Şeytanın Kötülüğünden Korunma Konusunda Kur'an'ın Öğütleri

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Şeytanın kötülüğünden korunma ile ilgili ayetler

Dinimizde Şeytan Allah'a karşı gelmiş kibirli bir varlıktır. Şeytan insanları kötü yola sevkedeceğine, insanları zararlı şeylere yönelteceğine yemin etmiştir. İnsan aklı iyiyi kötüyü, zararlıyı ve yararlıyı ayırt edecek düzeydedir. İrade sahibidir ve kendisi iyi yöne ya da kötü yöne yönelebilir. Tamamen kendi iradesindedir.

Bu nedenle insanlar kendi iradesi içinde yaptıklarından tamamen kendisi sorumludur. Yüce Allah bizleri peygamberi aracılığı ile şeytanın oyunlarına karşı uyarmış ve kim şeytana uyarsa cezalandırılacağını söylemiştir.

Kuran-ı Kerim'de yüce Allah bizleri şeytana uymamamız konusunda uyarılarda bulunmuştur. Kuran-ı Kerim'de yer alan bazı ayetler (öğütler) aşağıdaki gibidir:

(60-61) "Ey Âdemoğulları! Ben, size, şeytana kulluk etmeyin. Çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır. Bana kulluk edin. İşte bu dosdoğru yoldur, diye emretmedim mi?"

Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz? (5 / MÂİDE - 91)
 
Üst