Midye böreği ( hazır yufkadan )

Konusu 'AĞIZ TADI' forumundadır ve ma'vera tarafından 15 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. ma'vera ◄ كُن فَيَكُونُ ► Ailesinden Özel Üye

    MİDYE BÖREĞİ
    1 Paket hazır yufka
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1.5 çay bardağı süt
    1 yumurta
    Harcı için: Peynir, Maydanoz
    Yapımı:
    Yufkalardan biri zemine yayılır. Üzerine bir shaker ya da blender yardımıyla çırpılmış yoğurt, sıvı yağ, süt ve yumurta karışımından dökülüp yufkanın her tarafına iyice dağıtılır. Sonra yufka enine ve boyuna kesilerek 4 eşit parçaya bölünür.Sivri kısmından enli kısmına doğru büzülerek toplanır. Fiyonk benzeri bir şekil oluşur. Alttaki sivri uçlar üst üste getirilir ve bu kısma harç konulur. İki taraftan hafif toplanıp bir kaç kez katlanır ve ters çevrilip tepsiye konur. Daha iyi anlaşılması için video ekliyorum:

    Midye Börek Nasıl Yapılır? - YouTube


    Sonra kalan karışımdan böreklerin üzerine sürülür ve fırınlanır. 180 – 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Her yufkadan 4 adet çıkıyor. Bu böreğin miktarını kişi sayısına uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.
    Şekli güzel ve tadı nefis olan kolay bir börek tarifi.
    Afiyet olsun……

    [​IMG]



    Bu arada tariflerin tamamı tarafımdan yapılmış olup , hiçbir baskı ve tehdit altında kalmadan yiyenler tarafından da beğenilmiştir… :^^

    ( Not: Buradaki eksik dişin sebebi sert börekler değildir. Tamamen çürük yüzünden :hihi: )
     
    1 kişi bunu beğeniyor.

Sayfayı Paylaş