSAR (Tokat)
2 Ocak Cuma
Günü Niksar Merkez Camii'nde Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılanacaktır.
3 OCAK CUMARTESİ
ANKARA
Ankara Filistin Dayanışma Platformu
tarafından 3 Ocak Cumartesi günü herkesi Gazze Halkıyla Dayanışma Mitingi'ne çağırıyor. Platformdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak insanlık onurunu yüreklerinde taşıyan erdemli, duyarlı, insaf sahibi bütün halkımızı bu insanlık dışı vahşete sessiz kalmamaya çağırıyoruz. 03.01.2009 Cumartesi günü saat 12.00'de Kocatepe Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılmaya ve ardından da saat 13.00'te Abdi İpekçi Parkı'nda Yazar Abdurrahman Dilipak'ın konuşmacı olarak katılacağı GAZZE HALKIYLA DAYANIŞMA MİTİNGİ'ne davet ediyoruz."


SAKARYA
Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu (SADAKAT) 3 Ocak Cumartesi günü saat 13:00'te Kent Meydanı'nda Gazze katliamını protesto etmek için bir miting gerçekleştirecek. Başörtüsü eyleminden sonra miting alanına yürünecek.


KAYSERİ
Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri, 3 Ocak Cumartesi günü saat 12:30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Siyonist İsrail'i protesto etmek üzere kitlesel basın açıklaması yapacak.
4 OCAK PAZAR
DİYARBAKIR

Diyarbakır Gazze Girişimi tarafından Filistinli kardeşlerimize destek amacıyla düzenlenecek olan ve Abdurrahman Dilipak, Bülent Yıldırım ve Mahmut Kılınç'ın konuşacağı miting 4 Ocak 2009 Pazar günü saat 12.00'de Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda yapılacak!


İSTANBUL ÇAĞLAYAN
Saadet Partisi'nin çağrısı ve 60'a yakın STK'nın desteğiyle 4 Ocak Pazar günü Çağlayan Meydanı'nda Filistin'le Dayanışma Mitingi gerçekleştirilecek. Miting 12:00 - 16:00 arası yapılacak.
ANTALYA
Akdeniz Dayanışma Platformu (ADAP) tarafından Filistinli kardeşlerimize destek amacıyla düzenlenecek olan eylem 4 Ocak Pazar günü saat 13:30'da Kışlahan Çarşısı Havuz Başı'nda yapılacak.
BURSA'da FİLİSTİN'LE DAYANIŞMA GECESİ
Gönüllü Kuruluşlar Platformu, 4 Ocak Pazar günü Barış Manço Kültür Merkezi'nde saat 17:30'da Filistin'le Dayanışma Gecesi tertip ediyor. Abdurrahman Dilipak'ın ve Filistinli bir misafirin konuşacağı gecede İHH'nın Gazze gözlem ve çalışmaları da aktarılacak. Gecede Özgür-Der Çocuk Kulübü skeç gösterisi yapacak ve bir sinevizyon gösterimi yapılacak. Gece, Grup Yürüyüş konseriyle sona erecek.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

RuGaYYe

Tecrübeli
Allah razı oLsun..Bir an önce bu sawaş son buLsun inş. Allah fiListinLiLerin yar we yardımcısı oLsun
 

*TuanA*

Vip Üye
Özel Üye
Allah razı oLsun..Bir an önce bu sawaş son buLsun inş. Allah fiListinLiLerin yar we yardımcısı oLsun

AMİNN
Anadolu Gençlik:7719:
Rabbim bu konu hakkında emeği geçen herkesten razı olsun
Paylaştığınız için sizdende Rabbim razı olur inşALLAH Ze'Mahşer :33439:
 
Üst