Amerika içerden Müslüman oluyor

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
Obama'nın başa gelmesiyle birlikte ABD'de esen değişim rüzgarları aslında çok güçlü olarak başka bir yerde, çok daha 'içerden' esiyor. Yolu hapishaneye düşen yüzlerce ABD'li'içerden' Müslüman olarak çıkıyor.

ABD'de Pensilvanya eyaletinde State College'de SCI Huntingdon'da 5 yıldır mahkumlara imamlık yapan ve bu sürede 59 kişinin İslam'ı seçmesine vesile olan Bilgin Erdoğan, '2400 kişinin kaldığı hapishanede her dört kişiden biri Müslüman' diyerek durumu özetliyor. Erdoğan, hapishanede İslamiyet'ten sonra hayatını baştan aşağı değişen mahkumların çıktıktan sonra da ailelerinin İslam'ı seçmesine vesile olduğunu dile getiriyor.
Din danışmanlığı yapıyorsunuz. İçerde neler oluyor?
Amerika'da en fazla Müslüman olma oranı hapishanelerde oluyor. Amerikan hapishanelerinde (örneğin Pensilvanya'da) her dört kişiden biri Müslüman. Sürekli Müslüman oranı artıyor. İçerde Müslüman olma oranı çok yüksek. İnsan için hayatında en mühim iş insan isimli çiçekle islam isimli yağmuru birbirine kavuşturmak. Rabbim nasip etti 59 kişinin İslam'ı seçmesine vesile oldum. Yaklaşık beş yıldır bu işi yapıyorum ve çalıştığım kurumda 600'e yakın Müslüman var. Bunlardan 400 kadarı Ramazanda oruç tuttu.
Nasıl bir hizmet sunuyorsunuz?
Cuma namazlarını kıldırıyorum ve hutbe okuyorum. Hücre ziyaretleri yapıyor, sıkıntılarını paylaşıyorum. İslamla ilgili sorularını cevaplıyorum. Yakınları vefat ettiği zaman psikolojik destek veriyorum. Akide, Kur'an ve hadis dersleri yapıyoruz.
Neler anlatıyorsunuz?
Onları tekrar topluma kazandırmaya çalışıyorum. Çoğu yetim ve öksüz. Allah Resulu ile o noktadaki kader benzerliklerine atıfta bulunuyorum.Yüreklerine merhamet kazımaya çalışıyorum. Tekrar eski suçlarına geri dönmemeleri için dinden referansla terapi yapıyorum. Ailelere çocuklarına sahip çıkmaları noktasında yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir mahkum vardı yaşlıca. Hapishaneye girdikten sonra Müslüman olmuş. Eşi ve yedi çocuğu var. Önce eşi sonra çocukları ve torunları Müslüman oldu. Yani hapishanede Müslüman olmasından sonra 49 kişiye vesile olmuş.
Dinle ilgili neler merak ediliyor?
İçerde oldukça bilgili insanlar var. Hiç cami görmemiş de olsalar herşeye aşinalar. Din onları diri tutan temel gerçek. Yani yüzlerce soru geliyor. Namaz, mezhep, tarih yani dinle ilgili herşeyi merak ediyorlar.
Neden içerde İslam'ı seçiyorlar?
İslam gercekten fıtrat dini. İslam'ın mesajı cazip geliyor ve içerde vicdanlarıyla başbaşa kalan insanlar bu mesajı algılama imkanı buluyorlar. Bu insanlar tutsak da olsa dışardaki toplum zindanına nazaran ruhen daha özgürler çünkü vicdanın sesi olan İslam'ı kabul ettiklerinde onlara karışan ilişen dışardaki hayata göre daha az. İslamın pratik din olması onları cezbediyor. Mesela bir mahkumun bundan 22 yıl önce hidayete ermesine vesile olan şey karşı hücresindeki mahkumun kıldığı namaz. Önce tartışıyor, İncil'den örnekler veriyor ama bir gün arkadaşını namaz kılarken görüyor ve yüreği o an on ikiden vuruluyor.
Müslümanlığı seçenlerin hayatlarında neler değişiyor?
Hayatlarında çok şey değişmeye başlıyor. Ama tıpkı güneş doğduğunda nasıl hemen ısıtmazsa Müslüman olunca da onun ahlakının hemen insanı kuşatması mümkün değil. Güneşin ısısı gibi yavaş yavaş insanı sıcaklığı sarıyor.
11 Eylül saldırısıyla ABD'de İslam etkilendi. Peki Obama'nın başkan seçilmesi nasıl etkiledi?
İçerdeki mahkumlar genelde Afro Amerikan ve oy verebiliyor olsalardı kesinlikle Obama'ya oy verirlerdi. Birçok Müslüman cezaevinde Obama'nın kazanması için dua etti. Müslüman ve Afrika kökenli bir aileden gelmesinden dolayı mahkumların ona karşı bir sempatisi var. Tabii bir de önceki hükümetten duyulan rahatsızlık da Obama'ya yakınlık duyulmasında etkili.
Cezevindeki Müslümanların sayısındaki artış ABD hükümetini rahatsız ediyor mu?
Bir mahkumun yıllık masrafı devlete yaklaşık 30 bin dolar. Yani yılda 35 kişiyi şayet Allah korkusu ile eski suçlarına dönmekten vazgeçirirsem bunun devlete katkısı bir milyon dolar.Yani devlet bir milyon dolar harcamamış olacak. Müslümanlığı seçen mahkumlar yeni yaşantılarından dolayı cezaevine dönmek istemiyor. Cezaevinde de yaşantıları değişiyor. İçerde teheccüd namazı kılan onlarca insan var. On günde bir hatim yapanlar bile var.
Dışardaki kadınlar içerdeki mahkumlarla evleniyor
Amerika hapishanelerinde bayan ve erkek ilişkileri çok enteresan. Dışarda özgür bayanlar içerdeki mahkum beyleri tercih edebiliyorlar hatta bazı mahkumlarla duygusal birliktelik yaşayabiliyorlar. Çünkü bana göre dışarda daha büyük bir zindan var. Zira içerde olan kişi duygusal olarak o kişiyi daha fazla tatmin edebiliyor. Ona sayfalarca mektup ve şiir yazabiliyor. İnsanlar ruhlarındaki açığı doldurmak istiyor.
YÖNETİM DİNE SAYGILI
Öte yandan cezaevi yönetimi Müslümanlara karşı çok saygılı davranıyorlar. Mesela geçen Ramazan 400 mahkum oruç tuttu ve yönetim sahurluk paketi hazırladı. Hapishane şartlarında mahkumlar oruç tutuyorlar dönmeyen dilleriyle Kur'an okuyup, Arapça çalışıyorlar.
Cezaevi Günlüğü
'Bugün bir mahkum ofisime geldi. Uzun süredir İslam'ı araştırdığını söyledi. Kısa bir zaman sonra çıkacakmış ve başka bir hayata başlayacakmış. İsmi William Burgess idi. Hayatını değiştireceği için önce isminden başlamak istedi. Esma-üI Hüsna'dan Sabur ismini beğenmiş. Çünkü 24 senedir içerideymiş. Şimdi 47 yaşında. 23 yaşında gece soygunundan dolayı içeri girmiş, uyuşturucu falan satmış. Şehadet getirdi ve Afro-Amerikan bir kardeşimiz daha katıldı İslam ailesine. Siyah tenli bir yürek daha aydınladi. Onun yüreği şimdi bizden daha aydınlık.'
Yeni Şafak / Ayşe OLGUN
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
sürekli bu doğrultuda bişeyler duyuyoruz ,inşaAllah bizim kaybettiğimiz gerçeği bulup bize de hatırlatırlar.
 

cemre

KF Ailesinden
Özel Üye
Biz kendi ülkemizde dilediğimiz gibi yaşamaktan yoksunken bizden ırak bir yerlerde boyle güzel şeylerin olması iyi geliyor bize, mutlu oluyoruz. Allah (c.c) bu güzelliklere vesile olanların yar ve yardımcısı olsun inşallah...
 

denizfeneri

KF Ailesinden
Özel Üye
Biz kendi ülkemizde dilediğimiz gibi yaşamaktan yoksunken bizden ırak bir yerlerde boyle güzel şeylerin olması iyi geliyor bize, mutlu oluyoruz. Allah (c.c) bu güzelliklere vesile olanların yar ve yardımcısı olsun inşallah...


ALLAH razı olsun kardeşim emeğine sağlık


bu arada cemre kerdeşim siz nerelerdesiniz kayıp oldunuz yaf
 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
'Bugün bir mahkum ofisime geldi. Uzun süredir İslam'ı araştırdığını söyledi. Kısa bir zaman sonra çıkacakmış ve başka bir hayata başlayacakmış. İsmi William Burgess idi. Hayatını değiştireceği için önce isminden başlamak istedi. Esma-üI Hüsna'dan Sabur ismini beğenmiş. Çünkü 24 senedir içerideymiş. Şimdi 47 yaşında. 23 yaşında gece soygunundan dolayı içeri girmiş, uyuşturucu falan satmış. Şehadet getirdi ve Afro-Amerikan bir kardeşimiz daha katıldı İslam ailesine. Siyah tenli bir yürek daha aydınladi. Onun yüreği şimdi bizden daha aydınlık

eline yüreğine sağlık
ALLAH razı olsun
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
Bu tür haberler bana hiç iç açıcı inandırıcı gelmiyor
Kendi ülkemizden Türkiye'den örnek vermek gerekirse hiç azımsanmayacak kadar çok ciddi bir nüfüs kitlesi olan Yahudi ve Nasranî ile iç içe yaşiyoruz onları Müslümanlardan nemalanmak uğruna yapmacık Müslümanlık modunda gördün genelde Müslüman ailelerin kızlarıyla evlenmeyi çok büyük başarı olarak görüyorlar ve müthiş müslümancılık rolü oynuyorlar her 3 Müslüman aileden birinin kızı bu tür insanlarla evleniyor bu tür ailelere çok rastladım kız çocukları genelde anne inancına yakın ama erkek çocuklarına genelde babasının dini üzere gördüm .
Onun için bu tür haberlere hiç itibar etmiyorum.!
Hafızlıktan icazet almış kızların bile Müslüman moduna girmiş gayri Müslimlerle evlendiğini gördüm ..!
Fakat evlendiği insanları cidden Müslüman sanarak evleniyor çok büyük aldatmaca var ...!
 

KaraHilal

Çalışkan Üye
her 3 Müslüman aileden birinin kızı bu tür insanlarla evleniyor

bunun kaynağı var mı? Zira hakikatı yansıtmayan içi boş bir cevap gibi geldi bana. Ben tam tersine size katılmıyorum, etrafımda bir tane bile bu dediğiniz şekilde hafızken gavurla evlenen görmedim, görmemem olmadığı anlamına gelmez, ancak etrafı aleme dikkatle bakılırsa bundan 20 - 30 sene önceki türkiye yok, dini hassasiyetlerin yeniden yeşerdiği ve hakiki islamiyeti hayatına gayei hayal edinen yeni nesiller yetişmekte. BU konuda ümitsiz değiliz evet ümitvarız ki islamiyet istikbalin en gür sadası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve dünya adaleti islamiyenin hakimiyeti altına gireceği günü özlemle bekliyor.
 

enes61

KF Ailesinden
Özel Üye
Hiç bir Müslüman aile her nekadar cahil olsada içinde gizlediği küfrünü açığa vurdumu katiyyen onunla gönül bağı kurmaz
Amma içinde küfrünü gizleyen münafıklar günümüzde harukulade moda müthiş müslümancılık oyunu var
Bunu seninle tartışmayacağım fakat karşindaki insana verdiğin cevap senin kişilik değerini tescil eder
Sakın öfkelenme istediğini söyleyen istemediğini işitir
 

KaraHilal

Çalışkan Üye
Bunu seninle tartışmayacağım fakat karşindaki insana verdiğin cevap senin kişilik değerini tescil eder
Sakın öfkelenme istediğini söyleyen istemediğini işitir

"Sen kimsin bana böyle cevap verirsin, sen ne dediğinin farkında mısın arkadaş! "

gibi bir mesaj yazacağımı mı çıkardınınız yoksa :)
Hay mübarek yukardaki yazımda tartışmanın olduğunu da nereden çıkardınız? Ben sadece bu fikrinize katılmadığı bildirdim, hatta yineliyorum; her ne kadar etrafımızda gafiller, cahiller, münafıklar , kafirler vs. yıkmak kolay olduğu için çok ses çıkarıyor ve çoklar gibi görülse de bir yandan da tamir olunarak imanlı nesillerin geçmişe nazaran daha güzel yetiştiğini görmekteyiz. Rabbim çok daha güzel günler görmeyi nasip etsin inşaAllah.
Hayırlı Günler
 
Son düzenleme:
Üst