Peygamber Efendimiz Şam Diyarında ve Rahip ile Karşılaşması

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
MUHAMMED-sallallahu aleyhi ve sellem-"İN ŞAM DİYÂRINAYOLCULUĞA ÇIKMASI VE RÂHİP BAHÎRÂ İLE KARŞILAŞMASI:

Ebu Tâlib, Kureyş kervanı ile birlikte ticaret için Şam diyârına gitmek istedi. O sırada Muhammed-sallallahu aleyhi ve sellem- 12 yaşında idi. -12 yıl, 2 ay, 10 günlük olduğu da söylenmektedir.- Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- amcasından ayrı kalmaya çok üzülünce, Ebu Tâlib, kendisine acıyıp onu yanına aldı.Kervan Şam bölgesinde bulunan Busra kasabası yakınlarında konaklayınca, o kasabada ikâmet eden hristiyan rahiplerinin büyüklerinden Râhip Bahîra, kafilenin arasına gelip Peygamber-sallallahu aleyhi ve sellem-"e ulaştı ve elinden tutarak şöyle dedi:

“Bu, âlemlerin efendisidir. Bu âlemlerin Rabbinin elçisidir. Bunu Allah Teâlâ, âlemlere rahmet olarak gönderecektir.”
Orada bulunanlar: “Bunu sana kim öğretti?” diye sorunca Râhip Bahîrâ şöyle cevap verdi:

“Siz, buraya gelirken Akabe"den görünmeye başlayınca, ona secde etmeyen hiçbir taş ve ağaç kalmadı. Oysa taş ve ağaç, bir peygamberden başkasına secde etmezler. Muhakkak ki ben, onu iki kürek kemiği arasında bulunan ve bir elmaya benzeyen nübüvvet (peygamberlik) mühründen tanırım.Biz bunu kitaplarımızda böyle buluyoruz.”

Sonra onlara ziyâfet vererek ikramda bulundu.Yahûdi ve Rumlardan korktuğu için, Ebu Tâlib’den onu geri götürmesini ve onunla Şam’a girmemesini istedi.Bunun üzerine Ebu Tâlib,onu alıp Mekke’ye geri döndü.
 
Üst