Kuran yaratılmış değildir,O Allah kelamıdır

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
سَمِعْتُ أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ، يَقُولُ: " مَنْ قَالَ: الْقُرْآنُ مَخْلُوقٌ فَهُوَ عِنْدَنَا كَافِرٌ، لِأَنَّ الْقُرْآنَ مِنْ عِلْمِ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَفِيهِ أَسْمَاءُ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ


Abdullah b. Ahmed b. Hanbel anlatıyor : Babamdan işittim şöyle diyordu : Kim Kuran yaratılmıştır derse o bize göre Kafirdir.


Çünkü Kuran Allahın ilmindendir.Ve onda Allahın isimleri vardır.

مَنْ قَالَ ذَلِكَ الْقَوْلَ لَا يُصَلَّى خَلْفَهُ الْجُمُعَةَ وَلَا غَيْرَهَا: إِلَّا أَنَّا لَا نَدَعُ إِتْيَانَهَا فَإِنْ صَلَّى خلفه الجمعة رَجُلٌ أَعَادَ الصَّلَاةَ، يَعْنِي: مَنْ قَالَ: الْقُرْآنُ مَخْلُوقٌ "

Yine Babam dedi ki : Böyle bir kişinin arkasında ne Cuma namazı ne de diğer namazlar kılınmaz.Eğer kılınırsa iade etmesi gerekir.

سَأَلْتُ أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ عَنِ الصَّلَاةِ، خَلْفَ أَهْلِ الْبِدَعِ، قَالَ: «لَا يُصَلَّى خَلْفَهُمْ مِثْلُ الْجَهْمِيَّةِ وَالْمُعْتَزِلَةِ

Yine Babam : Cehmiyye ve Mutezile benzeri kişilerin arkasında namaz kılınmaz dedi.

سَمِعْتُ سُفْيَانَ الثَّوْرِيَّ، يَقُولُ: " مَنْ زَعَمَ أَنَّ قَوْلَ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ {يَا مُوسَى إِنَّهُ أَنَا اللَّهُ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ} [النمل: 9] مَخْلُوقٌ فَهُوَ كَافِرٌ زِنْدِيقٌ حَلَالُ الدَّمِ

Süfyanu's Sevrî diyor ki : Kim ''Ey Musa şüphe yok ki Ben Aziz ve Hakim olan Allahım'' ayetinin yaratılmış olduğunu iddia ederse o Kafirdir,Zındıktır,Kanı helaldir.

[Es-Sünen,Li-Abdillah b. Ahmed b. Hanbel,1/32]




 

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
حَدَّثَنِي أَبُو الْحَسَنِ بْنُ الْعَطَّارِ، سَمِعْتُ سُفْيَانَ بْنَ وَكِيعٍ، يَقُولُ: «الْقُرْآنُ كَلَامُ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَلَيْسَ بِمَخْلُوقٍ

Bana Ebul Hasan b. Attar haber verdi : Sufyan b. Veki'in şöyle dediğini işittim : Kuran Yüce Allahın Kelamıdır.Yaratılmış değildir.
 

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Ömeri Nesefi hazretlerinin Akaid kitabındakı derslerı hatırlatdı bu konu
Kuranı Kerım gayrı mahluktur.
 

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
Ömeri Nesefi hazretlerinin Akaid kitabındakı derslerı hatırlatdı bu konu
Kuranı Kerım gayrı mahluktur.

Evet.Bende Tahavî Akidesinde gördüm.



وَإِنَّ الْقُرْآنَ كَلَامُ اللَّهِ

Kuran Allahın Kelamıdır

لَيْسَ بِمَخْلُوقٍ كَكَلَامِ الْبَرِيَّةِ، فَمَنْ سَمِعَهُ فَزَعَمَ أَنَّهُ كَلَامُ الْبَشَرِ فَقَدْ كَفَرَ

O beşer sözü gibi Mahluk(yaratılmış) değildir.Kim Kuranı işitip de onun beşer sözü olduğunu iddia ederse mukakkak Kafir olur.
 
Üst