Arapça-Türkçe,Türkçe-Arapça sözlük

Abdullah3

Üye
Üye
Türkçe'den Arapça'ya veya Arapça'dan Türkçe'ye arama yapabilirsiniz. En üstteki kutucuğu kullanmanız yeterli. Yazı büyüklüğünü, tabloyu vs. kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Yazarken arayıp neticeleri gösterir. İsterseniz kopyalayabilirsiniz. Elife hemze koymanıza gerek yoktur. Arapça bir kelime yazacaksanız sonuna ; koyarsanız istediğiniz neticeye daha rahat ulaşabilirsiniz.

cWKb.png

5Q92.png


Buradan indirebilirsiniz:
Kod:
http://resimyukle.xyz/resim/5Q92
https://yadi.sk/d/PHs9xgh0s4GQk
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Abdullah3

Üye
Üye
Arapça Arapça ve Arapça Türkçe Sözlük [ DEV SÖZLÜK ] [GÜNCELLENDİ]

Arapça-Arapça ve Arapça Türkçe sözlüğü en iyi, etkili ve bilgisayarda kullanmak isteyenler içindir. Yazarken arama yapıp karşınıza getirir. İsterseniz manalarını kopyalabilirsiniz. Access programının olması yeterli...(İnternete gerek yok)
Daha geniş sözlük isteyenler için Arapça-Arapça ve Arapça-Türkçe aynı anda arama yapan, 376.000 den fazla kelime kayıtlı 5 sözlük ihtiva eden yeni dev sözlük!
Kelimeyi yazdıktan sonra araması için kutucuktan ayrılmanız yeterli. Bunun için yazdıktan sonra tab veya enter tuşuna basabilirsiniz.
Türkçe arama da yapabilirsiniz. Yazdığınız kelime Arapça-Arapça, Arapça-Türkçe(2 sözlükten),
zıt ve eşanlamlıları sözlüğü, lisan'ul-Arap gibi sözlüklerde aranır ve hemen karşınıza çıkar. Yaklaşık 376.000 kayıt vardır. Kelime sayısı ise daha fazla.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Abdullah3

Üye
Üye
Arapça Türkçe , Arapça Arapça ve Türkçe Arapça Dev Sözlük 2.0 (YENİLENDİ)
KULLANIM:
Kutucuğa Arapça veya Türkçe kelimeyi yazdıktan sonra arama yapması için enter veya tab tuşuna basmanız yeterli.(Kutucuktan ayrıldıktan sonra arama yapar)
Worde aktardığınızda seçtiğiniz kutucuklar pasif hale gelir. Birçok arama yapıp artık worde aktarmak istediğiniz zaman 'worde aktar' deyin ve aynı belgeye yeni kelimeler eklemeyin. Programı kapattığınızda işaretlemiş olduğunuz satırlar hala kalır. Ne zaman 'worde aktar' derseniz işte o zaman, o zamana kadar işaretlemiş olduğunuz kutucuklardaki tikler gider ve kelimeler worde tablo şeklinde aktarılmış halde açılır.


Yenilikler:
*Türkçe-Arapça arama problemi giderildi.
*Kopyalama özelliği eklendi.



Not:Aramada sütunların yerlerini değiştirebilirsiniz, satırların yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Arapça-Türkçe aramayı daha çok yapıyorsanız indirdiğiniz şekilde kalması kafidir. Ama Türkçe-Arapça aramayı daha çok yapıyorsanız 'Diğer' isimli sütunu sola alabilirsiniz. Kolay gelsin...
Güncelleme olursa buradan indirebilirsiniz:
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Abdullah3

Üye
Üye
Bütün sözlükleri topluca indirmek isteyenler için:

Kod:
https://yadi.sk/d/G-V7RP_ZuaWod
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Abdullah3

Üye
Üye
Arapça Türkçe , Arapça Arapça ve Türkçe Arapça Dev Sözlük 3.0 (güncellendi)

İNDİRME LİNKİ:
Kod:
https://yadi.sk/d/JgrirMs-38T8Ro

Yenilikler:
*Daha isabetli arama filtresi eklendi.('derin arama' eski sürümde de vardı. 2-3 harflik Arapça kelimeyi aramada sıkıntı oluyordu. Bu yeni filtre daha yavaş olsa da daha isabetli, istenilen kelimeyi bizzat buluyor.Bilgisayarı yavaş olanlar eski sürümü veya derin aramayı kullanabilirler)
Güncelleme olursa buradan indirebilirsiniz:
Kod:
https://yadi.sk/d/G-V7RP_ZuaWod
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst