Karnıbahar Musakka Yemeği Nasıl Yapılır

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Bu konuda karnıbahar musakka yemeği nasıl yapılır, malzemeleri ve bitmiş görüntüsü paylaşılacaktır, şimdiden afiyet olsun. :)

Karnıbahar Musakka
MALZEMELER : 1 karnabahar, 250 gr kıyma, 1 kaşık salça, 1 adet kuru soğan, 1 kaşık yağ, tuz.


Salçası : 100 gr tereyağında 100 gr un bir tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine yavaş yavaş yarım litre süt ilâve edilip bulamaç hâline getirilir. Üzeri kabuklanmaması için, tereyağı yahut süt sürülür.


YAPILIŞI : Karnabahar iyice temizlenir. Diğer taraftan soğan ince doğranıp yağda biraz pembeleştirilir. Kıyma, salça ve tuz ilâve edilir. Karnabahar tencereye konup kıymayla karıştırılır. Çok az suda hafifçe pişirilir. Piştikten sonra, karnabaharlar küçük tepsiye serilir. Soğuduktan sonra, üzerine salça dökülür. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, fırında üzeri kızartılarak sıcak servis yapılır.

Servise Hazır:

karnabahar-musakka.jpg

 
Üst