Allah Rızası İçin Çalışmak

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
İlk önce niyet çok önemli.Niyetimiz Allah rızasını kazanmak olmalı.
Eğer yaptımız işler bir menfaat,bir gösteriş ,bir dünyalık... içinse bunu tespit etmeliyiz.
Örneğin gösteriş için namaz kılıyorsak,gösteriş için oruç tutuyorsak,hacca gitti desinler diye,oruç tutdu, ibadet etti desinler diye,alim desinler diye,övsünler diye,müslüman veya mümin desinler diye,cömert desinler diye,iyi biri desinler diye,çok ibadet ediyor desinler diye,hacca gitti desinler diye,dua etsinler ,teşekkür etsinler ,beyensinler,benden konuşsunlar diye yapıyorsak işte o zaman nefsimiz için çalıştımız ve Allah rızası için çalışmadımız ortaya çıkar.
Bunu ayırt etmek için ilk önce kendimizi hesaba çekilim.Nefsimizi hesaba çekilim.
Sonuçta Yüce Rabbimiz bizi biliyor.İçimizi dışımızı biliyor.Riyadanda Allaha sığınmak gerek.
Bir kişi 2 kere haccını ima etmek için ilk gittiğim haccadaki eşyayı bana getir diyor.Yanındakide Eyvah haccın yandı diyor.Çünkü riya karışıyor,gösterişe giriyor sevaplar yanıyor.Bir cümleyle ibadeti gitti.
Örneğin diyelim şunca yıl namaz kıldım, ibadet ettim diye yanındakine söyledin.İşte riya karışmış oldu.Çok ibadet etti desinler,övsünler beyensinler diye ibadet etmiş oldun.Sevap gitti.
Riya konusu basit bir konu değil elbette.Bu sevapları mahveden bir şey.Bu sebeble insan Allah korumasa bir anlık dalmayla bir cümleyle tüm ibadetlerini yakıyor.
İbadetlerde yaptımız amellerde nefs devreye girince mahvoluyoruz.
Bu nedenle Allah bizi bize bırakmasın.Riyadan,kibirden,İnsan ve cin şeytanlarından Allah bizleri korusun.Şeytan ve nefs bizlerin düşmanıdır.Ölünceye kadar peşimizi bırakmaz.Bu sebebde her işimizde besmele ile başmalı ve yaratan Yüce Rabbimize sığınmalıyız.
Ne yazıkki kibirlenmeye,riyaya... ortam çok müsait.Twiterlar,facebooklar...öyle bir dalınmışki neler yazılıyor.Şeytan tabi boşluk arıyor yazan kişi dahi ne yazdığını farkında olmuyor.Dinden imandan çıkaracak ,Yüce Rabbimize SübhanAllah yakışmayacak kelimeler kullanıyorlar.Üstelik bu kişiler yazıkların farkında değil. Nasıl anlamlar çıktığını ne anlama geldiğini bile bilmemekte, boş konuşmakla zarara uğramaktadırlar.
Örneğin bir kişi gördüm twiterda nefs hakkında yazıyor bir bayan.Nefsine uyma...gibi cümleler.Oysa profil resmine Tesettürsüz resmini eklemiş.
Şimdi burada bir samimiyetsizlik var.Herkez müslüman görünmeye çalışmakta fakat kalbleri Allah bilir.İlk önce kendi nefsimizden başlamamız gerek.
Ne yazıkki ahir zamanda çoğu sapmalar ise kuranı ,hadisleri ,sünnetleri inkar eden...ahir zaman alimleri yüzündendir.
Ahir zamanda heryerimiz günahlarla çevrili.Elbette bundan kurturmak hiç kolay değil.
Namazlar kılınmıyor oysa namazsız nasıl korunacağız?Tesettüre uyulmuyor oysa Allahın emri.Kısaca kalabalığa uyan çoğu müslüman dünyaya dalmış. kendisinin cehenneme sürüklendiğini görmemektedir.
Boş konuşmak insana zarar verir.Her söyledimiz kelimelelere dikkat etmeliyiz.Yanımızdaki melekler hepsini yazıyor.Sonuçta hesab gününde Allah bizden hesap sorucak.Öyle Allah ki düşündüklerimizden,kalbimizdekilerden dahi hesap soracak, dilerse affedicek.Allah unutmaz ve kulunu çok iyi bilir.Bir cümleyle cennete gideleceği gibi bir cümleylede cehenneme gidilebilir.Allah Celle ve Celalühü inşaAllah iman üzere ruhumuzu teslim edebilmeye ve selametle cennete gidebilmeyi nasip etsin.
Ölüm gelmeden önce kendimize çeki düzen verelim,nefsimizi hesaba çekelim.
Allahım kuran ve sünnet ayırma iman üzere ölebilmeyi nasip et.Bizleri sevdiğin ve seçtiğin doğru yola sıratel müstekime ilet amin.
Örneğin vaktin yok işte çalışıyorsun farz namazlara ancak vakit buluyorsun diyelim.
Burada önemli nokta kulun samimiyeti ve niyetidir.Allah bir namazın sevabını 700 misli ve dilerse daha fazla kat sevab veriyor.Örneğin 2 rekat ihlas ile kendini vererek namaz kıldın.
Allahda kabul etti 700 misli sevap kazandın.1400 rekat kılmış oldun.Demekki az ibadet ama bilerek ihlas ile yapılan ibadetin kazancıda okadar çok oluyor.
Bir kişi Rabbini bilmezse Rabbinden korkmaz.Hakiki manada Rabbinden korkmak için Rabbimizi bilmemiz gerek.

Kimi İbadet ediyoruz.Alemlerin Rabbine tek ve bir olan ,tek ilah olan,her daim hamda,şükre,ibadete layık olan ve hiçbir şeye muhataç olanmayan Allaha ibadet ediyoruz.Kısaca İbadetlerimiz yine kendimiz için O'nun bizide ibadetlerimizede ihtiyaç yok.O' dilediğini yapar.

Kalbi temizlemek tevbe ve istiğfarla olur.Günahlarımızdan pişmanlık duymalıyız.
Şunuda bilmeliyiz ki ne ibadetlerimi ,ne ilmimize ,ne amellerimize güvenmemeli yalnız Alemlerin Rabbi olan Allahtan korkmalı ve güvenmeliyiz..Biz kuluz kulluk için yaratıldık.Bunu bilelim .
Yüce Rabbbimiz Allah Celle ve Celalühü bizi affetsin.Ya Rahman ve Ya Rahim ismiyle bizleri selametle cennetine alsın.Çünkü hiçbir amelle cennete girilmez.Yanlız onun rahmetiyle girilir.

Allah'ım her işimizi senin rızan için yapabilmeyi nasip et.Bizleri dosdoğru yola ilet.
Amel ve ibadetlerimizi hayırlı kabul et.(amin)

Hiçbir ameli küçümsememek gerek.Bir kişi bir yaşlıyı karşıdan karşıya geçirir,bir müslüman kardeşinin sıkıntısını giderir,sıkıntısını dinler,bir şey yaparda insanlra faydalı olur,önemsiz sandığı bir amel işlerde Allah o ameli beyenerek Rahmetiyle onu cennetine sokar.
Bu sebeble Allah'ım rızandan ayırma.Senin rızan için hayırla çalışabilmeyi nasip et Razı olduğun yolda yürüt inşaAllah.(amin)
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Dünyadaki imtihanlar hiç kolay değildir.
Bazen bir anda imtihan ediliriz.Örneğin sınava gidiyorsunuz bir anda karşınıza biri çıktı ve sizi karşıdan karışıya geçirmesini istedi.
İşte Allah rızası mı ,dünya mı?Tabi basit bir örnek.Öyle ağır imtihanlar var ki anlatmakta mümkün değil.

Bu imtihanlardan nasıl geçilir ?Kalbini zikire alıştırırda Allahı aklından çıkarmasan o zaman geçilir.
Örneğin hasta oluyoruzda hemen şikayet ediyoruz.Oysa imtandayız kul şükürmü edicek nankörlük mü edicek?Test ediliyoruz.
Sabır edip Allahtan geldiğini bilen .İmtihanı geçiyor Allah sabırının karşılığını hem dünyada hem ahiretde veriyor.
Fakat sabretmeyip sürekli sikayet edersek ve neden dünyaya geldimizi dahi bilmiyorsak elbette biz ancak günah kazandırır.

Demekki Allah kullarını çok iyi biliyor.Bildiği içinde ona göre imtihan ediyor.Örneğin bir kula hastalık verse o kişinin isyan ediceğini bilir. Bu sebeble onu sağlıklı kılar.Bir kula hastalık verir fakat iyileşince dünyaya dalacağını,nankörlük edeceğini bilir...
Buda Allahın rahmeti .Allaha sonsuz şükürler olsun.Bizi nasıl biliyor.

Eğer kişi dünya imtihanlarını kazanırsa o derece yükselir.Yani farzla yetinmeyip nafile namazları kılanla ,sırf farz namazları kılan arasında büyük fark var.Kimisi az kimisi çok çalışır.Kimisi hayırda yarışır kimisi şerde yarışır.Ahiretde ikiside karşılığını eksiksiz alıcaktır.

Allahım cennet yolunu kolaylaştır,cehennem yolunu zorlaştır amin.

Eğer kul Rabbimini ne kadar seviyorsa o kadar çok ona yönelmek ister.Allahda onu o derece kendisini yaklaştırır.Biri dünyaya dalmış namaza zaman ayıramıyor.Biriside askerde dahi yağmurlu bir havada bir poşeti seccade yapıp kılabiliyor.İşden geldim yorgunum diyor yatıyor fakat işden gelip geceleri namaz kılanlarda var.
Bunların zamanla,yorgunlukla,hastalıkla ...hiçbir bahaneyle alakası yok.Kulun kalbinde iman varsa hertürlü zorluğu Allah kolaylaştırıyor.

Diyelim hiç vaktin yok.İş ağır çalışman gerek.Bu kişide daha fazla kılamadım diye üzülüyor.İşte niyet önemli.Şimdi bu kişi namazı seviyor ihlasla 2 rekat namaz kılıyor.
Allahta tabi 700 misli dilerse daha fazla sevap veriyor.Kısacak zamanda 1400 rekat namaz kılmış oldu.Şimdi boş vakti olup ibadet edenden eksik yanı kaldımı?

Demekki gerçekten zamanla veya başka şeyle alakası yok.Bilerek az amel çok sevap oluyor.Biri Allahtan korkuyorda kılıyor ,biri hızlıca hemen bitsinden şunu şunu yapsam diye kılıyor.
Namazın önemi çok fazla.Namazın değeri çok fazla.Fakat ne yazıkki bilinmiyor.Nedeni nefs ve şeytana uymamız.Yine namaza devam etmekte çok önemli.
Namazı bazen bırakırdım bunun nedenini düşündüm.Namazı bilmediğimi önemini anlayamadığımı anladım.Namazı iyice araştırdım ki nefs bana namazı önemsiz göstermesin.Çünlü nefs namaz kılmak istemez.Hayırda çok tembeldir fakat şerde nefs canavar kesilir.

Bu mübarek günlerde yine niyeti bu günleri boş geçirmemek olan bir kişi .Aynı şekilde azda olsa bilerek amel ederek çok sevap kazanabilir.

ilk önce hem kendimize hem Rabbimiz Allaha (Celle Celalühü) samimi olmalıyız.Yani sıkıntılı zamanda Allah diyor bolluk zamanında Allahı unutuyorsak bu samimiyetsizliktir.Eğer müslümanım deyip namaz kılmıyor,oruç tutumuyor,Allahın emir ve yasaklarına,sünnetlere uymuyorsak bu hem cahillik hemde samimiyetsizliktir.İman eksikliğidir.

Bir kişi eğer nefsini hesaba çekmiyorsa dünyaya dalmıştır.Kibrin kırıntısı dahi insanı helak eder.
Demekki dünya imtahanında nefsi temizlemek gerek.Nefsle mücadele etmek gerek.Aksi halde bu imtihanlar nefs yüzünden geçilmiyor.Sevap işliyoruz sonra günah işliyoruz.Böylece sevaplarda günahı yok ediyor fakat sevaplarda elimizde kalmıyor.İlk önce nefsinle uğraş ki sonra ister az ister çok hayır işle.Aksi halde nefs nice sevapları yok ettiriyor.
Hele bu teknoloji çağında her tarafımız günahlarla çevirili.Akılli müslümanlar bilgisiyarı besmele ile açmalı ve haram görüntülerden Allaha sığınılmalıdır.
Her sitede nice reklamlar çıkıyor.Hem Allaha sığınan hem besmele ile bilgisayarı açan kişi korunur.Aptal nefsine uymaz tuzaklara düşmez.
Bu bilgisayarlada imtihana çekiliyoruz.Hayırada şerrede kullanmak bizim elimizde.Her şey böyle değil mi?Bir kişi malını hayırda harcadığı gibi şerrede harcıyabilir.Bir kişi aklını hayırda kulladığı gibi şerrede kullanabilir.

Allahla bağ kurulmalıdır.Yani imanımızda,dualarımızdada, amellerimizde samimi olmalıyız.Zaten bu imtihanlarla samimi olup olmadımız ortaya çıkar.Örneğin Allahı seviyorum iddasında bulunan her kişi imtihan yağmuruna tutulur.Ne kadar seviyor ,ne kadar samimi...bunlar ölçülür.Zaten Allah biliyor fakat kulda görsün hepsi yazılıyor.

Allah hayır isteyene hayır ,şer isteyene şer veriyor.Bu ikisi içinde çalışanlar her zaman olucaktır.

Amaç ve niyet Allah rızası olmalı.Kul seni kötü bilsine ne fark eder?Seni Allah sever ve korursa başka şeye ihtiyacın yok.
Allah kendisinden başkasına muhtaç etmesin el açtırmasın amin.

Dünya bir imtihan yeridir.Müslüman ve müminler hayırda yarışırlar.

Allahım imanımızı kat kat artırve bizleri seçtiğin ve beyendiğin en doğru yola sıratel müstekime ilet.Kalbimizi sana çevir ve orada sabit kıl.

Bu mübarek zilhicce günlerinde Allah tüm müslüman ve müminlere rahmet ve merhamet etsin,bereket,hayır,iyilik ve güzellik versin.Amin.
 
Üst