Kuranı Kerimde Cennet Kelimesi Geçen 133 Ayet

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye

Bulunan ayetler eklenmiştir.Daha fazlası kuranı kerimde olabilir.

EUZÜ BİLLAHİ MİNEŞ ŞEYTANİRRACİYM
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM


025.Bakara 25. Resulüm! İman edip sâlih ameller işleyenleri, altlarından ırmaklar akan Cennetlerle müjdele. Kendilerine ne zaman onlardan bir meyve rızık olarak yedirilirse, her defasında: “Bu bizim daha önce de dünyada iken yediğimiz şeydir.” derler. Bunlar söylediklerinin benzerleri olarak sunulmuştur. Onlar için orada tertemiz eşler vardır. Orada ebedî olarak kalacaklardır.


035.Bakara 35. Biz de şöyle dedik: “Ey Âdem! Sen ve eşin, beraberce Cennete yerleşin. Orada olanlardan dilediğiniz yerde bol bol yiyin. Yalnız şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz, her ikiniz de zulmedenlerden olursunuz.”


082.Bakara 82. İman edip de sâlih ameller işleyenler ise Cennet halkıdırlar. Onlar orada ebedî kalacaklardır.


0111.Bakara 111. Onlar: “Yahudi veya hıristiyan olanlardan başkası Cennete giremeyecek.” dediler. Bu onların kuruntusudur. De ki: “Eğer doğru sözlü iseniz, delilinizi getirin.”


0214.Bakara 214. Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenler, sizin başınıza gelmeden Cennete girivereceğinizi mi sandınız? Başlarına öyle yoksulluk ve sıkıntı geldi, öyle sarsıldılar ki, nihayet peygamber ve beraberindeki müminler: “Allah’ın yardımı ne zaman?” demişlerdi. Biliniz ki Allah’ın yardımı çok yakındır.


0221.Bakara 221. İnanıncaya kadar, Allah’a eş koşan müşrik bir kadınla evlenmeyin. Müşrik kadın hoşunuza gitse dahi, imanlı câriye ondan daha hayırlıdır. İnanıncaya kadar müşrik erkekleri imanlı kadınlarla evlendirmeyin. İmanlı bir köle, hoşunuza gitse dahi bir müşrikten daha hayırlıdır. Müşrikler cehenneme çağırırlar, Allah ise izniyle Cennete ve mağfirete çağırır. Allah düşünüp anlasınlar diye âyetlerini insanlara böyle açıklıyor.


015.Ali İmran 15. De ki: “Size bunlardan daha iyisini haber vereyim mi? Takvâ sahipleri için Rableri katında, altlarından ırmaklar akan ve orada ebedî kalacakları Cennetler, tertemiz eşler ve (hepsinin üstünde) Allah’ın hoşnutluğu vardır.” Allah kullarını görendir.


0133.Ali İmran 133. Rabbinizin bağışına ve Allah’tan korkanlar için hazırlanmış, genişliği gökler ve yer kadar olan Cennete koşun!


0136.Ali İmran 136. İşte onların mükâfatı, Rableri tarafından bağışlanma ve altlarından ırmaklar akan Cennetlerdir. Orada ebedî kalacaklardır. Çalışanların mükâfatı ne güzeldir!


0142.Ali İmran 142. Yoksa siz, Allah içinizden cihad edenlerle etmeyenleri, sebat edenlerle etmeyenleri belli etmeden Cennete girivereceğinizi mi sanıyordunuz?


0185.Ali İmran 185. Her insan ölümü tadacaktır. Yaptıklarınızın karşılığı kıyamet gününde size eksiksiz verilecektir. Ateşten uzaklaştırılıp Cennete sokulan kimse, artık kurtulmuştur. Dünya hayatı aldatıcı geçimlikten başka bir şey değildir.


0195.Ali İmran 195. Rableri onların duâlarına karşılık verdi: Ben içinizden erkek olsun kadın olsun, çalışanın yaptığını boşa çıkarmam. Hep birbirinizdensiniz. Onlar ki hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğratıldılar, savaştılar ve öldürüldüler. Andolsun ki, onların kötülüklerini örteceğim ve onları altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokacağım. Bu mükâfat Allah tarafındandır. Mükâfatın en güzeli, Allah katındadır.


0198.Ali İmran 198. Fakat Rablerinden korkanlar için, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları Cennetler vardır. Allah tarafından ağırlanırlar. Ebrâr (iyiler) için Allah katındakiler ise daha hayırlıdır.


013.Nisa 13. İşte bunlar Allah’ın vârisler hakkında koyduğu hükümler ve çizdiği sınırlardır. Allah kendisine ve Peygamber’ine itâat edenleri, altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokar. Onlar orada ebedî kalacaklardır. En büyük kurtuluş ve saadet işte budur.


057.Nisa 57. İman edip sâlih amel işleyenleri, altlarından ırmaklar akan Cennetlere koyacağız. Orada ebedî kalacaklardır. Onlar için orada tertemiz eşler vardır. Biz onları koyu bir gölgeye koyacağız.


095.Nisa 95. Müminlerden özür sahibi olmaksızın oturanlar ile, mallarıyla ve canlarıyla Allah yolunda cihad edenler bir olmazlar. Allah, malları ve canları ile cihad edenleri derece bakımından oturanlardan çok üstün kıldı. Bununla beraber Allah ikisine de Cenneti vâdetmiştir. Fakat cihad edenleri oturanlardan çok büyük bir ecirle üstün kılmıştır.


0122.Nisa 122. İman edip sâlih ameller işleyenleri, altlarından ırmaklar akan Cennetlere koyacağız. Orada ebedî kalacaklardır. Bu, Allah’ın gerçek vaadidir. Allah’tan daha doğru sözlü kim olabilir?


0124.Nisa 124. Erkek olsun kadın olsun, her kim mümin olarak sâlih amel işlerse, işte bunlar Cennete girerler. Onlar zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar.


012.Maide 12. Andolsun ki Allah, İsrâiloğullarından söz almıştı. Biz onlardan oniki tane nakib (temsilci) tayin ettik. Allah şöyle dedi: “Şüphesiz ki ben sizinle beraberim. Eğer siz namazı kılar, zekâtı verir, peygamberlerime iman eder, onlara kuvvetle yardım ederseniz ve Allah’a güzel bir borç takdiminde bulunursanız; andolsun ki sizin günahlarınızı örterim ve andolsun ki sizi altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokarım. Artık bundan sonra sizden kim inkâr yolunu tutarsa, gerçekten o dosdoğru yoldan sapmış olur.”


065.Maide 65. Eğer ehl-i kitap iman edip karşı gelmekten sakınsalardı, kötülüklerini örterdik ve onları nimet Cennetlerine sokardık.


072.Maide 72. “Allah, Meryem oğlu Mesih’tir.” diyenler gerçekten kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih onlara demişti ki: “Ey İsrailoğulları! Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Kim Allah’a ortak koşarsa, muhakkak ki Allah ona Cenneti haram kılar. Varacağı yer ateştir, zâlimlerin yardımcıları yoktur.”


085.Maide 85. Bu sözlerinden dolayı Allah onlara altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları Cennetler verdi. Güzel hareket edenlerin mükâfatı işte budur.


0119.Maide 119. Allah şöyle buyurdu: “Bu, sâdıkların sadakatlerinin fayda vereceği gündür. Onlar için altlarından ırmaklar akan Cennetler vardır, orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan râzı olmuştur, onlar da Allah’tan râzı olmuşlardır. İşte büyük kurtuluş budur.


0141.Enam 141. Çardaklı ve çardaksız Cennet gibi üzüm bağlarını, tatları ve yemişleri çeşit çeşit hurmaları, ekinleri, zeytin ve narları, birbirine hem benzer hem de benzemez bir halde meydana getiren hep Allah’tır. Her biri mahsül verdiği zaman ürününden yiyin. Hasat zamanı devşirildiği gün ve toplandığı gün de hakkını verin. İsraf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.


019.Araf 19. “Ey Âdem! Sen ve eşin, beraberce Cennette yerleşin. Orada olanlardan dilediğiniz yerde bol bol yiyin. Yalnız şu ağaca yaklaşmayın. Eğer bu ağaçtan yerseniz, her ikiniz de zulmedenlerden olursunuz.”


022.Araf 22. Böylece onları hile ile aldattı. Ağacın meyvesini tattıklarında ayıp yerleri kendilerine göründü. Cennet yapraklarından oralarına örtmeye başladılar. Rableri onlara: “Ben sizi o ağaçtan menetmemiş miydim? Şeytanın size apaçık bir düşman olduğunu söylememiş miydim?” diye nidâ etti.


027.Araf 27. Ey Âdemoğulları! Şeytan ayıp yerlerini kendilerine göstermek için elbiselerini soyarak ana-babanızı Cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın. Şüphesiz ki o ve kabilesinden olanlar, sizin onları görmeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz şeytanları, inanmayanların dostları yaptık.


040.Araf 40. Âyetlerimizi yalanlayan ve onlara iman etmeyi kibirlerine yediremeyenlere göğün kapıları açılmaz, deve iğnenin deliğinden geçmedikçe de Cennete giremezler. Suçluları işte biz böyle cezalandırırız!


042.Araf 42. İman edip de sâlih ameller işleyenlere gelince, -ki biz hiç kimseye gücünün üstünde bir şey yüklemeyiz- işte onlar Cennet ehlidirler, onlar orada ebedî kalacaklardır.


043.Araf 43. Biz onların gönüllerindeki kinleri çıkarır atarız. Altlarından ırmaklar akmaktadır. Ve onlar derler ki: “Lütfedip hidayeti ile bizi buna kavuşturan Allah’a hamdolsun. Allah bizi doğru yola iletmeseydi, biz kendiliğimizden doğru yolu bulamazdık. Andolsun ki Rabbimizin elçileri gerçeği getirmişler.” Onlara: “İşte size Cennet! Yaptıklarınıza karşılık olarak o size miras verildi.” diye seslenilir.


044.Araf 44. Cennetlikler cehennemliklere: “Biz Rabbimizin bize vâdettiğini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vâdettiğini gerçek buldunuz mu?” diye seslenirler. Onlar da: “Evet gerçek bulduk.” derler. Aralarında bir münâdî: “Allah’ın lâneti zâlimlerin üzerine olsun!” diye seslenir.


046.Araf 46. İki taraf arasında bir perde ve A’raf üzerinde bunların hepsini simâlarıyla tanıyan adamlar vardır. Onlar Cennet halkına: “Selâm sizin üzerinize olsun!” diye seslenirler. Kendileri Cennete girmemişler, fakat girme iştiyakı içindedirler.


049.Araf 49. “Allah’ın rahmetine eriştirmeyeceğine dair yemin ettiğiniz kimseler bunlar mıdır?” (Ve Cennet ehline dönerek derler ki): “Girin Cennete! Artık size hiçbir korku yoktur, sizler mahzun da olmayacaksınız.”


050.Araf 50. Cehennemlikler Cennetliklere: “Suyunuzdan veya Allah’ın size verdiği nimetlerden biraz da bize verin!” diye seslenirler. Onlar da derler ki: “Doğrusu Allah bunları kâfirlere haram etti.”


021.Tevbe 21. Rableri onları kendi katından bir rahmet ve hoşnutluk ile içinde tükenmez nimetler bulunan Cennetlerle müjdeler.


072.Tevbe 72. Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara, altlarından ırmaklar akan Cennetler vaad buyurdu. Orada ebedî kalacaklardır. Hem de Adn Cennetlerinde hoş meskenler vâdetmiştir. Allah’ın hoşnud olması ise hepsinden büyüktür. İşte asıl büyük kurtuluş da budur.


089.Tevbe 89. Allah onlar için altlarından ırmaklar akan, içlerinde ebedî kalacakları Cennetler hazırlamıştır. İşte bu büyük kurtuluştur.


0100.Tevbe 100. İslâm’da birinci dereceyi kazanan Muhâcirler ve Ensâr ile onlara sadâkatle güzellikle tâbi olanlardan Allah râzı olmuştur. Onlar da Allah’tan hoşnut olmuşlardır. Allah onlar için içinde ebedî kalmak üzere altlarından ırmaklar akan Cennetler hazırladı. İşte bu en büyük bahtiyarlıktır.


0111.Tevbe 111. Hiç şüphesiz ki, Allah yolunda savaşıp düşmanları öldüren ve öldürülen müminlerin canlarını ve mallarını Allah, Cennet kendilerinin olmak karşılığında satın almıştır. Onlara vaad olunan Cennet haktır ki, Tevrat’ta da İncil’de de ve Kur’an’da da sâbittir. Allah’tan ziyade ahdine vefa gösteren kimdir? O halde yaptığınız bu hayırlı alışverişten dolayı sevinin. İşte bu çok büyük bir saâdettir.


09.Yunus 9. İman edip sâlih ameller işleyenlere gelince, şüphesiz ki Rableri imanları sebebiyle altlarından ırmaklar akan nimet Cennetlerine erdirir.


025.Yunus 25. Allah esenlik yurdu olan Cennete çağırır, dilediğini doğru yola eriştirir.


026.Yunus 26. Güzel amellerde bulunanlara daha güzel karşılık, bir de fazlası vardır. Onların yüzlerine ne bir kara bulaşır, ne de zillet. İşte onlar Cennetliklerdir, orada ebedî kalacaklardır.


023.Hud 23. İman edip sâlih ameller işleyen ve Rablerine gönülden boyun eğenlere gelince, işte onlar Cennet halkıdırlar. Onlar orada ebedî kalacaklardır.


0108.Hud 108. Mutlu kılınanlara gelince, onlar da Cennettedirler. Rabbinin dilediği hariç, gökler ve yer durdukça onlar orada ebedî kalacaklardır. Bu, bitmez tükenmez bir lütuftur.


023.Rad 23. (O yurt) Adn Cennetleridir, oraya babalarından, eşlerinden ve çocuklarından sâlih olanlarla beraber girecekler, melekler de her kapıdan onların yanına varacaklardır.


035.Rad 35. Muttakilere vâdolunan Cennetin misali şöyledir: Altından ırmaklar akar. Yemişleri de gölgesi de süreklidir. İşte bu, takvâ sahiplerinin âkibetidir. Kâfirlerin âkıbeti ise ateştir.


023.İbrahim 23. İman edip de sâlih ameller yapanlar, Rablerinin izniyle içinde ebedî kalacakları ve altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokulacaklardır. Onların orada birbirlerine dilekleri “Selâm”dır.


045.Hicr 45. Muttakiler Cennetlerde ve pınar başlarındadırlar.


031.Nahl 31. Altlarından ırmaklar akan Adn Cennetlerine girerler. Orada onlar için diledikleri her şey vardır. İşte Allah takvâ sahiplerini böyle mükâfatlandırır.


032.Nahl 32. Onlar meleklerin: “Selâm sizin üzerinize olsun. Yapmış olduğunuz iyi işlere karşılık Cennete girin!” diyerek iyilikle canlarını aldıkları kimselerdir.


02.Kehf 2. O dosdoğru bir kitaptır. Kendi katından şiddetli bir baskını haber vermek ve sâlih ameller yapan müminlere, onlar için güzel bir mükâfat olduğunu (Cennete gireceklerini) müjdelemek için.


031.Kehf 31. Onlar o kimselerdir ki, onlara altlarından ırmaklar akan Adn Cennetleri verilmiştir. Orada altın bilezikler takınırlar. İnce dibâdan, kalın dibâdan yeşil elbiseler giyerek koltuklar üzerine yaslanırlar. O ne güzel sevap ve ne güzel duraktır!


0107.Kehf 107. İman edip sâlih ameller işleyenlere gelince, onlar için konak olarak Firdevs Cennetleri vardır.


026.Yâsin "26. Ona: ""Cennete gir!"" denildi. O da: ""Keşke kavmim bilseydi!"" dedi."


08.Mü’min "8. ""Ey Rabbimiz! Onları da, onların atalarından, eşlerinden ve nesillerinden iyi olan kimseleri de kendilerine vâdettiğin Adn Cennetlerine koy. Şüphesiz Azîz ve Hakîm olan sensin!"""


040.Mü’min 40. Kim bir kötülük işlerse, ancak onun misliyle cezalandırılır. Erkek olsun kadın olsun, kim de inanmış bir mümin olarak amel-i sâlih işlerse, işte onlar Cennete girerler ve orada hesapsız olarak rızıklandırılırlar.


060.Meryem 60. Ancak tevbe eden, iman eden ve sâlih amel işleyen kimseler bunun dışındadır. Onlar hiçbir haksızlığa uğratılmaksızın Cennete girerler.


061.Meryem 61. Adn Cennetlerine. Ki Rahman olan Allah onu kullarına gıyâben vâdetmiştir. Şüphe yok ki O’nun vaadi yerini bulacaktır.


063.Meryem 63. Kullarımızdan takvâ sahibi olan kimselere miras bırakacağımız Cennet işte budur.


076.Tâ-Hâ 76. Altlarından ırmaklar akan ve içlerinde ebedî kalacakları Adn Cennetleri vardır. İşte arınanların mükâfatı budur!


0117.Tâ-Hâ 117. Biz de dedik ki: “Ey Âdem! Bu senin ve eşinin düşmanıdır. Sakın sizi Cennetten çıkarmasın, sonra yorulur, sıkıntı çekersiniz!”


0118.Tâ-Hâ 118. “Doğrusu Cennette senin için ne acıkmak ne de çıplak kalmak vardır.”


0121.Tâ-Hâ 121. Bunun üzerine ikisi de o ağacın meyvesinden yediler, ayıp yerleri görünüverdi. Üstlerini Cennet yapraklarıyla örtünmeye çalıştılar. Âdem Rabbine âsi olup şaşırdı.


014.Hac 14. Muhakkak ki Allah iman edip sâlih ameller işleyen kimseleri, altlarından ırmaklar akan Cennetlere koyar. Şüphesiz ki Allah dilediğini yapar.


023.Hac 23. Şüphesiz ki Allah iman edip sâlih amellerde bulunanları altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokar. Orada altın bilezikler takınırlar ve incilerle süslenirler. Oradaki elbiseleri de ipektir.


056.Hac 56. O gün mülk Allah’ındır, onların arasında hükmeder. İman edip sâlih amel işleyenler Naîm Cennetlerindedirler.


011.Mü’minûn 11. Onlar Firdevs Cennetine vâris olacaklar, orada ebedî kalacaklardır.


010.Furkan 10. Şânı ne yücedir o Allah’ın ki, eğer dilerse sana onların söylediklerinden daha hayırlısını, altından ırmaklar akan Cennetler verir ve senin için köşkler ihsan eder.


015.Furkan 15. De ki: “Bu mu daha hayırlıdır, yoksa muttakilere vaad olunan Huld Cenneti mi?” Orası onlar için bir mükâfattır ve bir varış yeridir.


016.Furkan 16. Ebedî kalacakları Cennetlerde, diledikleri her şeyi bulurlar. Çünkü bu, Rabbinin yerine getirilmesi istenen bir vaadidir.


024.Furkan 24. O gün Cennetliklerin kalacakları yer çok iyi, dinlenip barınacakları yer çok güzeldir.


075.Furkan 75. İşte onlar sabretmelerine karşılık olarak, Cennetin en yüksek odaları (makamları) ile mükâfatlandırılacaklardır. Orada hürmet ve selâm ile karşılanacaklardır.


085.Şuarâ 85. “Beni Naîm Cennetinin vârislerinden kıl!”


090.Şuarâ 90. O gün Cennet takvâ sahiplerine yaklaştırılır.


058.Ankebut 58. İman edip sâlih amel işleyenleri elbette altlarından ırmaklar akan ve içinde ebedi kalacakları Cennet köşklerinde yerleştiririz. Çalışanların ücreti ne güzeldir!


08.Lokman 8. İman edip de sâlih ameller işleyenlere Naîm Cennetleri vardır.


019.Secde 19. İman edip de sâlih ameller yapanlara gelince, onlar için yaptıklarına karşılık bir ağırlama olarak Me’vâ Cennetleri vardır.


037.Sebe 37. Ne mallarınız ne de evlâtlarınız huzurumuzda size bir yakınlık sağlayamaz. Ancak iman edip de sâlih amel yapanlar başka. Onların yaptıklarına karşılık kat kat mükâfat vardır. Onlar Cennet odalarında huzur ve güven içindedirler.


033.Fâtır 33. Adn Cennetleri... Oraya girerler... Orada altın bilezikler ve incilerle süslenirler. Elbiseleri de ipektendir.


035.Fâtır 35. Bizi lütfuyla ebedî kalınacak Cennete O yerleştirdi. Orada bize hiçbir yorgunluk dokunmaz ve orada bize usanç da gelmez.


055.Yâsin 55. O gün Cennettekiler bir zevk ve eğlence ile meşguldürler.


043.Sâffât 43. Naim Cennetlerinde.


050.Sad 50. Kapıları yalnızca kendilerine açılmış Adn Cennetleri vardır.


073.Zümer "73. Rablerinden korkanlar da bölük bölük Cennete götürülürler. Oraya geldiklerinde Cennet kapıları açılır. Bekçiler onlara derler ki: ""Selâm olsun size! Hoş geldiniz! Ebedî olarak içinde kalmak üzere buraya girin!"""


074.Zümer "74. Onlar da derler ki: ""Bize verdiği sözü yerine getiren ve bizi Cennete vâris kılan Allah'a hamdolsun. Cennette istediğimiz yerde oturuyoruz. (Allah için) çalışanların mükâfatı ne güzelmiş!"""


030.Fussilet "30. ""Rabbimiz Allah'tır."" deyip, sonra da doğru yolda sebat edenlerin üzerine melekler iner ve derler ki: ""(Ölümden) korkmayın, (dünyada bıraktıklarınızdan dolayı da) tasalanmayın, vaad olunduğunuz Cennetle sevinin!"""


07.Şûrâ7. Şehirlerin anası olan Mekke'de ve onun çevresinde bulunanları uyarman ve aslâ şüphe olmayan toplanma günüyle onları korkutman için, sana böylece Arapça bir Kur'an vahyettik. O gün bir fırka Cennette, bir fırka da çılgın alevli cehennemdedir.


022.Şûrâ 22. Yaptıkları şeyler başlarına gelirken zâlimlerin korkudan titrediklerini görürsün. İman edip sâlih amel işleyenler ise Cennet bahçelerindedirler. Onlar için Rableri katında diledikleri her şey vardır. İşte büyük lütuf budur.


070.Zuhruf 70. Girin Cennete! Siz ve eşleriniz ağırlanıp sevindirileceksiniz!


072.Zuhruf 72. İşte yaptıklarınıza karşılık olarak size miras verilen Cennet budur.


014.Ahkaf 14. Onlar Cennet ehlidirler. Yaptıklarına karşılık olmak üzere orada ebedî kalacaklardır.


016.Ahkaf 16. İşlediklerini en güzel şekilde kabul ettiğimiz ve kötülüklerini geçtiğimiz kimseler, Cennet halkı arasındadırlar. Bu onlara vaad olunan dosdoğru bir vaaddir.


06.Muhammed 6. Onları (dünyada iken) kendilerine anlattığı Cennete koyar.


012.Muhammed 12. Şüphesiz ki Allah, iman edip sâlih ameller işleyenleri, altlarından ırmaklar akan Cennetlere koyar. İnkâr edenler ise faydalanırlar ve hayvanların yediği gibi yerler. Ateş onların varacakları yerdir.


015.Muhammed 15. Muttakilere vaad edilen Cennetin durumu şudur: Orada bozulmayan (temiz) su ırmakları, tadı bozulmayan süt ırmakları, içenlere lezzet veren şarap ırmakları, süzme bal ırmakları vardır. Ve orada meyvelerin her çeşidi onlarındır. Bunlardan da öte, Rablerinden bir bağışlama vardır. Hiç bunlar, ateşte ebedî kalan ve bağırsaklarını parça parça kesen sıcak suyun içirildiği kimseler gibi olur mu?


05.Fetih 5. Tâ ki mümin erkeklerle mümin kadınları, içinde ebedî kalacakları ve altlarından ırmaklar akan Cennetlere koysun ve onların kötülüklerini örtsün. İşte Allah katında en büyük kurtuluş budur.


017.Fetih 17. Gözü kör olana vebal yoktur, topala da vebal yoktur, hastaya da vebal yoktur. Kim Allah'a ve Resul'üne itaat ederse, onu altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokar. Kim de yüz çevirirse ona açıklı bir azap ile azap eder.


031.Kaf31. Cennet de Allah'a karşı gelmekten sakınanlara yaklaştırılır. Zaten uzak değildir.


032.Kaf"32. Onlara şöyle denilir: ""İşte size vaad olunan Cennet budur. Allah'a çok dönen, (hududu) muhafaza eden,"""


015.Zâriyât 15. Muttakiler Cennetlerde ve pınar başlarında bulunurlar.


017.Tur17. Muttakiler Cennetlerde ve nimetler içindedirler.


015.Necm 15. Me'vâ Cenneti de onun yanındadır.


054.Kamer 54. Takvâ sahipleri Cennetlerde ve ırmakların kenarındadırlar.


046.Rahman 46. Rabbinin huzurunda durmaktan korkan kimseye iki Cennet vardır.


054.Rahman 54. Orada örtüleri kalın, parlak atlastan yataklara yaslanırlar. İki Cennetin meyvelerini kolayca toplarlar.


056.Rahman 56. O Cennetlerde bakışlarını yalnız erkeklerine çevirmiş eşler vardır. Bu kocalarından önce, kendilerine ne insan ne cin dokunmamıştır.


062.Rahman 62. Bu iki Cennetten başka iki Cennet daha vardır.


012.Vâkıa 12. Naîm Cennetindedirler.


035.Vâkıa 35. Biz onları (Cennete giren kadınları) yepyeni bir yaratılışla yaratmışızdır.


089.Vâkıa 89. Ona rahatlık, güzel rızık ve Naîm Cenneti var.


010.Hadid 10. Ey müminler! Size ne oluyor ki, Allah yolunda infakta bulunmuyor, mallarınızı sarfetmiyorsunuz? Halbuki göklerin ve yerin mirası zaten Allah'ındır. İçinizden fetihten önce infak edenler ve savaşan kimseler, daha sonra infak edip savaşanlarla bir değildir. Onların derecesi, sonradan infak eden ve savaşanlardan daha üstündür. Allah hepsine de en güzel olanı (Cenneti) vâdetmiştir. Allah yaptıklarınızdan haberdardır.


012.Hadid "12. O günde erkek müminlerle kadın müminleri önlerinden ve sağlarından nûrlarını koşarken görürsün. Onlara: ""Müjde! Bugün altlarından ırmaklar akan ve içinde ebediyen kalacağınız Cennetler sizindir. İşte büyük kurtuluş budur!"" denilir."


021.Hadid 21. (Ey insanlar)! Rabbiniz tarafından bağışlanmaya; Allah'a ve Peygamber'ine inananlar için hazırlanmış, genişliği yerle gök arası kadar olan Cennete koşun! Bu Allah'ın fazl-u ikramıdır, kime dilerse ona verir. Allah büyük lütuf sahibidir.


022.Mücadele 22. Allah'a ve ahiret gününe inanan bir milletin; babaları, oğulları, kardeşleri veya akrabaları da olsa, Allah'a ve Peygamber'ine muhalefet eden kimselere sevgi beslediklerini göremezsin. Onlar o kimselerdir ki Allah imanı kalplerine yazmış ve onları kendinden bir ruh ile takviye edip desteklemiştir. Onları içlerinden ırmaklar akan Cennetlere sokacak, orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan râzı olmuş, onlar da Allah'tan hoşnut olmuşlardır. İşte onlar Allah'ın hizbi (partisi)dir. İyi bilin ki kurtuluşa ulaşacak olanlar Allah'ın hizbi (partisi)dir.


020.Haşr 20. Cehennem ehliyle Cennet ehli bir olmaz. Cennet ehli olanlar, kurtulanların tâ kendileridir.


012.Saf12. Böyle yaparsanız Allah günahlarınızı size bağışlar, sizi altlarından ırmaklar akan Cennetlere, Adn Cennetlerinde hoş yerlere koyar. İşte en büyük kurtuluş budur.


09Tegabun 9. Kıyamet günü için sizi topladığı zaman, işte o gün kimin aldandığının ortaya çıktığı gündür. Kim Allah'a iman etmiş ve sâlih amel işlemişse, Allah onun günahlarını örter ve onu altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokar. Orada ebedî kalırlar. İşte en büyük kurtuluş budur.


011Talak 11. İman edip sâlih amel işleyenleri, karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, size Allah'ın apaçık âyetlerini okuyan bir peygamber göndermiştir. Kim Allah'a iman eder ve sâlih amel işlerse, Allah onu altlarından ırmaklar akan Cennetlere sokar. Orada ebedî kalırlar. Allah ona gerçekten güzel bir rızık vermiştir.


08Tahrim "8. Ey iman edenler! Yürekten samimi bir tevbe ile Allah'a dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter ve sizi altlarından ırmaklar akan Cennetlere koyar. O gün Allah Peygamber'i ve iman edip onunla beraber olanları rüsvay etmeyecek, utandırmayacak. Nurları önlerinde ve sağlarında koşup parlayacak. Derler ki: ""Ey Rabbimiz! Nurumuzu tamamla ve bizi bağışla, şüphesiz ki sen her şeye kâdirsin."""


011Tahrim "11. Allah iman edenlere de Firavun'un karısı (Asiye)yi misal gösterir. O şöyle demişti: ""Rabbim! Katından bana Cennette bir ev yap. Beni Firavun'dan ve onun yaptıklarından kurtar, beni şu zâlimler gürûhundan kurtar."""


034.Kalem 34. Şu da muhakkak ki, takvâ sahipleri için Rableri katında Naîm Cennetleri vardır.


022.Hakka 22. Yüce bir Cennette.


035.Mearic 35. İşte onlar Cennetlerde ikram olunacaklardır.


038.Mearic 38. Onlardan her biri Naîm Cennetine sokulacağını mı umuyor?


040.Müddessir40. Onlar Cennetlerdedirler. (Uzaktan uzağa) sorarlar:


012.İnsan 12. Sabretmelerine karşılık onları Cennet ve ipekle mükâfatlandırmıştır.


041.Naziat 41. Şüphesiz ki Cennet onun varacağı yerin tâ kendisi olacaktır.


013.Tekvir 13. Cennet yaklaştırıldığı zaman.


022.Mutaffifın 22. Şüphesiz ki Ebrar (iyiler) nimet Cennetindedirler.


011.Büruc 11. İman edip de sâlih ameller işleyenlere ise, altlarından ırmaklar akan Cennetler vardır. İşte büyük kurtuluş budur.


010.Gaşiye 10. Onlar yüksek bir Cennettedirler.


030.Fecr 30. Gir Cennetime!


08Beyyine 8. Rableri katında onların mükâfatı, altlarından ırmaklar akan Adn Cennetleridir. Orada ebedî kalacaklardır. Allah onlardan râzı olmuş, onlar da Allah'tan hoşnud olmuşlardır. İşte bu, Rabbinden korkanlar içindir.

 
Son düzenleme:
Üst