Mahşer Kelimesi Geçen 4 Hadis

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
699 "Ebu Sa'd İbnu Fadale (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resûlullah (aleyhissalatu vesselam)'ı işittim şöyle demiştir: “Allah geleceği kesin olan mahşer gününde insanları topladığı zaman bir kimse şiyle bir duyuruda bulunur: “Kim işlediği bir amelde Allah'a birini ortak koşmuş ise sevabını ondan istesin. Zira Allah, şirkin her çeşidine en müstağni olan Zat'tır.”

4004 "İmran İbnu Husayn radıyallahu anhüma anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam: “Ümmetimden yetmişbin kişi (mahşer'de) hesaba çekilmeden cennete girecektir!” buyurdular. Kendisine: “Ey Allah'ın Resûlü! Bunlar kimlerdir?” diye sual edildi. “Onlar, kendilerine dağlamayanlar, rukyeye başvurmayanlar, teşa'üme (uğursuzluğa) inanmayanlar ve Rablerine tevekkül ederlerdir!” buyurdu. Ukkaşe radıyallahu anh kalkıp: “Ey Allah'ın Resûlü! Dua buyur, Allah beni onlardan kılsın!” dedi. Aleyhissalatu vesselam: “Sen onlardansın!” müjdesini verdi. Bir başkası daha kalkıp: “Ey Allah'ın Resûlü! Beni de onlardan kılması için Allah'a dua ediver!” dedi. Aleyhissalatu vesselam: “O hususta Ukkaşe senden önce davrandı!” cevabını verdi.”

6373 "Resulullah aleyhissalatu vesselam'ın azadlısı Meymune radıyallahu anha anlatıyor: “Ey Allah'ın Resulu! Biz Beytu'l Makdis hakkında fetva ver!” demiştim. Şöyle buyurdular: “Orası mahşer (yani Kıyamet günü insanların toplanacağı) ve menşer (herkesin defterlerinin neşredileceği) yeridir. Oraya gidin ve içinde namaz kılın. Çünkü orada kılınacak tek namaz kendi dışındaki yerlerde kılacağınız bin namaz gibidir.” Ben tekrar sordum: “Ben oraya gitmeye muktedir olamazsam ne yapmalıyım?” Şu cevabı verdi: “Ona kandil yağı bağışlarsın, aydınlatılmasında kullanılır. Böyle yapan da oraya varan gibidir.”

6699 "İbnu Ömer radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: “Üzerinde bir dinar veya bir dirhemlik borçla ölen kimsenin borcu, onun hayır ve hasenatından ödenir. Orada (mahşer yerinde) ne dinar ne de dirhem vardır.”
 
Üst