La havle vela kuvvete duası ve fazileti

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
La havle vela kuvvete duası ve fazileti anlamı nedir?

Sıkıntılı zamanlarımızda söylememiz gereken ve sıkıntılarımızı biranda alıp götüren şifalı kelimelerin anlamını ve faziletlerini hadislerde görebilirsiniz. Buyrun:

288cves.jpg


Peygamber Efendimiz s.a.v buyuruyorki !

Ebû Mûsâ r.a rivayet ettiğine göre,

"(Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'ı çok şöyle! Çünkü bu cennet hazinelerinden bir hazinedir." (1)

(1) [Güç ve kuvvet ancak Allah'tandır.]


Ebû Hûreyre RA Hazretleri ise:

"Bana Rasûlüllah SAV Hazretleri buyurdular ki:

(Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm)'i çok söyle, çünkü bu cennet hazinelerindendir." diye rivayet etmişlerdir. (2)

(2) [Güç ve kuvvet ancak şânı yüce Allah'tandır.]

Ve yine mümâileyh tarafından, bu (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)' okumanın 99 derde deva olacağı ve en azından hüzün ve kederi gidereceği bildirilmiştir.


Mu'az ibni Cebel RA'ın rivayetinde, peygamber Efendimiz s.a.v
Sana cennet kapılarından bir kapıya delâlet edeyim mi?" buyurmuşlar.
O da:

"--Evet yâ Rasûlallah, nedir o?.." demişler.

Efendimiz SAV’ de:

"--(Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'tır." buyurmuşlardır.


Ebu Zer r.a Hz. rivayetlerinde, peygamber Efendimiz s.a.v
"Allah-u Teàlâ Hazretleri bir kuluna nîmet verir, o kul da o nîmetlerin elinde kalmasını isterse, (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'ı çok söylesin!" buyurmuşlardır.

Binâen aleyh, günde yüzden aşağı yapmamak evlâdır. Çünkü her gün yüz defa okuyan kimsenin, kat'iyyen fakirlik yüzü görmeyeceği beyan buyrulmuştur.


Mâlik el-Eşcaî RA Hazretleri, bir gün Rasûl-ü Ekrem sav. Hazretleri'ne gelip, oğlu Avf'ın esir olduğunu haber vermişler. Efendimiz SAV Hazretleri de:

"--Ona haber gönderin, (Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh)'ı çok söylesin!" diye emretmişler.

Halbuki, o anda Avf zincirlerle ayaklarından bağlı bulunuyormuş. Allah-u Teàlâ'nın hikmetine bakın ki, bu duaya devamıyla bir gün ayağındaki zincirler kendiliğinden çözülmüş, o da fırsattan istifade ederek, hemen orada bulduğu bir deveye atlayıp kaçmaya başlamış. Yolda rastladığı deve çobanlarına bir nâra atarak onları korkutup kaçırmış, bütün develeri önüne katıp babasının evine gelmiş.

Ev halkı son derece sevinmişler ve develer hakkında Rasûl-ü Ekrem'den ne yapacaklarını sormuşlar. Efendimiz SAV Hazretleri de "İstediğiniz gibi hareket edin!" buyurmuşlardır. Bunun üzerine derhal,ayet-i celilesi sadır olmuş ve bir kimse Allah'tan korkup emirlerine imtisâl ederek ve yasaklarından kaçarak ittikà üzerinde olursa, Cenâb-ı Hakk'ın, onu bütün sıkıntılardan kurtarıp, ummadığı yerlerden rızıklandıracağı beyan buyrulmuştur. (Et-Tergîb, 2/446)
 
Son düzenleme:
Üst