Üç Ayları Nasıl Değerlendirmeliyiz

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Üç Ayları Nasıl Değerlendirmeliyiz bu gibi mubarek günlerde neler yapmalıyız hangi ibadetleri yapmalıyız. Hani namazları kılmalı, zekat ve sadakalarımızı vermeliyiz.

-Öncelikle böyle zamanlarda kulluğumuzu gözden geçirerek eksik ve hatalarımızı ele alıp bunları düzeltmenin yollarını aramalıyız. Hesaba çekilmeden önce dünyada kendi kendimizi hesaba çekmeliyiz. Böylelikle ahirette hesabımız kolay olsun.

-Üç ayları günahlarımızın affı için bir fırsat bilmeli bol bol tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Müslümanların içinde bulunduğu sıkıntıları düşünerek Dua edip Allah'a yalvarmalıyız.

-Eğer kaza namazlarımız varsa bunları kılma yoluna gitmeliyiz. Kaza namazımız yoksa bile çokca nafile namaz kılmalıyız. Özellikle geceleri iyi değerlendiremeliyiz.

-Çokca kuran okumalı hatim etmeliyiz.

-Akrabalarla, komşularla dostlarımızla olan yakınlığımızı bir kat daha artırmalı ve yapacağımız ziyaretlerle onların gönülllerini almalıyız.

-Etrafımızda fakir fukaraya yardım etmeli sadakamızı ihmal etmemeli, fakir öğrencilerin okuması için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü bu zaman dilimlerinde vereceğimiz sadakalar veya zekatlarımız bize kat kat sevab getirecektir.
 
Üst