Kur'an-ı Kerim'de iyilik ve Kötülük ile ilgili Ayetler

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
Kur'an-ı Kerim'de iyilik ve Kötülük ile ilgili Ayetler
Kur'an-ı Kerim'den iyiliğe yönlendiren 3 ayet , kötülükten uzaklaştıran 3 ayet yazın

Hocam tefsir dersinde ödev verdi. Bu belirttiğim konularda bana üçer adet ayet ve örnekleri verir misiniz?
 

asya_kurt

◄ كُن فَيَكُونُ ►
Özel Üye
İyiye Yönlendiren Ayetler
“Hayırdan her ne yaparsanız Allah onu bilir” (Bakara 215)

“Kim bir iyi iş yaparsa faydası kendisinedir” (Casiye 15)

“Bir kimse zerre kadar iyilik yaparsa onu görür” (Zilzal 7)

“İyilik ediniz, çünkü Allah, iyilik ve ihsanda bulunanları sever” (Bakara 195)

“Allah’a ve ahiret gününe inananlar, iyiliği emreder, kötülükten vazgeçirirler ve hayır işlerinde yarışırlar İşte onlar salihlerdir” (Al-i İmran 115)

Kötülükten sakındıran ayetler

O size hep çirkin ve murdar işleri emreder Allah'a karşı bilmediğiniz şeyler söylemenizi ister (Bakara/169)


(Ey insanoğlu!) sana gelen her iyilik Allah'tandır sana ne kötülük dokunursa kendindendir Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara bir elçi olarak gönderdik Buna şahit olarak da Allah yeter (Nisa /79)


Kim güzel bir işte aracılık ederse ona o işin sevabından bir pay vardır Kim de kötü bir şeyde aracılık yaparsa ona da o kötülükten bir pay vardır Allah her şeyi gözetip karşılığını verir (Nisa/85)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
HADİ AMA CEVAP VERMİYONUZ YA :(

İyiliği emredip kötülükten men etmek

3/104- Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.

3/113- Onların (Kitap ehlinin) hepsi bir değildir. Kitap ehli içinde, gece saatlerinde ayakta duran, secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okuyan bir topluluk da vardır.18 18

3/114- Onlar, Allah’a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emrederler. Kötülükten men ederler, hayır işlerinde birbirleriyle yarışırlar. İşte onlar salihlerdendir.

31/17- “Yavrum! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir.”

9/112- Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar9, rükû’ ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele. 9

9/71- Mü’min erkekler ve mü’min kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Namazı dosdoğru kılar, zekâtı verirler. Allah’a ve Resûlüne itaat ederler. İşte bunlara Allah merhamet edecektir. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
 
Üst