ALLAH razı olsun
Konu içeriği: Hıristiyanlık İslâm’a teslim olacak S.a kardeşlerim Hıristiyanlık İslâm’a teslim olacak Nasraniyet birkaç defa yırtıldı Protestanlığa geldi. Protestanlık da yırtıldı tevhide yaklaştı. Tekrar yırtılmaya hazırlanıyor. Ya intıfâ bulup
S.a kardeşlerim
Hıristiyanlık İslâm’a teslim olacak
Nasraniyet birkaç defa yırtıldıProtestanlığa geldi. Protestanlık da yırtıldı
tevhide yaklaştı. Tekrar yırtılmaya hazırlanıyor. Ya intıfâ bulup sönecek veya hakikî Nasraniyetin esasını câmi olan hakaik-i İslâmiyeyi karşısında görecek
teslim olacaktır.
Hakikî Hıristiyanlık değilbelki şimdiki Hıristiyan dininin esasıyla İslâmiyetin esası mühim bir noktadan ayrıldığından
sabık farklar gibi çok cihetlerle ayrı ayrı gidiyorlar. O mühim nokta şudur:
İslâmiyettevhid-i hakikî dinidir ki
vasıtaları
esbabları iskat ediyor
enâniyeti kırıyor
ubudiyet-i hâlisa tesis ediyor. Nefsin rububiyetinden tut
tâ her nev’î rububiyet-i bâtılayı kat ediyor
reddediyor. Bu sır içindir ki
havastan bir büyük insan tam dindar olsa
enâniyeti terk etmeye mecbur olur. Enâniyeti terk etmeyen
salâbet-i diniyeyi ve kısmen de dinini terk eder.
Şimdiki Hıristiyanlık dini isevelediyet akidesini kabul ettiği için
vesait ve esbaba tesir-i hakikî verir. Din namına enâniyeti kırmaz; belki “Hazret-i İsâ Aleyhisselâmın bir mukaddes vekili” diye
o enâniyete bir kudsiyet verir. Onun için
dünyaca en büyük makam işgal eden Hıristiyan havasları tam dindar olabilirler. Hattâ Amerika’nın esbak Reis-i cumhuru Wilson ve İngilizin esbak Reis-i Vükelâsı Lloyd George gibi çoklar var ki
mutaassıp birer papaz hükmünde dindar oldular. Müslümanlarda ise
öyle makamlara girenler
nadiren tam dindar ve salâbetli kalırlar. Çünkü gururu ve enâniyeti bırakamıyorlar. Takvâ-yı hakikî ise
gurur ve enâniyetle ictima edemiyor.
Evetnasıl ki Hıristiyan havassının taassubu
Müslüman havaslarının adem-i salâbeti mühim bir farkı gösteriyor; öyle de
Hıristiyandan çıkan filozoflar dinlerine karşı lâkayt veya muarız vaziyeti alması ve İslâmdan çıkan hükemaların kısm-ı âzamı hikmetlerini esâsât-ı İslâmiyeye bina etmesi
yine mühim bir farkı gösteriyor.
Hem ekseriyetle zindanlara ve mû’sibetlere düşen âmi Hıristiyanlardinden medet beklemiyorlar. Eskiden çoğu dinsiz oluyordular. Hattâ Fransa’nın İhtilâl-i Kebîrini çıkaran ve “serseri dinsiz” tabir edilen
tarihçe meşhur inkılâpçılar
o mû’sibetzede avam kısmıdır. İslâmiyette ise
ekseriyet-i mutlaka ile hapse ve mû’sibete düşenler
dinden medet beklerler ve dindar oluyorlar. İşte bu hâl dahi mühim bir farkı gösteriyor.
Nasraniyet ya intıfâ veya ıstıfâ edip İslâmiyete karşı terk-i silâh edecektir. Nasraniyet birkaç defa yırtıldıProtestanlığa geldi. Protestanlık da yırtıldı
tevhide yaklaştı. Tekrar yırtılmaya hazırlanıyor. Ya intıfâ bulup sönecek veya hakikî Nasraniyetin esasını câmi olan hakaik-i İslâmiyeyi karşısında görecek
teslim olacaktır. İşte bu sırr-ı azîme Hazret-i Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm işaret etmiştir ki
“Hazret-i İsâ nâzil olup gelecek
ümmetimden olacak
şeriatımla amel edecektir.”
Mektubat422/454 Kelime Anlamları:esbab: Sebepler. -iskat: susturma. -salâbet-i diniye: Dini sağlamlık. -velediyet: Evlâtlık; bozulmuş Hıristiyanlıktaki Hz. İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu şeklindeki batıl inanç. -adem-i salâbet: Sağlamlık ve bağlılığın yokluğu. -nasraniyet: Hıristiyanlık. -intıfâ: Sönme.-ıstıfâ: Safileşme
saffetini bulma.-taassub: körü körüne baglılık - havas: bilgili halk- medet: yardım
Alıntı//Cw_Nur
ALLAH razı olsun
Allah razı olsun paylaşımınız için. Emeğinize sağlık.
Benim tüm ailem hristiyantek ben müslümanım
çok zor oluyor bazen
biliyorum onlar kaybeden aralarında olacaklar
ama bir şey yapamıyorum. İstek olmayınca
ellimden bir şey gelmiyor
. Her zaman dua ediyorum
İnshAllah onlar de bir gün doğru dini seçerler
Allah daha iyi bilir.
Teşekürler güzel ve değerli bilginiz için.
AminİnshAllah ! Her zaman Dua ediyorum.