Tesettürlü bir kişiyi gördüm

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Bir yolculuk yaptım Tesettürlü bir kişiyi gördüm oda çarşaflıydı.İçini bilemem fakat erkeklerin kendisine bakıp günaha girmeyeceği kesin.Tesettür budur.

Şimdi gelelim diyerlerine
1.Türban takıyor fakat kafasını deve hörgücü yapmış.Nedeni nedir güzel görünmek mi komik duruyor aslında .Yoksa modaya uymak, herkese uymak, çevreye uyum sağlamak mı?
2.Türban takmış fakat vücud hatları belli.Göğüsleri görünüyor.Bu nedir?Her yerin görünüyor giyinik çıplak haldesin.
3.tesettürü tutturmuş bol giymiş türban takmış vücut hatları belli değil fakat yüzüne makyaj yapmış kaşları inceltmiş gözler sürmelenmiş, koku sürünmüş,ruj sürünmüş ,göz kapaklarınada ayrıca farklı renklerle belli ettirmiş...Buda olmadı buda tesettür değil.
4.Dışını örtümüş fakat içi örtük değil.Allah rızası için değil çevre baskısı için örtünmüş,kocası için,anası için babası için...elalem ne der diye örtünmüş,ayetlerden Allahın emri olduğundan haberi yok.Gene olmadı buda tesettür değil.
5.Başında türban var fakat altında pantolon var,kısa etek var ,ince çorap var...Buna sadece moda için farklı tarz farklı hava katmak için veya biraz vicdanını rahatlatmak kendini kandırmak için yaptığını söyleyebiliriz.

6.Hem içini hem dışını örtümüş.Kalbiyle Allahın emri ve rızası için örtünmüş.(İşte bu gerçek tesettür.)

Gerçekten ey kadınlar geleceğin anneleri siz bu halde ne yapıyorsunuz?Aynaya bakıyor fakat kendinizi görmüyorsunuz yoksa dışarı böyle çıkmazdınız.Artık Allahın ayetlerini yere atmayın.Örtünen ayet taşır .Böyle düşünmek gerek o zaman bir örtünen bida açılmaz atamaz ayeti yere.

Toplumsal olarak artık doğal karşılanabilir fakat bu halinizin günah olduğunu bilin öğrenin artık.
Hesap gününde Allah hesabını sorar nasıl diyeceksiniz ben senin emrine nefsim yüzünden karşı geldim Ya Rabbi.diye?
Bir düşünün bakalım ya size bakan her erkekden günah yazılıyorsa
Ya gerçektende her saç telinden ve her açık gezdiniz saniyeden sorulursa?

Allah namazdada sizi örtülü kabul ediyor.

Her kadın cennet gidecek diye bişey yok.Erkeklerdede aynı.
Kimse kimsenin günahınıda çekmiyor herkezin hesabıda ayrı.

Örtünmeniz için ne bekliyorsunuz ölümümü?Ne zaman ölücemizi bilemeyiz.

Damlaya damlaya göl olur.Bu günahlarda birikmiyormu hergün.Zararın neresinden dönerseniz kardır.Tevbe edin Allah rızası ve emrini yerine getirmek için örtünün ey müslüman kadınlar.

filmlerdeki,dizilerdeki... kadınlara özenmeyin onların akibeti belli değildir.Güzellikde böyle kaşları aldırmakla ,makyaj yapmakla,modaya uymakla olmaz.

Birçok kişi sıkıntılarını yazdı ve hepsine cevap verilmeye uğraşıldı örtünenlerde oldu.

40 ciltde yazılsa etki etmeye bilir bu sebeble 3 cümle söylüyorum.

1.Ölüm her an gelebilir.
2.Allahtan korkun.
3.Allahın rızası ve emri için örtünün.

Tesettür, Türban, Örtünme Hakkında Herşey(okuyun,anlayın,örtünün)
https://www.kunfeyekun.org/kf/tesettur-turban-ortunme-hakkinda-hersey.33393/page-2#post-100394
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Tesettürü bozmak isteyenlerin planlarının başarı olduğunu düşünüyorum .Çünkü çoğu kişi artık türban takıyor (deve hörgücü yapıyor),vücudunu gösteren kıyafetler giyiyor,süsleniyorlar,marka giyiniyorlar,rengarenk giysiler giyiyorlar ve durumlarının farkında değiller.

Buradan sesleniyorum bu tesettür değil.Bir müslüman kadın ilk önce neden örtündüğünü anlamalı sonra ise islama uygun nasıl örtünürüm demelidir.

Çevreye uymakla islamı yaşamazsınız artık islam yaşanmıyor.En azından çevrende örnek alacanız kişiler azdır.
İman zayıf amel yok Türkiyedeki genel durum budur.

Bu halden kurtulunması gerekir.Özellikle tesettür konusunda.Öyle korkunç durum ki günahın büyüklüğü ve mesuliyetinizin çokluğunu hiç düşünmüyorsunuz.Yukarıda anlattım ya gösterdiniz her saç telinizden sorularsa,ya size bakan her erkekdende mesulseniz sizin haliniz ne olucak?
Hesap gününü düşünmenizi bir kez daha söylüyorum.

Bu sorun hem kişisel hem genel bir sorundur.Hem sizi hem herkezi ilgilendirir.Yani hem örtünmekle size bakmakta olan erkekleri günaha sokmıyacaksınız.Hemde kendiniz günaha girmeyeceksizniz.Hemde Allahın emri uyup rızasını umacaksınız.
Ne yazıkki bu konuda erkekler çok zor durumdadır.Zaten utanma kalmadı o açık.Ahlak,haya ,utanma... bu duygular televizonla,bilgisayarla azaltıldı.Günahlar normalleşti günah olduğunu bilmeyecek hale getirildi insanlar.

Sokağa çıktık diyelim çoğu kadın ve çoğu açık.Bizim gözlerimizi korumamız gerçekten zor oluyor.Ben söyle dua ediyorum"Allahım gözlerimi haramdan koru"Allahın izniyle göz çevriliyor.Günaha düşmekten kurtuluyoruz.Kadınların ve erkeklerin bu hali çok kötüdür.
Büyük fitne büyük imtihandır.
Hiç düşünmüyorlar ki dışarıda size bakmak istemeyen müslüman erkek vardır diye.Adam camiye gidiyor belki hiç düşündünüz mü?
Bin kadın düşünün sadece 1'i örtülü .Gözlerimizi bir saniyede çekmemize rağmen görüntüler hafızada kalabilir.Nefse yenikde düşünülebilir.
Bir erkeğin sizin saçınıza bakması günah olarak yetiyor.Siz ise saçlarımı görsünler diye yapmadınız şey yok.

Bu durumdan ancak Allah kurtarır.Örtünecek olan sadece Allahın yardımıyla örtünebilir.Örtünmek isteyende sadece müslüman olandır.Örtünmek istemeyen ise dünya sevgisiyle bağlanmış,şeytan ve nefsine uymuştur.İmanı olabilir fakat cehenneme koşmaktan vazgeçmelidir.Ölümün ne zaman geleceğini bilemezsiziniz.
Allahın emrine değilde şeytana ve nefsine uyanların halini siz düşünün.İnsan aynaya bakmalı ve tevbe istiğfar etmelidir.Kimseyi günaha sokmaya hakkınız yok.Ayrıca daha korkunç şeyler var.Kötü örnek olmak.Sizi bakan çocuklar size örnek alırsa büyüyünce bende böyle olucam derse açık gezicem derse ne olucak.Örtündünüz diyelim.İyi örnek olucaksınız.Size bakanlar bende örtüneceğim derse çocuklarda büyüklerde sizi örnek alırsa güzel olmazmı?Sevap üstüne sevap.

İşte islamı yaşayanlar sevap kazanıp duruyor hemde rızaya eriyor.

Güzelliğinizi sergilemek istiyorsunuz.Aslında bunun dışında kadınları bu bilinci aşılayan bazı şeyler yapıldı.Açık giyinen çağdaş medeni ,örtünene çağ dışı medeniyetsiz dendi.Örtünmeyen güzel örtünene çirkin dendi.Açık gezen namuslu örtünene ise nice iftiralar atıldı kötü kadın dendi.Bunlar acı gerçekler oldu ve etkisi sürüyor..Bu tür bilgiler hafızalara kazındı.

Oysa aklınızı kullanın Allahın emrine uyan örtünen ayet taşıyan kadınlar;erkeklerin kendisine bakmasından bile çekinen, haya sahibi ,ahlak timsali her zaman hürmete layik,annelerimiz,ablalarımız,eşlerimiz...böyle günahlara düşer mi?
Hayır açık gezmek büyük günahlara düşmenin nedenidir.Örtünmek ise bu günahlardan korunmadır.

Şeytan vesvese ile kandırır durur açtırdıkça açtırır ve büyük günah işletmek içinde hiç vazgeçmez.Sen şeytanın eline fırsat verirsen bunuda yaptırır İslam düşmanlarının oyunlarınızı anlasaydınız kanınız donardı şok olurdunuz.Çünkü onlar kuranı daha çok okuyor hadisleri daha çok inceliyor sadece islama zarar vermek için.
Müslümansan hangi erkek beni beyenecek bakıcak değil,erkeklerin gözünden nasıl kaçarım diye düşün.Bu ise örtünmekle olur.Örtülü değilsen hem kendini hem başkasını günaha sokarsın.

Namaz kötülükleri giderir.Namaza devam eden kadınlar zaten namazda örtüneceğinden alışacaklardır.Allaha yalvarıcaksınız,dua ediceksinizki örtünebilesiniz.

Sakalı dahi kötülediler.Sakalı bile kötü gösterebildiler.Sakallı olanları terörist gösterdiler.Amerikadada müslümanlar var .Onlar orada bile sakallı gezebiliyor yoldan geçenler kötü gözle bakıyorlar terörist diyorlar küfür ediyorlar ...Onlar ise Allah rızası peşinde.

Amerikada yine örtünenler iki eylül olayında bunu müslümanların üstüne atmayı başardılar.Sonra ise müslümanlara düşman oldular.Bu durumda bile o yerde yaşayan kadınlar örtülerini atmadılar.Ayplandılar,aşağılandılar,hakaret edildiler,hor görüldüler ...fakat islamı yaşadılar.İslamı gururla taşıdılar.
Ayet taşıdıklarının farkındalardı ve onu atmadılar.

Bu videoyu tekrar ekliyorum .8dk bir video fakat herşeyi anlatmış.Baş örtü yasağıda kalktı.Müslüman bir ülkeyiz.Neden hala örtünmezler bilmiyorum.

“Ümmetimin son dönemlerinde bir takım adamlar olacaktır. Erkekler gibi eğerlerin (bineklerin) üzerine binip cami kapılarına ineceklerdir. Hanımları ise giyinik uryandır, (giyinik çıplaktır), başları üzerinde arık deve hörgücü gibisi vardır. Onalara lanet edin. Zira onlar lanet olunmuşlardır.” (Ahmet b.Hambel - müsned nr.6786, Ibn-i Hibban sahih nr:5655-7347)

Sahih-i Müslim'de Ebû Hüreyre (r.a.} tarafından bir rivayette Peygamberimiz (s.a.s), giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile alamayacaklarını bildirirler. (Müslim, Libas.-125.)

Harbın oğlu Züheyr bana anlattı: Bize Cerir Sehl’den o da babasından o da Ebu Hureyre (r.a)’den nakletti. Ebu Hureyre (r.a) dedi ki:Resulüllah (s.a.v) şöyle buyurdu:
"Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Maalesef durum bu. Sorularda "bile örtünmek istemiyorum ailem zorluyor ne yapabilirim?" Türünden sorular geliyor...Yardım etmemizi istiyorlar,örtünmek onlar için zulme uğramak gibi demek ki. Ebedi hayatta görecekleri sıkıntı ve azap konusunda en ufak bir endişeleri yok nedense....\:(
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Konuyu araştırıyorum hala ve kadınların ilginç yorumları korkutucu.
Örtünmemek küçük günahmış...diyorlar nasip olursa bir yazı yazıcağım.Bunlar hep şeytanın vesvesesi .
Çoğu kadın kendini kandırıyor ve kaçıyor örtünmeden nereye kadar kaçıcaklar?
Örtünme gerçeğiyle ya şimdi dünyada yüzleşin yada ahiretde yüzleşin .Ölüm heran gelebilir.

Ayetler bellidir,hadisler bellidir bu nedenle kimse bu örtünmemeyi günahı desteklemesin.O zaman daha kötüdür.Öyle örtünmemek istiyorlar ,nefsine uyuyorlarki kurandaki ayetleri,hadisleri inkar ediyorlar.Bazı sapıtmışlar hoca diye televizona çıkıyor. Doğru bunlar hertülü şeyi söylüyorlar örtünme kuranda yok diyorlar ...ama sen araştırmıyorsun çünkü nefsinin hoşuna gidiyor ve uyuyorsun.

Böyle yapmayın her kadın kendi hesabını verecek.Örtünende örtünmeyende kendine.Bazı şeylerle uyutulmuşsunuz.Şeytanda nefsinizde sizi kandırmış.Bir yöndende herşeyin farkındasınız fakat işinize gelmiyor.

Kozmetiğe,makyaja... verdiniz paraları düşünün.
Aldığınız takılarıları,çantaları,ayakkabıları,giysileri düşünün... bunlardan para kazananlar kimler eğer örtünseydiniz islamı yaşasaydınız bukadar israf edermiydiniz.

Zamanında örtünmeyi kötüleyenler bu şirket,fabrika,dükkan...sahibleriydi fakat görmüyorsunuz.Ürünü satamazsa elinde kalıcak.

Örtünme yasağı kalkmaması için çalışanlarda destek verenlerde bunlardı.Bazı kişiler daha varda onları söylemeye gerek yok.

Peki örtünme yasağı kalkınca neler oldu?Baktılarki örtünme yasağını durduramadık en iyisi tesettürü değiştirip para kazanalım.

Rengarenk türbanlar üretmeye başladılar,dar giysiler ürettiler..sonra modaya dönüştürdüler...planları başarılı oldu.

Hala cebinizden para kazanıyorlar fakat size kaybettirdikleri sadece bu değil ...ahlakınızı,haya duygunuzu ve imanınızın bir kısmınıda aldılar.Üstelik sizi tesettürlü olduğuna ikna ettiler.Oysa ekledimiz bilgileri bakın tesettür bumuymuş.

Eğer düşünürseniz sizi kimler bu hale getirdi anlarsınız.

Size büyük bir oyun oynadılar ey kadınlar .

Onların istediği kıyafetler almaya zorlandınız ,onların istediği giyineye zorlandınız,onların istediği gibi makyaj yapmaya zorlandınız,onların beyendiği gibi olmaya zorlandınız,onların güzellik anlayışı ne ise size aynısına zorladılar.

Medeni diye giydirilen kıyafelerinize bir bakın bakalım.Bu sizin kadınlınızı mı? gösteriyor yoksa onların istediği gibi cinsenliğinizi mi?

Bir daha düşünün.Gerçekten kadın sadece vüdunu göstererek mi kadın oluyor?

Hayır islamda kadına büyük önem verilmiştir.Kadınlar annelerimiz,ablalarımız,eşlerimizdir...Kadınların haklarını bu kadar koruyan b ukadar detaylı anlatan başka bir din yoktur.Nisa süresi biliyorsunuz bu kadınlar demektir.
Siz bu süreyi hiç okudunuz mu?Anlamaya çalışın.

Kadın hem yürüyüşüyle hem tavırlarıyla ,hem konuşmasıyla, hem kişiğiyle, hem ahlakıyla kadındır...Peki neden sadece örtünmemekle kadın oldunuzu düşünüyorsunuz?

Eğer islamı incelerseniz kuranı incelerseniz.Sizin nasıl kadın olmanız gerektiği yazıyor.Nasıl yürümeniz gerektiği nasıl davranmanız gerektiği nasıl konuşmanzı gerektiği nasıl örtünmeniz gerektiği tek tek yazıyor.

Müslümansanız kadınsanız kuranı kerimde Allahın anlattığı gibi olmalısınız.Başkalarının istediği gibi sadece vücudunuzla değil.Başkaları sizin değerinizi düşürmek istiyor Allah (c.c.) ise islam ile buna müsade etmiyor.
Kadınıda erkeğide yaratan Allahtır.Kullarını o yarattı.Ozaman neden onun emirlerine değilde başkaların istediği gibi oluyorsunuz.

Oysa içinizde örtünmeye karşı bir his var.Size unutturdular.
Fakat artık uyanma zamanı.Allahın izniyle örtünün ,Allahın emri ve rızası için örtünün ey müslümanlar.

Örtününki artık cinselliğiniz değil,vücunuz değil kadınlınız öne çıksın.Hem günah bataklığından kurtulun hemde gerçekten müslüman kadın nasıl oluyormuş gösterin.
 
Üst