Neol belâsı

kalpteniman

KF Ailesinden
Özel Üye
Noel belası Hakiki bir Müslüman'ın sıkıntı içerisinde karşıladığı, her sene yaşanan yürekler acısı bir konu..

. %99 Müslüman bir ülkenin %90'nın dan fazlasının noel adı altında isyanla karşıladığı bir gece.. Kisvemiz, giyimimiz, kuşamımız, davranışlarımızın onlara benzediği yetmezmiş gibi, analarımıza bacılarımıza tecavüz eden haysiyetsiz şereften nasip almamış kafirlerin kutlamalarını, Elhamdülillah bende Müslümanım diyen şahısların isyan içerisinde eğlenceyle kutladığı büyük bir neşeyle karşıladığı gece..
Hicri yılbaşı geçti, kutladın mı !!! 2 Rekat namaz kılıp Ya Rab! Yeni yılda hakkımızda hayırlısını eyle dedin mi? Aşura günü geçti gereken ibadetleri yaptınmı?. Resulullah s.a.v. Hicret etmiş kimin umrunda??! Kendi yılbaşını unuttun, kafirin izinden gidiyorsun.. Kafir nereye gidiyor? Bak Allah celle celaluhu söylüyor nereye gittiğini..
Zulmedenlere meyletmeyin, yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka yardımcılarınız yoktur. Sonra yardım da göremezsiniz.(Hud 113) Kainatın sultanı Muhammed Mustafa sallallahü aleyhi ve sellem Efendimiz "Kim bir kavme benzerse,o da onlardandır" demedi mi?
Peki sen neden Müslüman kavme benzemiyorsun? Tırnaklarını bile yahudiye benzememek için farklı kesen ve kestiren bir Peygamberin ümmetiyiz. Peki şimdi Resulullah s.a.v. çıkıp gelse yılbaşını kutladığını görse sana Müslüman dermiydi?
İmam Rabbani Hazretleri buyuruyor ki;
Hinduların bayram günlerine [ateşe tapınanların Nevruz günlerine ve Hristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına] hürmet etmek ve o zamanlarda, onların âdetlerini, onlar gibi yapmak, şirk olur.
Küfre sebep olur.
Kâfirlerin bayramlarında, Müslümanların cahilleri, kâfirlerin yaptıklarını yapıyor ve bu günleri, müslüman bayramı zannediyor ve kâfirler gibi, birbirlerine hediye gönderiyorlar. Eşyalarını, sofralarını kâfirlerin yaptığı gibi, süslüyorlar.
O geceleri, başka gecelerden ayırt ediyorlar.

Bunlar hep şirktir, kâfirliktir. (Mektubat 3/41, S. Ebediyye) Müslümanım diye gezenlerin çoğu kafir olmuş haberi yok.. Halimiz Malumdur Hazreti lem yezele,Hz Mehdi gelede bu işler bir düzele... Allah-u Teala Müslümanları kendine getirecek bir el nasip eylesin...

Alıntıdır
 
Üst