Mart Kapıdan Baktırır Aczimizi Hatırlatır!

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Esselamualeyküm
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, bu konuda; mart ayı, kar yağışı ve insanoğlunun aczini dilimiz döndüğünce dile getirmeyi istiyoruz, ancak çoğu zaman konu gayri ihtiyari farklı mecralara yönleniyor. Neyse şimdiden konuyu değiştirmeyelim...

Herzaman ki gibi değil, biraz daha olağanüstü oldu dolmuşa atlayışım. Bu saatte, bu havada ( lapa lapa kar yağıyor, kardan göz gözü görmüyordu) bu dolmuşu boş bulma nimetini fazla düşünmeye fırsat olmadan bindik, elhamdulillah dedik.

Bilenler bilir bizim seyran dolmuş hattı; rallileri aratmayacak bir hatdır. Dolmuşçular çoğu zaman birbirlerine kızar ve son sürat, birbirleriyle yarışırmışçasına, çoğu yolcuyu korkutacak kadar hızlı katederler yolu...

Ama bu sefer yol daha yarılanmadan bir terslik olduğu belliydi sanki, dolmuşçular ağırdan alıyor, hatta birbirlerine yol veriyor, hız yapmak şöyle dursun, normal hareket seyriyle dahi gitmiyorlardı. Çok geçmeden ilk zorlu bayır çıktı karşımıza. Epey bir yığılma olmuş, belli ki biryerlerde tıkanıklık var. Bizim uyanık dolmuşçu hemen kırdı direksiyonu, güya bizi bekletmicek kısa yoldan geçivercez oradan ve tezelden kavuşuvercez evceğimize. Ancak oda ne, bu yeni girdiğimiz yolun biraz ilerisinde bir bayır daha, dolmuşçu yolcuları arkaya yığdı, yüklendi gaza, hiç durmadan bayırı tırmanıyordu ki, o da ne yukarıdan bir araba serseri kurşun gibi kaya kaya üstümüze gelmesin mi, dolmuşçu önce durdu sonra, yavaş yavaş geri almaya başladı, yukarıdan kayarak inen araba yaklaşık 100 metre kadar, 1 metre mesafe ile takip etti dolmuşu.
Neyse ki çarpmadan kurtardık. Ama bayırı kaptırarak geçme şansımız iyici azalmışıtı, 1,2 derken yaklaşık yarım saat orda kaldık ve sonrasında geçebildik.

Çıktık ama yol üzerinde onlarca araba, dolmuş, otobüs yolda kalmış tıkamıştı, 15 dakikalik bir yol nerdeyse 1,5 saat aldı.
Ve mutlu son evimi gördüm, evime gelebildiğime her zaman sevinirim, ama bu sefer daha bir çoşkulu oldu sanki sevinmemiz.

Ve biraz düşünsek aslında; insanoğlunun çok güvendiği, son model, bilmem kaç beygir, son teknolojiye sahip otomobiller nasıl da dize geldi, hiç de önemsemediğimiz bir kar yağışında. İnsanoğlu ne kadar da çalışsa çeşitli konularda terakki etse, teknolojisi ilerlese, bilgilense vs. Hep bir çocuk gibi şu kainatta, nazik ve nazenin...
Aczini fakrını bildiğinde ise, Allah'a sığındığı nisbette güçleniyor.
Rabbim aczini, fakrını bilip kendisine bunlar ile dua eden kullarından eylesin inşaAllah...
 

Bitter

KF Ailesinden
Özel Üye
İnsanoğlu ne kadar da çalışsa çeşitli konularda terakki etse, teknolojisi ilerlese, bilgilense vs. Hep bir çocuk gibi şu kainatta, nazik ve nazenin...
Aczini fakrını bildiğinde ise, Allah'a sığındığı nisbette güçleniyor.
Rabbim aczini, fakrını bilip kendisine bunlar ile dua eden kullarından eylesin inşaAllah...

Amin sahasan.. Tefekküre yönlendiren bir günlük olmuş Allah razı olsun.. Devamını bekleriz inşallah..
 

vasati

Deneyimli Üye
Kademeli
ben de benzer sıkıntıları yaşadım sahasan. 3 saatte eve anca gelebildim pursaklardan ama çok şükür ki yaya değildim. insan seli vardı dolmuş kuyruklarında. ağlayan bi kız vardı sanırım çaresiz kaldığından. insan ne kadar aciz olduğunu anlıyor.

aklıma şu soru takıldı. bu kar mesela 4 ay boyunca aralıksız yağacak olsaydı ne olacaktı..insanlar ne yapardı o zaman. nereye varardı bunun sonu.. herhalde insanlığın sağ çıkması mümkün olmazdı sonucuna vardım. ama kar 4 ay boyunca aralıksız yağmıyor. Allah bize içinde yaşayabileceğimiz bir mekan yaratmış..gerçekten insaların bazı şeylerin farkına varamaması, doğa karşısındaki aczinin karşısında çok daha büyük bir acizlik olsa gerek..
 

okuryazar

Uzman Üye
Bu sene kar yağışından çok daha farklı görülmemiş bir hal var memleketimizde ve tüm dünyada, mart artık kapıdan değil sadece pencereden baktırıyor, rabbim bizlere başımıza gelen her işten ders çıkarıp tevbe istiğfar ile iyi insan olmak için çalışmayı nasip etsin inşaAllah.
 
Üst