İbret Alamayanlar İbretlik Olaylar

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Euzübillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahim.
Allahümme salli ala seyyinidina ve nebiyyina Muhammedin ve ala ali Muhammed.(s.a.v)
Herkezi tefekküre davet ediyoruz.

“Sizden Hiçbir Ücret İstemeyenlere Uyun,
Onlar Doğru Yoldadırlar.”
(Yâsin: 21)

"Ümmetim benden sonra yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bir fırka müstesna diğerleri hep ateştedir."
– Onlar kimlerdir ya Resulellah!
"Benim ve ashabımın yolunda olanlardır."
(Ebu Dâvud)

“Âhir zamanda öyle kimseler türeyecektir ki, bunlar dinlerini dünyalığa âlet edeceklerdir. İnsanlara karşı koyun postuna bürünmüş gibi yumuşak ve güzel huylu görünürler.
Dilleri şekerden bile tatlıdır, amma kalpleri kurt gönlü gibidir.
Azîz ve Celîl olan Allah-u Teâlâ (bu gibi kimseler için) şöyle buyuruyor:
‘Bunlar acaba benim sonsuz affediciliğime mi güveniyorlar, yoksa bana karşı meydan mı okuyorlar? Ululuğum hakkı için, onlara öyle ağır bir musibet vereceğim ki aralarında bulunan yumuşak başlılar şaşakalacaklardır.”
(Tirmizî)

Nahl Süresi
93.Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini sapıklıkta bırakır, dilediğine de hidayet verir. İşlediklerinizden andolsun ki sorumlu tutulacaksınız.

"Ümmetim fesada düştüğü bir zamanda Sünnet-i seniye'me sarılanlara yüz şehit sevabı vardır." (Beyhâkî)

Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz bir Hadis-i şerif'lerinde:

"Amellerin efdali en güç olanıdır." buyuruyorlar. (Münâvî)

Tevbe Süresi
128.Andolsun, içinizden size öyle aziz bir peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona çok ağır ve güç gelir. Üstünüze çok düşkündür. Müminlere çok şefkatli, çok merhametlidir.
129.Eğer yüz çevirirlerse de ki: “Allah bana yeter! O'ndan başka ilâh yoktur, O'na tevekkül ederim. O, büyük Arş'ın sahibidir. ”

“Beni namaz kılarken nasıl görmüşseniz, siz de öylece kılınız!” buyurdu. (Buhârî)

“Resulüm! Biz sana da Kur’an’ı indirdik ki, kendilerine indirileni insanlara açıklayasın.” (Nahl: 44)

“Kim Allah’a ve Peygamber’ine itaat ederse, Allah’tan korkar ve ondan sakınırsa, işte onlar kurtuluşa erenlerdir.” (Nur: 52)

“Peygamber’e itaat eden, muhakkak ki Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisâ: 80)

“Biz hiçbir peygamberi, Allah’ın izni ile kendisine itaat edilmesinden başka bir hikmetle göndermedik.” buyuruyor. (Nisâ: 64)

“Eğer siz gerçekten müminlerseniz, Allah’a ve Peygamberine itaat ediniz.” (Enfâl: 1)

“Peygamber’e itaat edin ki rahmete erdirilesiniz.” (Nûr: 56)

“O Peygamber’e uyun ki, doğru yolu bulasınız.” (A’raf: 158)

“Allah ve Peygamber’i bir işe hüküm verdiği zaman, mümin bir erkekle mümin bir kadın için artık o işte kendi arzularına göre seçme hakkı yoktur.
Allah’a ve Peygamber’ine baş kaldırıp isyan eden kimse hiç şüphesiz ki apaçık bir şekilde sapıklığa düşmüş olur.” (Ahzâb: 36)

"Onlar o kimselerdir ki, Allah imanı kalplerine yazmış ve onları kendinden bir ruh ile desteklemiştir." buyuruluyor. (Mücâdele: 22)

"Yarattıklarımızdan öyle bir topluluk da vardır ki, onlar Hakk'a iletirler ve hak ile hüküm verirler." (A'râf: 181)

"Rabb'lerinden korkanların bu Kitap'tan derileri ürperir." (Zümer: 23)
"Sonra hem derileri, hem de kalpleri Allah'ın zikrine yumuşar ve yatışır." (Zümer: 23)


"Kendilerine Allah'ın âyetleri okunduğu zaman, bu onların imanlarını artırır." (Enfâl: 2)

"Ve kendilerine Rabb'lerinin âyetleri hatırlatıldığı zaman, onlara karşı sağır ve kör davranmazlar." (Furkân: 73)

"Bu kitap, Allah'ın hidayet rehberidir. Dilediğini onunla doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık ona yol gösteren bulunmaz." (Zümer: 23)

“İnsanları hidayete erdirmek senin üzerine borç değildir. (Sana düşen hidayete dâvettir.) Şu kadar var ki, Allah dilediği kimseye hidayet eder.” (Bakara: 272)

“Dileseydik herkese hidayet verirdik.” (Secde: 13)

“Kim Allah’a sımsıkı sarılırsa, muhakkak ki o doğru bir yola iletilmiştir.” (Âl-i imrân: 101)

“Hidayeti kabul edenlere gelince, Allah onların hidayetini artırmış ve onlara takvâ yollarını ilham etmiştir.” (Muhammed: 17)

“O size nasıl hidayet ettiyse, siz de O’nu öylece zikredin. Bundan önce siz sapıklardan idiniz.” (Bakara: 198)


“O size nasıl hidayet ettiyse, siz de O’nu öylece zikredin. Bundan önce siz sapıklardan idiniz.” (Bakara: 198)

________
“Allah katında din İslâm’dır.” (Âl-i imrân: 19)
“Bu, dimdik ayakta duran bir dindir. Fakat insanların çoğu bilmezler.” (Rûm: 30)


Bu ayet ve hadisler hakkında düşünmeyen kişiler ibret almazlarsa neyden ibret alıcak?

Allaha karşı samimi olmamalı,imanımızı artıması ve hidayet etmesi için dua etmeliyiz.Ya Rabbi beni dosdoğru yola sıratel müstekime ilet diye yalvarmalıyız.Allah Celle ve Celalühü son nefesimizdede iman üzere kendisine kavuşabilmeyi nasip etsin inşaAllah.

Şimdi nefsimize uyup dünyaya dalarsak kendimize yazık edenlerden oluruz.Her zaman nefsimiz ve şeytandan Alemlerin Rabbi olan Allaha sığınmalız.İnsan günah işler fakat işlediğimiz günahları küçük görmemeli tevbe ve istiğfara devam etmeliyiz.Tevbemizdede samimi olmaya çalışmalı Allahın sevgisini ve rızasını kazanmak için bize verilen nimetleri O'nun rızasında kullanmalıyız.Bunun olması için ilk önce Allaha düşman olan nefsimizle mücadeleye girmemiz gerek aksi halde ahirete yönelemeyiz.Ruhumuzda kuvvetlenmesi ve ahirete yönelmesi için namaz,ibadet,zikrimize devam etmeliyiz.Bunu yaparkende nefsimize uymamalıyız ki gerçekten yaptığımız ibadetlerle ruh kuvvetlensin.Günahlardan herkez gücünün yettiğince kazabildiğince kaçmalıdır.Sünnet namazları terketmemeliyiz.Ahir zamanda heryerimiz günahtır.

Fitnerlerden Allaha sığnıyoruz.Televizon fitnesi her evde.Tesettürsüz,açıklık,ahlaksızlık.. bu cihaz ile normalleşmiştir.Sürekli şiddet gösterilerek insanlar en büyük olaylara dahi tepkisizleştirilmiştir.Günahları işlemek normal hale getirilmiş sanki ayıp ve günah değil algısı oluşturulmuştur.

Sürekli zamanımızı boşa harcatan şeyler çıkmaktadır.Teknoloji ilerledi.Televizonu hayır için kullanmazsan bunu sürekli söylüyoruz.Reklam oluyor tesettürsüz ahlaksız reklamlar koyuyorlar.Diyelim ki islami bir sohbet dinliyorsunuz.Reklam oldu peki sevabın mı çok günahın mı?

Normalleştiği için,insanların islami bilgisi az olduğu için bunları farkedemiyorlar.

Fakat bilgisayarı hayır içinde kullanabiliriz.Buda imtihandır.Kimi şer yayar kimi hayır.Kimi hayır yaydığını sanar fakat şerdir.Bu sebeble nefs mücadelesi gerekir ki amellerinizi ruhunuzla yapın nefsinizle değil.

Nefsle yapılan amellerde menfaat olabilir,riya girerse ,gösteriş yapılırsa sevaplar zaten uçup gider.İnsanların beyenmesi için değil Allahın beyenmesi için ve rızasına ermek için yapılmalıdır.

Hangi ameliniz olursa olsun namaz,oruç,zikir... riya girdiğinde sevaplarınız boşa gider.Elde ettiniz sadece zahmet olur.

Hem islami bilgimizi hemde imanımızı artırmaya çalışmamız gerek.Biliyorsunuz ki alimlerle şeytan çok uğraşır.Bu sebeble alimler sürekli Allaha sığınmalıdır.Kibirlenirlerse,yaptıklarına riya karıştırırlarsa,söyledikleriyle amele etmezlerse onun bilgiside ona sadece azab kazandırır.

Ahir zaman alimlerine baktımızda.Geçip videonun karşısına istediklerini söylüyorlar.Ölçü kuran ve sünnet olması gerekir.Allah hidayet versin inşaAllah.Çünkü bilmeyerek takip edenler çok oluyor.Önemli olan hep aynı şekilde dosdoğru kalabilmek son nefeste imanla ölmektir.Şimdi namaz kılmasanızda olur diyen sünneti inkar eden gruplar türedi.İşte bunlarıda takip edenler oluyor ahir zaman.Herşeyi bilen Allahtır.O zaman Allaha sığnıp doğru bilgiler bulmamız için dua etmeliyiz.Hakk ile batılı karıştırmaya çalışıyorlar.Ellerinde imkanları çok bu sebeble bizce kul Rabbine sığınmalı,hep O'na yönelmeli ve kuran ve sünnetden ayrılmamalıdır.


"Yarattıklarımızdan öyle bir topluluk da vardır ki, onlar Hakk'a iletirler ve hak ile hüküm verirler." (A'râf: 181)

Allah bizlere bu topluluğu buldursun inşaAllah.Allah hepimize hidayet etsin.Amin.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
"Hiçbir Memleket Hariç Olmamak Üzere,
Biz Onu Kıyamet Gününden Önce Ya Helâk Ederiz
Veya Onu Şiddetli Bir Azapla Cezalandırırız."
(İsrâ: 58)

“Yer bütün ciğerparelerini altın ve gümüşler hâlinde kusacaktır. Katil gelerek: ‘Ben bunlar için öldürdüm!’ diyecek. Akrabasına yardım etmeyen kişi gelerek: ‘Ben bunlar için akrabamla alâkamı kestim!’ diyecek. Hırsız gelerek: ‘Benim elim bunlar için kesildi.’ diyecek. Sonra bu altın ve gümüşü terkedecek, onlardan hiçbir şey almayacaklar.” (Müslim: 1013)


Abdullah bin Mesud -radiyallahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Yeryüzünden kaldırılmadan önce Kur’an’ı okuyun! Zira Kur’an yeryüzünden kalkmadıkça kıyamet kopmayacaktır.”

Ashâb: “Bu mushaflar kaldırılacak, fakat kalplerde mahfuz olan Kur’an nasıl olacak?” diye sordular.

Buna karşılık buyurdu ki:

“Gece yatacaklar, sabah kalkınca Kur’an kalplerinden silinecek ve fakat: ‘Biz bir şey biliyorduk!’ deyip şiire dalacaklar.” (Beyhakî)

Abdullah bin Abbas -radiyallahu anhümâ-dan rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Kapkara, ince bacaklı, koca ayaklı birinin Kâbe’yi taş taş yıktığını görüyorum sanki.” (Buhârî. Tecrîd-i sarîh: 790)

Nevvâs bin Sem’an el-Kilâbî -radiyallahu anh-den rivayet edilen ve İsa Aleyhisselâm’ın yeryüzüne gelişini anlatan Hadis-i şerif’lerinin nihayetinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“İşte bunlar böylece bolluk içinde müreffeh bir hayat geçirirken, Cenâb-ı Hakk hoş bir rüzgâr gönderir ve bu rüzgâr bütün müminlerin ruhlarını kabzeder. Geri kalan insanlar, en şerli insanlardır, yekdiğeri ile boğuşurlar, merkepler gibi halkın huzurunda alenen çiftleşirler. Kıyamet de onların üzerine kopar.” (Müslim: 2937 - İbn-i Mâce: 4075)

Abdullah bin Mesud -radiyallahu anh-den rivayet edilen bir Hadis-i şerif’lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

“Kıyamet yalnız kötü insanların üzerine kopacaktır.” (Buhârî - Müslim: 2949)
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
“Allah katından geri çevrilmesi mümkün olmayan bir gün gelmezden önce, Rabb’inizin davetine icabet edin. O gün hiçbiriniz sığınacak yer bulamaz, inkâr da edemezsiniz.” (Şûrâ: 47)


“Öyle bir günden korkun ki, o günde hepiniz Allah’a döndürülürsünüz. Sonra herkese kazandıkları noksansız verilir ve hiç kimse haksızlığa uğratılmaz.” (Bakara: 281)
 
Üst