Çilek Reçeli Tarifi

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Malzemeler ;

2kg. çilek, 2 kg. şeker ve 1 limon.

Çilekler iyice yıkanıp ayıklanır. derince bir tencereye koyularak üstüne şeker eklenir. Sabaha kadar bekletilir. İstenilen kıvama kadar kaynatılır. Kaynama işleminde üzerinde oluşan köpükler kevgir yardımıyla alınır ve 1 limon suyu ilave edilerek ocaktan indirilir.


Çilek reçeli yaparken püf noktaları ; Kaynamakta olan tencerenin ateşini kısın ve çok karıştırmadan devam edin. Köpükleri mutlaka temizleyin. yaklaşık 15 dakika kadar sonra hafif koyulaşacaktır. Bu kıvamı anlamak için kaşık ile test edin. kaşıktan su gibi akmaması gerekiyor. Kıvam koyulaşınca limon suyu ekleyerek 2-3 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alın.


Çilek reçelinizin malzemelerini aynı oranlarda arttırabilirsiniz. Limon suyu yerine limon tuzu kullanırsanız, reçeliniz çok uzun süre dayanır. Çilek üzerinde olan köpüklenmeyi almazsanız şekerlenme yapar. Reçeliniz tam soğumadan kavanoza almayın, küflenme yapar. reçel ne kadar koyu olursa o kadar uzun dayanır. Kaynatırken altını kıstıktan sonra 20 dakika kadar kaynatırsanız ideal kıvam elde edilir
 
Üst