Kalbini Yokla Kalbinide Vücudun gibi sergileyebilirmiydin?

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Binlerce tweter hesabı açılmış.Hepsi tesettür yazıyor.Çoğunda moda ve tesettür kelimesi yan yana kullanılmış.Eklenilen resimler birçok mankene sözde tesettür diye giydirmişler.İlginç olan bu binlerce hesabın hem amacına ulaşmış olması hemde en az takip edenlerin bini aşması.Bu milyonlar ediyor.
Ayet ve hadisleri okuyan müslüman kardeşlerim tesettürün bu olmadığını anlayacaktır.Fakat öyle bir hale gelmiş ki gerçekten kendilerini tesettürlü zannediyorlar.Birçok kişi kendi işini geldiği için onlara uyuyor.
Buradan tekrar bağıyoruz tesettür marka giymek ve moda değildir.
Tesettür örtünmek,kapanmak,gizlemek...ayrıca sırf buda değil yürüşünle, konuşmanla, davranışlarınla tesettürlü olucaksın.
Bunlar rengarenk giyinmiş ne ayet ne hadis okumuşlar.Bana baksın beni beyensin diye marka giyinmişler.Üzerindeki dar kıyafetlerle,rengarenk giyinmekle,modaya uymakla,makyaj yapmakla islama uyduğunumu sanıyorlar?Açıkcası islama uyduğunu sananlar çok fazla.
Buradan ayet ve hadisleri hatırlatıyoruz.Buradan o tweter hesablarının sahiplerine söylüyorum Allahtan korkun.İnsanları ateşe atmayın.
Ben birkaç siteye bu bilgileri dağıttığıma seviniyorum fakat bunlar öyle birlik olmuşlarki istila etmişler.Amaçları para ,islamla alakaları yok.Senden tonla para kazanıyorlar ve seni tesettürlü olduğuna ikna ediyorlar.
Tesettürlü olmadığınızın en büyük kanıtı saçınızı örüp deve hörgücü yapmanız.Türban takıyorsun fakat deve hörgücüne benzetiyorsun.Hadisleri ekledik.Okuyun deve hörggücüne benzetmenin cezası neymiş?
Giysiler baktınızda tamam türban var fakat giysi o kadar darki her tarafı meydanda .Aynaya baksınlar lütfen sorsunlar kendilerine tesettürlümüyüm yok kendimimi kandırıyorum diye.
Hesap günü yine Yüce Rabbinin huzurunda ne diyeceksiniz?
Üstelik bunlar israf yapıyor.Rengarenk giydin üstelik makyaj yaptın oda yetmedi kaşlarını aldırdın,oda yetmedi kırıtarak yürüdün,oda yetmedi sesini bile değiştirdin...bunlar sana günah olarak yeter.
Hala günahkar olmadıklarını sanıyorlar.Kendinizi kandırabilirsiniz fakat Allah içinizide dışınızıda bilir.
Gerçekten tesettürlü olanlar hem içi hem dışı örtülüdür.Ayrıca onlar Allahtan korkar.Ayet taşıdıklarını bilirler.Hem konuşmasına,hem yürümesine,hemde davranışlarına dikkat eder.İşte bu kişiler hem takdir edilir ,hem gıbta edilir,hesap gününde rahat eder,ayetelere hadislere uyduğu için hep sevap kazanır.Bu kişiler öyle huzurludurki... çünkü hem islama uyuyor hemde gereğini yerine getirdiği için Allah onu koruyor.Heleki ahir zamanda milyonlarca giyinik çıplağın ,çıplakların arasınde bu kişilerin değeri elbette fazla olur.
Allahtan korkmuşda örtünmüş kocasından,çevresinden korkupta örtünmemiş.
Tesettürlü ile tesettürsüz bir olmaz.Bir taraf mükemmel şekilde yararlar kazanırken diğer taraf çok korkunç zararlar kazanır hem dünya hemde ahiretde bu böyledir.
Başörtü takılıyor saçı görünüryor,sözde giysi giyiyor darlığında heryeri meydanda,birde bunlar tesettürlü zannediyorlar.
Açıkcası islam televizon bakıp yaşanmaz.Zaten sen telvizondakileri örnek alıyorsan yandın.Onlar seni işte böyle modacı yapar seni kandırır .Ahiretdede harap olursun.
Ayetler hadisler hükümler değişmez.İslam aynıdır.999 kişi çıplaksa sen 1000. kişisin.Fakat herkez kendi hesabını vereceğinden diğerleri seni ilgilendirmez.Diğerleri ateşe atladı biz bininci kişinin derdindeyiz.
Biraz olsun imanı olanda zaten içinde örtünme istediği olur.Örtünmek isteyipde 20 yıldır örtünemeyenleri biliyorum.
Böyle olmayın ayetler açık hadisler açık.İmanınızda samimi olun.Başkasına değil Allaha güvenin.Sen Allahın yardımıyla örtüneceksin.Sürekli ona her gün dua etmelisin.
Namazın yoksa zaten bu kişileri direk namaz kılmasını söylüyoruz.Namazın yoksa nasıl korunacak,nasıl ruhun kuvvetlenecek,nasıl nefsine,şeytana uymacak ve örtüneceksin?Namaz biliyorsunuz örtünmeden kılınmaz.Hem tesettürede alışırsınız sonrada maneviyat güçlenince Allahın yardımıyla örtünürsünüz.
Nefsine uyan hayvandan daha aşağı oluyor.Çünkü hayvanlarında zikri var.Sen anlamazsın fakat onlar kendi dillerinde zikrediyor rabbini biliyor.Fakat sen zikretmediğin nefsine uyduğun için hayvandan daha aşağı oluyorsun.Kat ve kat daha aşağı.
Nefsle mücade çok önemli dünya sevgini azalt.Rabbine yönel.Nefsinle konuş.Onu iman etmesini sağla .Ondan sürekli Allaha sığın şeytandanda Allaha sürekli sığınki boş anına denk gelip seni günahlara sürüklemesin.
Euzü besmele okuyacaksın felak nas okuyacaksın.Şeytanda defolup gidecek ,nefs oturacak ,vesveseler etki etmeyecek.Bunu yapamıyoruz çünkü nefsimizi seviyoruz.Oysa asıl yaşam ahiretdir.Namaz kılma ,örtünme,oruç tutma...bu kişi nica günahlara dalar cehennem ameli işler fakat anlamaz.Kimse imanlı ölüceğini bilmez.Bu sebeble iman nimetine sürekli şükür edip imanımızı koruması için Allaha yalvarmalıyız.İmansız gittinmi zaten bitti.Ahiretde sonsuz cehennem azabı.
O yüzden ibadet edenlerde amelie güvenmesin .Kibirlenmesin.İnsan değersiz olduğunu bilmelidir.Hele bu nefsle nefsine uymakla hayvan kadar değeri olmadığını bilmelidir.
Allahım imanımızı kat ve kat artır ve yasaklarından kaçınıp emirlerinini yerine getirebilmeyi nasip et.Zatına kul habibine ümmet et.Sıratel müstekimden beyendiğin en doğru yoldan ayırma.
Dua bizim silahımız bunu kullanıcağız ne nefs kalıcak ne şeytan.Samimi olmak lazım.Şu kadar şukadar okudum değil.
Okuyacaksın bir besmele fakat kalpten okuyacaksın.Zikri sevmek ibadeti kolayca yapmak için nefse uymamak ve böylece ruhun kuvvetlenmesiyle olur.Namazdaki zorluk nefs ve şeytandandır.
Maneviyat çökmüş ibadet yoksa nefsinin kölesi şeytanın oyuncağısın.Bu halinden kurtul ölüm yakındır.
Ahiretde çok dehşetli günler bizi bekliyor.İbadete yönel imanını artır ruhunu kuvvetlendir nefs ve şeytanla mücadeleye gir.İmanının gitmesinden kork sürekli Alllaha yalvar .Ancak o zaman hayatında değişiklik olur.
Ortama değil islama uyun.Kendini Allaha sevdir halka değil.Kendini Allaha beyendir halka değil.
İsterseniz dünya güzeli olun Allah kalplere bakar.Sende kalbini yokla bakalım kalbini vücudun gibi sergileyebilirmiydin?
Sonumuz toprak ölüceğiz.Fakat ölümü hatırlamayınca işte böyle 20 yıl 30 yıl tesettürsüz şekilde günahları yükleniyorsunuz.

Güzelliğiniz yıllar gettikçe elbette gidecek ve ölüm gelip toprağa girince .Bedenimizde çürüyerecek.O zaman sana güzelliğin günahtan başka ne kazandırdı.

Demekki bu güzelliğin maddi önemli olan kalbin ne durumda?Ya Rabbi kalbimizde senin sevgini kat ve kat artır amin.
Güzelliğini kocana gösterirsin başkasına değil işte ozaman sana yarar sağlar günah kazanmazsın sevap kazanırsın.

Demekki iş kalpte bitiyor imanda bitiyor.Allah kalplere bakıyor kadın erkek ayırmıyor .Hepimiz Allahın kullarıyız.
Allahın veli kullarından olan kadınlarda var,hadis alimi olan kadınlarda var...fakat namaz kılmayıp,oruç tutmayıp,içki içip ,sonunu düşünmeyen kendi halinden habiri olmayan,Allahtan uzak ,islamdan uzak fakat ağızı ile ben müslüman diyenler var.


Tamam öldün kabir azabı gördün mahşer azabı gördün hesap gününde rezil oldun sırat köprüsüne geldin günah yüklerinle binlerce yıl geçmeye çalıştın .Ateş ile yandın nice azaplar gördün.Allahda seni rahmet etti cennetine koydu.
Bu kişi cennette girince nice nimetlerden mahrum olduğunu anlayınca nasıl pişmanlığı olucak.Tamam azabdan kurtuldun sonsuz cennete girdin.Fakat ibadet etseydin nasıl nimetler kazacaktın.
Ne cennetteki pişmanlık ne cehhendeki pişmanlık dünya pişmanlığı ile kıyaslanamaz.Düşünsenize örnek veriyorum bir ağaca yaklaşıyorsunuz meyvesinden alamıyorsunuz bir ağaca yaklaşıyorsunuz gölegelenemiyorsunuz...tabi en doğrusunu Allah bilir.Onca nimetler var binlerce nimetlerden faydalanamıyoruz.

Dünyada çok çalıştıysan ahiret için ne mutlu sana.Bir namazın sevabı Allah 700 kat ve daha fazla sevab verebiliyor .
Biz ise namazda acele edip hemen bitsin istiyoruz.Kendimede söylüyorum hatalarımız günahlarımız okadar çokki hangisini söyliyelim.Dünyadada bir nimetin şükrünü eda edemezken rabbin seni okadar günahına rağmen bağışlayıp cennetine koymuş.Dünyada mahcup olup utanmamız lazım .Müslüman hayırda yarışmalı bunu anlatmak istiyorum.Zaten Allah azabdan kurtarmış cennetine almış bu kişinin sevince anlatılamaz.Üstelik Allah ise dünyada sonsuz nimetler veriyor ahiretde kimbilir neler hazırlamıştır.

Süslenip püslenip başı açık,giyinik çıplak olarak dışarı çıktınsa sürekli günah kazandın hesabın yine Allahla senin aranda.
Allah için örtündün ise onun emrine uydun sürekli sevap kazandın.

Amel eden ile amel etmeyen, örtünenle örtünmeyen,iman edenle iman etmeyen,namaz kılanla namaz kılmayan arasındaki farkı ahiretde sanırım daha iyi anlıyacağız.Kim sevap kazanıyor kim günah kazanıyor?,Kim cennetlik amel kim cehennemlik amel işliyor.Bunları kendimize soralımki ahiretde cennet beklerken cehenemi boylamayalım.

Allahım bizleri rahmet ve merhametinle cennetine sok.Günahlarımız çoktur fakat rahmetinin yanın günahlarımızdan söz edilmez.Bizleri o büyük rahmetinle affınla bağışla YA Rahman Ya Rahim Ya Afüv YA Gafur.
Günahlarımızı itiraf ediyoruz tevbe ve istiğfar ediyoruz.

Allahım senin rızanı umarak yazdığımız bu yazıyı hayırlı eyle .Yazıda rızana uymayan herhangi bir kelime geçmişse yine affına sığınırım hatalarımı ve kusurlarımı bağışla(amin)
 
Üst