Yatarken okunacak dua sure ve hadisler

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Yatarken okunacak dua sure ve hadisler, gece yatağa girince hangi sure, dua ve hadisler okunur?

Günün sonunda gece yatağımıza girince bir takım dualar edilmesi alimler tarafından ve rivayet edilen hadislerde belirtilmektedir. Öncelikle abdestli olarak yatağa yatmalıyız. Yatarken Euzü besmele çekmeliyiz. Sağ yanınız üzerine yatınız, kıbleye karşı yatınız, sağ avucunuzu sağ yanağınızın altına koyarak yatın. Daha sonra euzü besmele getirerek Ayetel Kürsi okuyunuz. Sorna 3 ihlas 1 fatiha okuyunuz. Daha sonra birer sefer felak ve nas surelerini okuyunuz. Sonra 3 defa istiğfar duası ediniz.

Yani (Estağfirullahel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) oku!

Üçüncüsüne (el-hayyel-kayyûme ve etûbü ileyh) ilave et!

Sonra on kere (Tevekkeltü alellah ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh) oku!

Onuncusuna (hil aliyyil azîm ellezî lâ ilâhe illâ hü) ilave et!
Sonra, (Allahümmağfir lî ve li valideyye ve lil-mü’minîne vel-mü’minât), bir kere (Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammed), bir kere (Allahümme Rabbenâ âtinâ fiddünyâ haseneten ve fil âhıreti haseneten ve kınâ azâbennâr bi-rahmetike yâ Erhamerrâhimîn), üç veya on veya kırk yahut yetmiş kere istiğfar yani (Estağfirullahel’azîm) ve bir kelime-i tevhid yani (Lâ ilahe illallâh Muhammedün resûlullah) oku! (İslam Ahlakı)

"Yatağa girince üç kere Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh okuyan kimsenin günahları, deniz köpüğü kadar pek çok olsa da, affolur." (Tirmizi)

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

(Yatağa girince 3 defa Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh okuyan kimsenin günahları, deniz köpüğü kadar pek çok olsa da, affolur.) [Tirmizi]

(Yatarken Fatiha ve İhlası okuyan, ölüm hariç, her şerden emin olur.) [Bezzar]

(Yatarken Kâfirun suresini okuyan şirkten beri olur.) [Tirmizi]

(Yatarken Mülk [Tebareke] suresini okumadan yatma! Çünkü ölürsen kabirde sana yoldaş olur.) [Ey Oğul İlmihali]

(Kur’anda bir sure vardır ki, otuz âyettir. Okuyana affedilinceye kadar şefaat edecektir. O “Tebarekellezi bi yedihil mülk” diye başlayan suredir.) [İ. Ahmed](Resulullah, Secde suresi ile Mülk suresini okumadan uyumazdı.) [Tirmizi]

(Resulullah, Secde suresi ile Mülk suresini okumadan uyumazdı.) [Tirmizi]Her gece Amenerresulüyü okuyan, gecelerini ibadetle geçirmiş gibi sevaba kavuşur.

Gece yatarken Tebareke suresini okuyan, kabir azabından korunur, Kadir Gecesini ihya etmiş gibi sevaba kavuşur.Her gece Yasin suresini okuyan, affedilmiş olarak sabahlar.


Her gece yatarken yüz defa, (Sübhânallahi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illallahü vallâhü ekber) okuyan kimse, kendini hesaba çekerek günahlarını affettirmiş olur.

Yatarken okunacak dua sure ve hadisler
 
Üst