Kitle iletişim Araçlarının Hayatımıza Etkileri Nelerdir kompozisyon kısaca

Ödevci

Kıdemli Üye
Üye
Kitle iletişim araçlarının günlük hayatımıza olumlu etkileri, kitle iletişim araçlarının hayatımızdaki önemi kısaca kompozisyon.

Kitlesel iletişim araçları kitlelerin birbiri ile iletişime geçtikleri ortamlara verilen adlardır. Bu yazımızda sizlere kitlesel iletişim araçlarının hayatımıza etkileri hakkında kompozisyon yazısı ile bilgiler vereceğiz.

Kitlesel iletişim araçlarından bir tanesi Televizyonlardır. En çok ulaşılabilecek kitlesel iletişima racı olan TV'ler, görsel ve işitsel iletişimi sağlayarak en etkili iletişim aracı haline gelmiştir. Neredeyse her ailenin evinde ve iş yerinde televizyon görmek mümkündür. Televizyon aracılığıyla insanlar güncel bilgilere anında ulaşabilmektedir. Fakat günümüzde tv programları ticaret ve reklam üzerine kurgulanmaktadır. TV'lerin günümüzde daha çok zararından bahsetmek mümkündür. Yararı ise yok denecek kadar azdır.

En önemli kitlesel iletişim araçlarından bir tanesi de internettir. İnternetin alt dalı olarak sosyal medya en çok kullanılan iletişim aracı haline gelmiştir. İnternet ile her türlü bilgiye sansürsüz olarak ulaşılabilmektedir. Fakat zararları faydasına oranla daha çoktur. Zarar ve yarar kişinin kullanış amacına göre değişebilmektedir.

Gazeteler de eskiden beri kullanılan iletişi aracıdır. Fakat son zamanlarda internet yayıncılığının yayılması ile çok da önemi kalmamıştır. Dergiler de aynı şekilde gazeteler gibi son yıllarda yerini internete bırakmıştır.

İnsanlar önemli olan iletişim araçlarını iyi yolda ve hayır işlerinde kullanmalıdır. Aksi takdirde kitlesel iletişim araçları kitlesel bir atom bombasına dönüşmektedir.
 
Üst