Yuvarlama Yemeği Nasıl Yapılır?

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve sahasan tarafından 1 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. sahasan

    sahasan © ◄ كُن فَيَكُونُ ► Yönetici Forum Administrator

    Sponsorlu Bağlantılar
    Yuvarlama Yemeği Nası Yapılır? Yuvalama İçin Gerekli Malzemeler ve Yapılışı

    MALZEME: 250 gr ince kıyma , 200 gr pirinçunu, 300 gr kuşbaşı et, 1 bardak nohut, 100 gr tereyağı, 1 kaşık nane, 1 kilo yoğurt, tuz ve karabiber.

    YAPILIŞI: Kuşbaşı et ile nohut haşlanıp pişirilir. Bir tepsiye pirinçunu ile ince kıymaya, bir çay kaşığı karabiber ekleyerek 15 dakîka kadar yoğurup zeytin şeklinde yuvarlanır.
    Bir tencerede 10 dakîka haşlanıp süzülür. Etle nohut olan tencerede 1,5 bardak su kalacak şekilde köfte nohutla etin içine boşaltılır. Ayrı bir kapta yoğurt çırpılıp yemeğin içine dökülür ve iyice karıştırılır. Bir tavada 100 gr tereyağı ve bir kaşık nâne kızartılıp yemeğin üzerine dökülür.

    Not: Yemek kaynarsa, yoğurt kesilir. Yemek orta sıcaklıkta olmalıdır.
    Sponsorlu Bağlantılar

Sayfayı Paylaş