Sancı için okunacak dua

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
Hadis:

Sizden biriniz vücudunda bir sancı duyduğu zaman , sancı duyduğu yere elini koysun ve şu duayı yedi kere okusun : Eûzu bi izzetillâhi ve gudretihi ala kulli şey'in min şerri mâ ecidu.(Acı hissettiğim her şeyin şerrinden İzzet ve Kudret sahibi Allah'a sığınırım.)


(Taberâni,Mu'cemul Kebir ; İmam Ahmed,Müsned)


Ber'a b. Azib(ra) Peygamberimiz(sav)'in şöyle dediğini naklediyor: Allah azze ve celle bir kuluna hayır dilediği zaman, ona şu kelimeleri öğretir,sonra onu kendisine katiyyen unutturmaz.

'Allahumme innî daîfun , fegavvinî , ridâke da'fî , ve huz ilel hayri binâsiyetî.Vecalil İslâme müntehâ ridaye.Allahumme innî daîfun , fegavvinî. Ve zelîlun fe eizzenî .Ve fagîrun fe eğninî verzugnî (Allahım muhakkak ki ben zayıfım, beni kuvvetlendir , zayıflığımı rızana eriştir.Kader hükmümü hayır içinde tut.Benim sonumu İslam dininden razı olanlardan kıl.Allahım ben zayıfım , beni kuvvetlendir.Ben zelilim ,beni şereflendir.Ben fakirim,beni zenginleştir ve beni (helal olanla) rızıklandır.

(İbn Asâkir)
 

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
Başınız ağrıdığında da , elinizi başınıza koyup , Haşr Suresinin son ayetlerini veya yukardaki ilk duayı okuyabilirsiniz.
 
Üst