Lahana Sarması Yemeği Nasıl Yapılır?

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Lahana Sarması Yemeği Nasıl Yapılır? Gerekli Malzemeler ve Yapılışı
MALZEME: 500 gr kıyma, 2 soğan, 2 kilo dolmalık lahana, 2 kaşık sadeyağ, yarım demet maydanoz, 3 çorba kaşığı pirinç, yeteri kadar tuz ve karabiber.


YAPILIŞI: Lahananın yaprakları teker teker ayrılır. Yıkanıp, bol tuzlu suda diriliğini fazla kaybetmeyecek şekilde haşlanır. Yapraklar soğuk sudan geçirildikten sonra el büyüklüğünde parçalara ayrılarak hazırlanır. Öte yandan kıyma, çentilmiş soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber iyice karıştırılarak yoğurulur. Hazırlanan lahana yapraklarına, ceviz iriliğinde iç konarak sarılıp, tencereye dizilir. Üzerine parça parça sadeyağ ve su ilâve edilerek ağır ateşte 45 dakika pişirilir.

Afiyet Olsun :)
lahana_sarmasi.jpg
 
Üst