Sevgi ve Muhabbet Duası

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Kalpler üzerinde tesir, muhabbet kazanmak, sevilmek gibi amaçları olanların okuması önerilen El-Vedud esmasına ait dua. Okuma zamanı yatsı namazının son sünneti ile vitir namazı arasındadır. Okumadan önce iki rekat namaz kılınır ve selamdan sonra bir kere okunur. Dileyen sayıyı abartmamak kaydıyla artırabilir.

Sürekli okuyanların kalpleri kazanacağı, sevileceği ve insanlar tarafından hürmet göreceği umulur. İki kişi arasındaki küskünlükleri, kırgınlıkları gidermek, özellikle eşler arasındaki sevgi bağını kuvvetlendirmek niyetiyle okunuyorsa duanın sonunda yer alan ve parantez içinde bulunan bölümde okunur. Orada "fülanibni fülane ve fülanübnü fülane" şeklindeki yerde aralarında sevgi bağının güçlenmesi murat edilen erkek ile kadının isimleri zikredilir.

OKUNUŞU:
Bismillahirrahmanirrahim.
Ya vedudu entellezi e'lente sirral mehabbeti vel meveddeti fi kulubi ehlil esrari ve entellezi ekmelte zevatid dalibine bi nuril envari tecelleyte bil i'zzed daimi ven nuril gaimi a'lel ervahı velleftel eşbaaha ve ezhertel insane bi tekmili meratibil beyani ve ente tezidül ihsani li ehlil velayeti vel mui'ni bi ra'fetiked daimeti ehlil imani bil ma'rifeti ve husner rea'yeti eselüke Allahümme bi cemili âlaike ve cezilü ne'maike en tec-a'leni min evliyaike ellezine hüm fi fedlike ve ni'maike mütene'amune ve leke zakirûne ve li ne'maike şakirûne ve ileyke âyibûne ve ehıni hayatel ebedi ve kuvveti bike fi kabuli nuri vechike ve cûdike bi ahsenil mededi hatta le eteharruke illa eskünü illa ileyke ve la âhizün illa minke.Fe entel mümidu ehlil ı'rfani ve entel mükemmelu limen akbele a'leyke bil imtinan.

(Eselüke Allahümme ya Vedûdu bismikel Vedudu ellef beyne (erkekismi) ve (bayan ismi) lil mehabbeti vel meveddeti bi ludfike ya amimul ihsan.)

İsimleri Ayşe oğlu Kadir şeklinde okuyabileceğimiz gibi yalnızca kişinin ad ve soyadı şeklinde de okuyabiliriz.


(alıntıdır)
 
Üst